۱ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۱
هرآنچه باید در خصوص قراردادهای بین‌المللی بدانید

هرآنچه باید در خصوص قراردادهای بین‌المللی بدانید

قراردادهای بین‌المللی یکی از قابل‌توجه ‌ترین ابزارهای قانونی برای محدود کردن ریسک‌ها و چالش‌های شرکت‌ها و اشخاص دخیل در امر تجارت و بازرگانی بین‌المللی می‌باشند.

ماهیت قراردادهای بین‌المللی:

بازار؛ گروه صنعت: قراردادهای بین‌المللی یکی از قابل‌توجه ‌ترین ابزارهای قانونی برای محدود کردن ریسک‌ها و چالش‌های شرکت‌ها و اشخاص دخیل در امر تجارت و بازرگانی بین‌المللی می‌باشند.

همانند سایر قراردادها، قراردادهای بین‌المللی نیز الزام‌آورند، با این تفاوت که دارای ابعاد بین‌المللی و عناصر خارجی می‌باشند. این عناصر خارجی حول محور تفاوت در زبان، کشور (یا حوزۀ قضایی)، نظام حقوقی، فرهنگ و... می‌گردند.

در نگاه اول به این بعد بین‌المللی، به ویژه جنبۀ «تفاوت در کشور»، ممکن است اینطور فرض شود که یک قرارداد تنها زمانی بین‌المللی است که طرفین آن از کشورهای مختلفی باشند، در حالی که بعضی از قراردادهای بین‌المللی میان دو یا چند شخص از یک کشور واحد تنظیم می‌گردند. در این موارد، عنصر بین‌المللی قرارداد می‌تواند مربوط به دارایی‌های طرفین در کشورهای مختلف، حوزه‌های قضایی متفاوتی که قرار است تعهدات آن‌ها در آنجا انجام شود و یا قصد اثرگذاری حقوقی در محدوده‌ای خارج از کشور طرفین باشد.

در واقع از آنجایی که یک قرارداد بین‌المللی اغلب به منزلۀ نقطۀ آغاز همکاری و مراوده میان شرکت‌ها با تابعیت‌های متفاوت و به تبع آن سیستم‌های حقوقی و قضایی متمایز می‌باشد، اهمیتی دوچندان نسبت به قراردادهای غیر بین‌المللی خواهد داشت که این میزان از اهمیت، نیازمند دقت و تخصصی بالا در تنظیم قرارداد بین‌المللی، با لحاظ تمام موارد مربوط به آن و ریسک‌ها و چالش‌های احتمالی است که در این خصوص، مؤسسه حقوقی کریمی و همکاران، به عنوان مؤسسه‌ای که سابقه‌ای طولانی و درخشان در زمینه‌های حقوقی متعدد به ویژه تنظیم قراردادهای بین‌المللی میان شرکت‌ها و نیز افراد دارد، با بهره‌مندی از حضور وکلا و حقوقدانان متخصص در این حوزه، می‌تواند به بهترین نحو شما را در خصوص انعقاد این نوع مهم از قراردادها همراهی نماید.

• اهمیت قراردادهای بین‌المللی :

قراردادهای بین المللی در دنیای مبادلات امروزی کارکردهای بسیاری دارند و با ایجاد روابط حقوقی میان بازیگران و اعضای بازار جهانی، نقش مهمی در گسترش تجارت میان کشورها ایفا می‌کنند. اهمیت این قراردادها جنبه‌های متعددی دارد، از جمله :

۱. قابلیت اجرا:

مانند هر قرارداد دیگری، طرفین قرارداد بین‌المللی نیز باید از اجرای قرارداد، ایفای تعهدات طرف مقابل و دریافت کالاها یا سرویس، وجوه و اعتبارات مشخص در قرارداد اطمینان حاصل نمایند. به ویژه در قراردادهای بین‌المللی که طرفین آن‌ها عمدتاً در قلمرو کشورها و نظام‌های حقوقی مختلفی هستند و این تفاوت می‌تواند باعث ایجاد عدم اطمینان یا تردید در انعقاد قرارداد شود . بنابراین الزام‌آوری قراردادهای بین‌المللی زمینه‌ای مناسب برای اطمینان و اعتماد طرفین به یکدیگر فراهم می‌نماید .

۲. ارادۀ آزاد طرفین در انتخاب موارد قرارداد:

۲-۱) قانون حاکم یا لازم الاجرا: برای اینکه یک قرارداد به درستی اجرا گردد، باید قانونی حاکم بر آن وجود داشته باشد. از آنجایی که در قراردادهای بین‌المللی، در موارد قابل ‌توجهی از قبیل اقامتگاه، تابعیت، نظام حقوقی و صلاحیت دادگاه‌ها تفاوت وجود دارد، طرفین قرارداد بین‌المللی این حق را دارند تا آزادانه مذاکره نموده و قوانین لازم الاجرا و حاکم بر قرارداد خود را انتخاب کنند. این قانون حاکم انتخاب شده، نه تنها تفسیر مفاد قرارداد بلکه اعتبار، اثر و فسخ قرارداد را نیز در بر می‌گیرد.

۲-۲) زبان قرارداد: از آنجایی که در اکثر قراردادهای بین‌المللی طرفین به یک زبان صحبت نمی‌کنند، می توانند یک یا دو زبان را به عنوان زبان قرارداد خود انتخاب نمایند که در اغلب موارد انگلیسی می‌باشد. گاهی نیز زبان انگلیسی به همراه زبان یکی از طرفین انتخاب می‌گردد که به عنوان ترجمۀ متن انگلیسی درج می‌شود. این در حالیست که در بعضی کشورها مانند اندونزی و چین، دادگاه‌ها بر تنظیم انواع قراردادها حتی قراردادهای بین‌المللی، به زبان محلی اصرار دارند.

۲-۳) روش های حل و فصل اختلافات و صلاحیت رسیدگی: از آنجایی که قانون حاکم بر قراردادهای بین‌المللی توسط طرفین انتخاب می‌گردد، انتخاب روش‌های حل و فصل اختلافات نیز حقی محفوظ برای طرفین است. به عنوان مثال، بسیاری از شرکت‌ها و کسب و کارهایی که در عرصۀ تجارت و مبادلات بین‌المللی فعالیت دارند، داوری را به عنوان روش حل و فصل اختلافات، به رسیدگی قضایی در دادگاه‌ها ترجیح می‌دهند. علت این مسئله آن است که با ترجیح داوری، می‌توان هر چالش یا اختلاف احتمالی را با حداقل زمان و هزینه و به شکلی مؤثرتر حل نمود.

علاوه بر این، انتخاب حوزۀ قضایی رسیدگی به اختلافات توسط طرفین، مشخص می‌نماید که هر گونه اختلاف مربوط به قرارداد یا ناشی از آن در چه حوزه‌ای مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت، که این مسئله یکی دیگر از نکات کلیدی در اهمیت این نوع قراردادها می‌باشد.

از آنجایی که شکست در اختلافات حاصل از یک قرارداد بین‌المللی اغلب برای طرف مغلوب یا همان محکومٌ علیه، تبعات مالی بسیار سنگینی را به همراه دارد، سپردن این امر و اعطای وکالت به متخصصان مجرب حقوقی، بسیار حائز اهمیت است. مؤسسه حقوقی کریمی و همکاران این افتخار را دارد که با تجربه‌ای دیرین و کسب موفقیت‌های فراوان در امر حل و فصل اختلافات حاصل از قراردادهای بین‌المللی، چه در حوزۀ رسیدگی قضایی و چه در حوزۀ داوری، با قبول وکالت شرکت‌ها و نیز افراد همواره همراه و مدافع حقوق موکلان خود در حل اختلافات حاصل از قراردادها بوده است.

کد خبر: ۱۷۰٬۱۸۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha