مجتبی نوایی در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: این شرکت درحدود چهار دهه گذشته تاکنون با مونتاژ وطراحی کامل در نسل جدید کمباینهای مخصوص برنج قدمهای مهمی را درکم کردن ضایعات مربوط به مراحل کاشت، داشت وبرداشت برنج برداشته است.
نوایی افزود: درچندین نشست هماهنگی واحد تحقیق وتوسعه محققان این شرکت با مسئولان وزارت جهادکشاورزی، نیازسنجیهای لازم برای استفاده دوباره کاه وکلش ناشی از برداشت برنج و استفاده دوباره آن به عنوان مواد عالی درخاک با با خرد شدن کامل کاه وکلش توسط کمباینهای برداشت کننده برنج مورد تفاهم وتوافق قرار گرفت.
وی با بیان اینکه دستگاههای کاه وکلش خردکن متصل به کمباینهای مخصوص برنج پس از جداکردن شالی، کاه وکلش حدود یک متر تا یک متر وسی سانتیمتری را به کمتر از ۳ سانت تبدیل وخارج میکند، تصریح کرد: با این اقدام حداقل در فرایند کار کشاورزان برای کشت دوباره نشاء نیز دو روز کاهش زمانی وحتی هزینههای بالای کارگری خواهد داشت و سریعاً درآب وخاک نفوذ پذیرتر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان خزرالکتریک با بیان اینکه خوشبختانه روند تقاضا ازاین مدل کمباینها روبه افزایش است، اضافه کرد، این شرکت علاوه بر تعهد تحویل حدود ۱۲۰ دستگاه به جهاد کشاورزی، تا پایان امسال حدود ۳۰۰ دستگاه دیگر را نیز تولید و روانه بازار مصرف خواهد کرد.
نظر شما