محمد رضا عباسی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه کشت برنج برای کشاورزان از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار است، اظهار کرد: هرچند کشت برنج در استان با توجه به خشکسالی و کم آبی توصیه نمی شود اما با توجه به اینکه تاکنون کشت جایگزین برای این محصول معرفی نشده، کشاورزان گلستانی هر ساله بیش از حد مجاز و قانونی در این استان کشت انجام می دهند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با تاکید بر اینکه اراضی که غیر مجاز کشت شالی انجام دادند از حمایت های جهاد کشاورزی بهره مند نخواهند شد، افزود: ۶۸ هزار هکتار کشت شالی در استان انجام شده اما تنها ۲۰ هزار هکتار از اراضی، آن هم زمین های نسق و دارای قرارداد و قسمتی از اراضی بندرگز که تنها مجوز شالی کشت داشتند.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است تا زمانی که کشت جایگزینی که بتواند از لحاظ درآمدی با شالی برابر باشد به کشاورزان معرفی نشود، نمی توان شاهد کاهش کشت این محصول در استان بود.
عباسی با بیان اینکه حمایت های دولت محدود است، گفت: با حذف ارز ترجیحی و بالا رفتن قیمت محصولات کشاورزی، امیدواریم سال آینده کشت برنج در گلستان کاهش یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی گلستان یادآور شد: کشاورز براساس درآمد اقتصادی برای کشت برنج اقدام می کند و ما هیچ قانونی نداریم که بتوان از کشت این محصول جلوگیری کند بنابراین تنها اقدام جهاد کشاورزی این است که در کشت غیر مجاز شالی هیچ گونه حمایتی در تخصیص نهاده ها از کشاورزانی که کشت غیر مجاز انجام می دهند، نداشته باشیم.
نظر شما