علیرضا پاک فطرت در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار، درباره وضعیت تخصیص بودجه اشتغالزایی، اظهار داشت: بودجهای که ما نوشتیم، اصلا بودجه اشتغالزایی نیست.
وی بیان کرد: این بودجه فقط بودجه جاری برای رتق و فتق امور است. ۹۰ درصد این بودجه برای هزینههای جاری است و فقط برای مصرف داخلی دولت و پرداخت حقوق است و دیگر چیزی از آن باقی نمیماند که در بحث اشتغالزایی استفاده شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در بودجه مقداری برای اشتغالزایی گذاشته شده است که خیلی کم است و فراتر از این مسئله ما باید فرهنگ اشتغال و کار را در کشورمان شکوفا کنیم.
پاک فطرت ادامه داد: متاسفانه در دو دهه گذشته خصوصاً در دهه گذشته فرهنگ اشتغال و کار در کشورمان بسیار ضعیف شده است و بسیاری از نیروهای کار ما از کشورهای اتباع بیگانه هستند و درآمد خوبی هم دارند، در حالیکه این پست ها باید توسط جوانان خودمان اشغال شود.
وی اظهار داشت: ما فکر می کنیم که اشتغال فقط پشت میز نشستن و کارهای اداری است در حالی که اشتغال، تولید است و تولید قسمتهای مختلف را شامل می شود. در حال حاضر نزدیک به سه میلیون از اشتغال ما توسط اتباع بیگانه انجام میشود و اگر این مشاغل به جوانان خودمان بازگردد، ما دیگر به آن صورت بیکاری نخواهیم داشت.
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: از طرف دیگر قبل از آن که برای اشتغال زایی بودجه بگذاریم، باید دانشگاههای ما روند آموزش خود را تغییر دهند و از مدرک گرایی به سمت تخصصی گرایی بروند تا وقتی که جوانان فارغ التحصیل می شوند، آمادگی لازم را داشته و وارد کارهای خصوصی و اشتغال های نو شوند. ما ظرفیت های زیادی برای اشتغال های جدید در کشور داریم و کشورمان پتانسیل بالایی در این زمینه دارد.
پاک فطرت بیان کرد: ما نباید فکر کنیم که اگر فقط بودجه برای اشتغال زایی وجود داشته باشد، اشتغال به وجود میآورد. گاهی اوقات بودجه برای اشتغال، تورمزا میشود و این پول به سمت اشتغال نمی رود.
وی متذکر شد: از زمانی که جهرمی وزیر کار بود، بنده به یاد دارم که پولهای زیادی را برای اشتغال گذاشتند اما در بحث اشتغال هزینه نشد و این بودجه به جاهای دیگر رفت و تورمزا شد. البته الان بودجه اشتغالزایی خیلی زیاد نیست و بیشتر این بودجه هم برای مشاغل خانگی و شغلهای خاصی گذاشته شده است که اشتغال خاص و تخصصی به وجود نخواهد آورد.
نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: دولتهای ما ابتدا حقوقها و هزینههای جاری خود را پرداخت میکنند و سوبسیدهای نان و آذوقه مردم را میدهند و اگر چیزی در نهایت باقی ماند، به سمت اشتغالزایی خواهد رفت.
نظر شما