رضا مبصری در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به کاهش تقاضای جوجه ریزی در استان، اظهار کرد: مطابق آمارهای موجود تاکنون مجوز جوجه ریزی به شش و هفت دهم میلیون قطعه کاهش پیدا کرده است.
این فعال اقتصادی اضافه کرد: در مقابل کاهش تولید جوجه یکروزه با کاهش تقاضا مواجه هستیم و در بخش مصرف هم که تکلیف ما روشن است.
این فعال اقتصادی ضمن اظهار خرسندی از تحقق مجوز صادرات، گفت: اغلب صادرات ما در بخش گوشت مرغ و تخممرغ به کشور عراق است.
وی ادامه داد: طبق اعلام ریاست سازمان دامپزشکی، کشور عراق با واردات گوشت مرغ پس از گذشت پنج الی شش سال موافقت کرده؛ ولی متأسفانه تعرفه واردات را حدود 40 درصد افزایش داده است.
مبصری تأکید کرد: ما در این قسمت نیازمند اقدامات ارتباطات دیپلماتی هستیم تا کشور عرق در مبادلات تجاری با ایران، مشابه کشور ترکیه برخورد کند.
او تولید ناخالص داخلی بخش کشاورزی را هفت درصد و اشتغال این حوزه را 18 درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که درآمد یک کشاورز اعم از مرغدار و دامدار یا تولیدکنندگان این بخش نسبت به فعالین سایر بخشها پایینتر است.
وی ادامه داد: با توجه به ارزشی که تولید گوشت مرغ، این محصول شماره یک از 10 محصول اول است چرا که، 19 درصد ارزش کل 10 محصول اول تولیدی کشور در بخش کشاورزی را گوشت مرغ تشکیل میدهد.
مبصری ظرفیت تولید روزانه گوشت مرغ استان را حدود 300 هزار تُن و تولید تخممرغ را 120 هزار تُن برشمرد و افزود: در حال حاضر نزدیک به نصف رقم، یعنی حدود 40 درصد آن خالی مانده است.
وی ادامه داد: خالی ماندن 40 درصد از ظرفیت تولید مرغ و تخممرغ یعنی ازدستدادن نزدیک به 240 میلیون دلار ارزش تولیدی استان، موضوعی که بسیار در بخش اشتغال مؤثر است.
نظر شما