صنایع در انقلاب چهارم صنعتی به سمت دیجیتالی‌شدن و چابکی می‌روند
مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارش می‌دهد

صنایع در انقلاب چهارم صنعتی به سمت دیجیتالی‌شدن و چابکی می‌روند

گزارش آینده‌پژوهی صنایع که با هدف آشنایی باآخرین تحولات صنایع جهان منتشر شده، تاکید شده که آینده بازار انرژی، صنعت خودرو، صنعت غذایی، صنعت نساجی با تاثیر انقلاب چهارم صنعتی به‌سمت دیجیتالی‌شدن می‌رود.

به گزارش بازار، مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گزارشی با عنوان «آینده‌پژوهی صنایع» با هدف آشنایی فعالان اقتصادی با آخرین تحولات صنایع جهان کرده است. این گزارش، مروری است بر آخرین تحولات فناورانه در حوزه‌های راهبردی همچون کشاورزی، انرژی و صنعت که منطبق برآخرین تحلیل‌ها و تحولات موجود در معتبرترین پایگاه‌های اطلاع رسانی دنیا است.

در قسمت اول، با مطالعه بازار انرژی چهار سناریو برای سال ۲۰۳۵ در این حوزه و همچنین مطالعه بازار برق تاسال ۲۰۳۰ صورت گرفته است. مسئله اصلی در این قسمت پاسخ به این پرسش است که «انرژی در آینده چگونه تولید و مصرف خو اهد شد؟»

مطالعات جهان امروز نشان‌دهنده تغییرات آب‌وهوایی و تغییر در رویکرد جهانی نسبت به استفاده از انرژی‌های فسیلی است. باتوجه به پدیده گرمایش جهانی و ظهور جنبش‌های مختلف در حمایت از محیط‌زیست، اقتصاد جهانی در حمایت از محیط‌زیست و دغدغه نوظهور مصرف‌کنندگان به مرور تغییر پیدا خواهد کرد؛ بنابراین، در این گزارش چهار سناریوی اساسی در موضوع آینده انرژی با نگاهی بر گزارش دیلویت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در بخش دیگر این گزارش، وضعیت صنعت ۴ در کاهش هزینه‌های تحقیق و توسعه خودروسازان بررسی شده است. صنعت خودرو در حال تحول عظیم بوده و همواره کل زنجیره ارزش این صنعت مانند صنایع دیگر توسط انقلاب صنعتی چهارم مورد هدایت قرار گرفته است. علاوه بر اینکه انقلاب صنعتی چهارم شرایط و امکانات لازم را برای دیجیتالی شدن صنعت خودرو گسترش داده، اهمیت آن را برای سازندگان تجهیزات اصلی (OEM)، تامین‌کنندگان، فروشندگان، شرکت‌ها و سازمان‌های مالی و همچنین فعالانی که در این اکوسیستم کار می‌کنند، افزایش داده است. در این گزارش به استراتژی‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌های خودرو ساز برای بهره‌مندی از این بازار شاره شده است.

یکی از صنایع مهم دیگر که نیاز به پایش و آینده‌نگری در آن احساس می‌شود، حوزه صنعت غذایی است. در این گزارش، دیجیتالی شدن صنعت دامپروری مورد مطالعه قرار گرفته است.

بخش دام‌پروری در حال حاضر از یک سوم زمین‌های قابل کشت جهانی و ۸ درصد از آب شیرین موجود استفاده می‌کند. همچنین تا حد زیادی مسئول جنگل زدایی و از بین رفتن تنوع زیستی است و ۱۵ درصد از انتشار CO۲ جهانی را به عهده دارد. از آنجایی که انتظار می‌رود جمعیت و درآمدها به رشد خود ادامه دهند، تقاضا برای گوشت نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین، هدف این بخش باید برآورده کردن تقاضای آینده، تضمین کیفیت ثابت و دستیابی به این امر به شیوه ای پایدار بدون ایجاد آسیب‌های زیست محیطی جبران ناپذیر یا فراتر رفتن از منابع جهانی باشد. در این قسمت از گزارش شیوه‌های افزایش بهره وری در آینده این صنعت بررسی شده است.

در بخش پایانی نیز اثرات انقلاب صنعتی ۴ در صنعت نساجی بررسی و کاربردهای هوش مصنوعی در شرکت‌ها ارائه شده است. در این قسمت بررسی شده است که صنعت نسل چهارم چگونه می‌تواند به صنعت نساجی و پوشاک کمک کند تا مشکلات پیش رو را با امکان تولید انعطاف‌پذیر، طراحی مجدد فرآیندهای صنعتی و پیشرفت‌های تکنولوژیک حل کند. اکثر ماشین‌های عرضه‌شده توسط سازندگان ماشین‌آلات نساجی دارای پلتفرم‌های کارخانه‌ای هوشمند داخلی هستند تا بتوانند داده‌ها را از طریق حسگرها، ثبت‌کننده‌های داده و غیره جمع‌آوری، اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل کنند. این اطلاعات در رابط کاربری برای انجام اقدامات یا تصمیمات استفاده می‌شود. تمام فرآیندهای مربوط به تولید و تدارکات می‌توانند در زنجیره ارزش نساجی نسل چهارم انعطاف‌پذیرتر و چابک‌تر شوند. این رخداد، به پاسخگویی سریع و مؤثر به نیازهای بازار کمک می‌کند.

کد خبر: ۱۶۹٬۶۴۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha