۱۲ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۷
تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد استان اردبیل ۷۷ هزار میلیارد تومان منابع می خواهد
در گفتگو با بازار مطرح شد؛

تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد استان اردبیل ۷۷ هزار میلیارد تومان منابع می خواهد

اردبیل - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد در استان اردبیل به عنوان رویکرد اصلی دولت سیزدهم نیازمند ۷۷ هزار میلیارد تومان منابع است.

بازار؛ گروه استان ها: داود شایقی در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: در بخش های مختلف سرمایه گذاری های خوبی در استان آغاز شده و تلاش می کنیم تا پایان سال به این رشد تعیین شده دست پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: براساس آخرین سرشماری ۶۵ هزار بیکار در استان ثبت شده که ایجاد فرصت های اشتغال برای این نیروها در حوزه های مختلف به ویژه حوزه معادن در اولویت قرار گرفته و امیدواریم با تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان بتوانیم به اهداف تعریف شده دست پیدا کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: برخلاف سال های گذشته پایان سال مالی شهریورماه تعیین شده و ما در فرصت ۲۳ روز باقی مانده باید در جذب اعتبارات به شکل ۱۰۰ درصدی عمل کرده و اجازه برگشت ریالی از این منابع را ندهیم.

شایقی بیان کرد: بخشی از ردیف های بودجه مربوط به هزینه ها و پرداختی حقوق کارکنان بوده که عملکرد مثبت ۱۰۰ درصدی را در این حوزه داشتیم و در جذب اعتبارات ملی برای پروژه های پیشران فعالیت های خوبی انجام شده است.

وی ادامه داد: با همراهی مسئولان استانی و کشوری و استفاده از ظرفیت نمایندگان بیشترین جذب اعتبار را از ردیف های ملی در سال جاری انجام دادیم.

تنها ۳۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه جذب نشده است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل مجموع اعتبارات اختصاص یافته به استان را ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از این منابع استانی و ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان نیز ملی بوده و در کنار این منابع یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نیز از سفر رئیس جمهور اختصاص یافته است.

شایقی اظهار کرد: بخش عمده ای از اعتبارات تخصیص یافته سفر نقدی بوده و تنها ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع اسناد خزانه باقی مانده که تاکنون جذب نشده است.

وی خاطرنشان کرد: با رصد دقیق و پیگیری کمیته جذب تلاش بر این است تا ۱۰۰ درصد اعتبارات ۱۴۰۰ جذب شده و تزریق آن را به پروژه های مختلف شاهد باشیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل بیان کرد: هیچ نگرانی از بابت جذب اعتبارات وجود ندارد و ما حتی آماده جابجایی برخی از پروژه ها در جذب اعتبارات هستیم تا برای طرح هایی همچون راهسازی فرصت جذب بیشتر نیز فراهم آید.

راه آهن ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد

شایقی به پروژه های شاخص استان در حوزه بزرگراهی، راه آهن و طرح های آبرسانی اشاره و اظهار کرد: راه آهن اردبیل در مسیر تکمیل خود به ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که بخشی از آن در سال جاری تامین می شود.

وی پیشرفت ۹۰ درصدی این پروژه را یادآور شد و بیان کرد: راه آهن اردبیل امسال ۵۶۰ میلیارد تومان اعتبار دارد که ۳۰۰ میلیارد تومان آن تزریق شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اضافه کرد: با استفاده از منابع تهاتر نفت و ظرفیت قرارگاه خاتم الانبیا می توان راه آهن اردبیل را به یک سرانجام مناسب رساند هرچند که در ردیف بودجه سالانه برای مطالبات پروژه های مهم مبالغی اختصاص می یابد.

شایقی افزود: اعتبار مصوب راه آهن در سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان بود که تا آخر سال ۸۰۰ میلیارد تومان به این پروژه ریلی اختصاص یافت و امسال نیز تا ۵ برابر منابع راه آهن با رقم ۷۵۰ میلیون تومان ارتقا می یابد.

سند آمایش پایه توسعه استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل با اشاره به تدوین سند آمایش استان تا افق ۱۴۲۴ گفت: براساس این سند و در یک برش خاص سند توسعه شهرستان ها و توسعه و اشتغال روستاهای بالای ۴۰ خانوار تهیه و تدوین شده است.

شایقی در مورد توزیع اعتبارات براساس سند آمایش و فرصت های سرمایه گذاری در مناطق مختلف استان اردبیل تصریح کرد: همچنان طرح های دانش بنیان در اولویت توجه و حمایت جدی است.

وی ادامه داد: در همه شهرستان ها توزیع اعتبارات با رویکرد تکمیل زیرساخت های صنایع دانش بنیان انجام می شود و سعی بر این است تا در این بخش تحول جدی روی دهد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل بالاترین کار عمرانی و توسعه ای را در استان مربوط به احداث بزرگراه و ارتقای محورهای شریانی عنوان کرد و گفت: از شمال استان گرفته تا جنوب طرح های متعدد بزرگراهی در حال احداث است که ما در سال گذشته سعی کردیم مجوز ماده ۲۳ را برای دو محور سربند به مشگین شهر و محور گرمی به بیله سوار دریافت کنیم.

توزیع اعتبارات با ضریب محرومیت

شایقی در ادامه بیان کرد: توزیع اعتبارات در کشور براساس جمعیت است ولی در استان به رغم سکونت ۴۶ درصدی جمعیت در شهر اردبیل ما سعی کردیم تا توزیع اعتبارات را با ضریب محرومیت انجام دهیم.

وی گفت: در قالب ۱۶ شاخص توزیع اعتبارات در استان انجام می شود و بسیاری از شهرستان ها بالاتر از سهم جمعیتی خود اعتبار دریافت می کنند تا به کاهش فاصله رفاه در مناطق مختلف استان کمک کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل رتبه استان اردبیل را در تخصیص اعتبارات ۱۹ و ۲۰ کشور اعلام و اظهار کرد: مطالب منتشر شده در این زمینه در فضای مجازی غیرواقعی و کذب محض است.

شایقی اضافه کرد: در حالی که استان اردبیل از نظر جمعیت و مساحت رتبه های ۲۶ و ۲۵ را در کشور دارد اما ۳.۲ درصد بودجه کشور را به خود اختصاص داده که این رقم بالاتر از سهم جمعیتی است.

کد خبر: ۱۷۲٬۵۱۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 2
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • علی IR ۰۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
      2 0
      استان اردبیل فقیرترین استانهایی ایران است منابع خوبی دارد ولی این استان صاحب ندارد
    • ایدین IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵
      0 0
      با اینهمه بودجه ای که میگین جذب اردبیل کردین پس چرا اردبیل وضعیتش تغییر نکردا