۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۰
 عودت ۶ هزار میلیارد ریال مالیات از استان تهران و مرکزی به شهرستان‌ها

عودت ۶ هزار میلیارد ریال مالیات از استان تهران و مرکزی به شهرستان‌ها

مدیرکل دفتر امور مودیان سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: ۲۴۰۰ شرکتی که ­ مالیات­ و عوارض شان به نام استان‌های مرکزی و تهران­ ثبت می‌شد به استان‌های خودشان برگشت داده شد.

به گزارش بازار، به گفته وزیر اقتصاد و دارایی مالیات شرکت‌هایی که دفتر مرکزی آن‌ها در تهران است، ولی خود شرکت یا کارخانه آن‌ها در شهرستان‌های دیگر هستند، مالیات دریافتی آن‌ها به شهرهای میزبان آن‌ها عودت داده می‌شود.

محمد جهانی کیا مدیرکل دفتر مودیان سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص چگونگی شناسایی این شرکت‌ها گفت: بر اساس بند دوم تبصره ششم قانون بودجه که هم در سال ۱۴۰۰ و هم در سال ۱۴۰۱ وجود داشت، شرکت‌ها باید مالیاتی که پرداخت می‌کنند باید به محل اصلی‌ای که شرکت‌ها کار تولیدی خودشان را انجام می‌دهند باید پرونده شان تشکیل شود. بر همین اساس سازمان مالیاتی مکلف است نسبت به شناسایی و انتقال پروندها به محل اصلی شرکت‌ها اقدام کند. شناسایی به این ترتیب است که ادارات امور مالیاتی باتوجه به شناختی که از پروندهای فعال خودشون دارند اگر شرکتی را ببینند که در محدوده استانی یا اداره کل واقع شده، ولی پرونده آن شرکت در اداره آن استان ثبت نشده، اسامی آن‌ها را احصا می‌کنند و مکاتبه می‌کند با دفتر امور مودیان سازمان مالیاتی و همزمان نسخه‌ای از اسامی شرکت‌ها به اداره‌ای که پرونده‌ها مالیاتی در آن قرار دارد ارسال می‌شود و با توجه به حجم فعالیت شرکت موافقت و یا عدم موافقت با جابجابب پرونده اعلام می‌شود؛ و شناسایی توسط خود اراده مرکز صورت می‌گیرد.

جهانی کیا در خصوص اینکه چه مرجعی، سازمان برنامه و بودجه یا سازمان امور مالیاتی تخصیص مالیات را انجام می‌دهد گفت: بصورت عام کل عوارض و مالیاتی را که باید سالانه سازمان امور مالیاتی باید دریافت کند، توسط سازمان برنامه و بودجه ابلاغ می‌شود و با توجه به منابع و ظرفیت پرونده و همچنین منابع نیروهای انسانی و پراکندگی پروندها و ضعیت اقتصادی، سازمان امور مالیاتی سهمیه‌ها را بر اساس شرایط بین ادارات تقسیم می‌کند و ادارات هم وظیفه دارند که سهمیه هارا محقق کنند و مجموع سهمیه‌ها می‌شود سهمیه کل.

وی در باره آخرین وضع شناسایی شرکت‌ها در سه ماهه نخست سال گفت: ما در سه ماهه نخست هزارو پانصد و بیست و هفت فهرست از طرف ادارات مختلف شناسایی و در خواست شده که جابجا بشوند. در سه ماهه اول ۱۲۹۳ فقره از شرکت‌ها فوق (۱۵۲۷) باتوجه به هماهنگی که بین ادارات مبدا و مقصد انجام گرفت، فرایند موافقت و انتقال سیستمی آن انجام شده و الان (۱۲۹۳) پروند در سه ماهه ۱۴۰۰ انجام شده است.

مدیرکل دفتر امور مودیان سازمان امور مالیاتی در خصوص اینکه پیش بینی چه مقدار منابع شناسایی شود و اختصاص داده شود به استان‌ها گفت: درسال گذشته حدود ۲۴۰۰ شرکت شناسایی شد که درواقع از این تعداد (۲۳۱۵) شرکت معادل ۹۷ درصد از پروندها منتقل شده است. باتوجه به اینکه بخش عمده‌ای از شرکت‌ها در سال قبلی همین فرایند برایشان تکرار شده، انتظار می‌رود امسال شرکت‌های کمتری شناسایی شود، چون بخش عمده‌ای از شرکت‌هایی که دارای این شرایط بودند سال گذشته منتقل شدند. ولی باتوجه به روند سه ماهه‌ای که پیش رو داشتیم انتظار داریم منابع جدیدی که فعال می‌شوند و شرکت‌هایی جدیدی که شناسایی و تاسیس می‌شوند، تا سقف ۲۵۰۰ تا از پروندها درخواست و انتقال آن‌ها انجام شود.

کد خبر: ۱۶۷٬۹۷۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha