۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
موانع «جهش تولید» از جریمه‌های سنگین بانکی تا نحوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده
در گفتگو با بازار مطرح شد؛

موانع «جهش تولید» از جریمه‌های سنگین بانکی تا نحوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده

تهران - سال ۹۹ در حالی به نام «جهش تولید» نامگذاری شده که فعالان تولید و صنعت از برخی قوانین دست و پاگیر و نامهربانی‌ها با واحدهای تولیدی گلایه‌مند هستند.

خبرگزاری بازار، سال ۹۹ توسط مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید» نام‌گذاری شد، جهشی که در ادامه سال ۹۸ با عنوان «رونق تولید» قرار است، در کشور رخ دهد و این جهش مطالبه رهبر معظم انقلاب و از مقدمات پیشرفت و توسعه پایدار کشور است.

سال ۹۹ تفاوتی با سال‌های قبل دارد و آن تعطیلی واحدهای تولیدی در ابتدایی سال و مشکلات اقتصادی حاصل از شیوع کرونا است، اما لازمه جهش تولید چیست و چه موانعی بر سر راه تولیدکنندگان قرار دارد، سوالی است، که امروز در بسیاری از محافل اقتصادی و اجرایی مطرح است.

برای پاسخ به این سوال و سوال هایی از این دست، با «غلام‌حسین هاشمیه» فعال صنعتی و مدیرعامل شهرک صنعتی «سالاریه» در جنوب تهران به گفتگو نشستیم، که حاصل آن در ادامه می آید:

* شما یکی از منتقدان نحوه فعلی دریافت مالیات بر ارزش افزوده هستید، انتقاداتتان در این خصوص دقیقا به چه موضوعی است

نحوه فعلی دریافت مالیات بر ارزش افزوده نادرست است و متأسفانه سال‌ها است که به اشتباه مالیات بر ارزش افزوده به جای دریافت از مصرف کننده نهایی از تولیدکننده اخذ می‌شود و امروز برخی از واحدهای تولیدی بابت مالیات بر ارزش افزوده جریمه های زیادی شده‌اند.

واحدهای صنعتی در همین شهرک سالاریه سراغ دارم، که بابت مالیات بر ارزش افزوده ۸۰۰ میلیون تومان، یک و حتی دو میلیارد تومان جریمه شده اند و برخی در شُرُف تعطیلی هستند، متاسفانه نگاه امروز به تولید کننده در کشور ما ابزاری است و آن ها را به عنوان کارمند دولت دیده و در پی دریافت مالیات های ناصحیح و غیرمنصفانه از آن ها هستیم.

الگوی مالیات بر ارزش افزوده از کشورهای غربی گرفته شده است، اما متأسفانه الگوبرداری ناقص است، چرا که در همان کشورهای غربی این مالیات از مصرف کننده دریافت می‌شود، ولی در کشور ما زور همه به تولیدکننده می‌رسد.

* آیا اقدامی هم برای رساندن صدای انتقاد خود به متولیان امر و اصلاح این قانون انجام داده‌اید

بله، در حال رایزنی با نمایندگان منتخب مجلس شورای اسلامی هستیم، تا پس از ورود به مجلس به اصلاح این قانون بپردازند و امیدهای بسیاری به اصلاح این قانون در سال جهش تولید داریم.

* موانع موجود دیگر بر سر راه جهش تولید در سال جاری چیست

طبق ماده ۱۱ قانون «هوای پاک» اگر یک تولیدکننده بخواهد، یک خط تولید جدید در واحد تولیدی خود اضافه کند، نیاز به اخذ مجوز از محیط زیست دارد، در حالی که عبور از موانع اخذ مجوز خود کاری دشوار و سخت است، امروز برای تحقق «جهش تولید» نیاز به اصلاح قوانین بیمه، دارایی و دیگر قوانینی است، که بال‌های تولید کننده را برای جهش تولید می‌بندند و صنعتگر با آنها درگیر است.

به نظر می رسد، اداری ها باید مهربانانه تر با فعالان اقتصادی برخورد کنند، تا مقدمات جهش تولید فراهم شود. بخش تولید مانند یک نوزاد است و به سرعت با یک سرما و یا گرما درگیر می شود و نیاز به مراقبت و حمایت دارد. سودهای بالای بانک‌ها و جریمه‌های تأخیر اقساط نیز خود داستانی مفصل است.

* قرار شده حمایت‌هایی برای تاخیر در دریافت اقساط و جریمه‌های بانکی در نظر گرفته شود، دیگر مشکل کجا است

تسهیلات راه اندازی کارخانه و یا خرید دستگاه‌ها کمر تولیدکننده را شکسته است و تولیدکنندگان توان پرداخت اقساط این تسهیلات را ندارند.

در همین ایام و به دلیل رکود حاصل از کرونا بسیاری از فروشگاه ها تعطیل بودند و یا مشتری نداشتند، به همین دلیل چک هایی که به کارخانه داران داده شده پاس نمی شود، وقتی تماس می گیریم و تقاضای وصول چک ها را می کنیم، مهلت می خواهند و رکود را عامل نبود نقدینگی می دانند.

پاس نشدن چک ها سبب می شود، که تولیدکننده نتواند اقساط بانک ها را پرداخت کند و بانک ها هم بی توجه به این معضلات و بی توجه به مصوبات اعلام شده اقدام به دریافت جریمه های سنگین دیرکرد می کنند.

* معضلات واحدهای صنعتی را می توانید در جلسات مشترک با مسئولان دولتی یادآوری و مطالبه کنید، چرا این اقدام انجام نمی شود

سوال خوبی پرسیدید، قریب به ۹۲ درصد واحدهای صنعتی کل کشور را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل می دهند، اما متاسفانه این واحدها در جلسات رده بالا جایگاهی ندارند و از آن ها برای تصمیم گیری های بخش صنعت نظرخواهی نمی شود.

بنده در جلسه ای که برای بررسی و مقابله با مشکلات تولید که با حضور سردار حسن حسن زاده، فرمانده سپاه سیدالشهدا(ع) استان تهران تشکیل شد، پیشنهاد دادم که مسئولان برای حل معضلات پیش روی واحدهای تولیدی و صنعت کشور از نظرات اعضا هیات مدیره های شهرک های صنعتی به عنوان کارشناس و صاحب نظر استفاده کنند، تا بیش از پیش با مشکلات موجود آشنا شوند، چرا که اعضا این هیات مدیره ها خود صاحب صنعت بوده و نماینده تعداد کثیری از صنعتگران نیز هستند و مشکلات را به خوبی لمس کرده و می شناسند.

باید از نظرات این افراد استفاده کرد و برای رفع معضل تولید در کشور از آن ها نظر خواست، به عنوان مثال در بحث نحوه و زمان تعطیلی و نیز زمان و نحوه بازگشایی واحدهای صنعتی در همین قضیه کرونا از واحدهای صنعتی خرد نظرخواهی نشد.

* از موج تعطیلی و تعدیل ها در واحدهای صنعتی چه خبر؟ برخی می گویند، تعدیل ها شایعه است و برخی اصرار دارند که واقعیت است، بالاخره کدام درست می گویند

ما در طول سال ۹۸ با همکاری رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران و دفتر وی بیش از ۱۰۰ کارگر جدید را در بخش های مختلف شهرک صنعتی به کارگیری کردیم، اما امروز به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهد تعدیل های متعدد در کارخانه ها و واحدهای صنعتی هستیم.

می طلبد که مسئولان و دولت با حمایت از واحدهای تولیدی در بحث اقساط معوقه بانک ها سه ماه قسط مدت شیوع کرونا یعنی اسفند، فروردین و اردیبهشت را بدون محاسبه سود اضافی و جریمه دیرکرد به انتهای اقساط منتقل کرده و سود مرکب از تولیدکنندگان نگیرند.

برای عبور از این بحران موجود مناسب است که نمایندگانی از هر سه قوه با فعالان تولید و اقتصاد کارگاه های هم اندیشی و جلسات کارگاهی داشته باشند.

* و اما مطلب آخر

در بحث تولید ماسک و مواد بهداشتی مورد نیاز کشور و بنا بر حساسیت موضوع شاهد صدور جهادی مجوز تولید ماسک و مواد بهداشتی طی یک هفته بودیم.

حرف من اینجا است که اگر می شود، مجوز تولید را طی یک هفته و به طور جهادی صادر کرد، چرا باید یک تولیدکننده برای دریافت مجوز شش ماه و یا بعضا یک سال دوندگی کند، باید با حرکت جهادی سعی خود را برای عبور از این بحران مضاعف کنیم.

اگر واقعا قصد تحقق شعار سال و «جهش تولید» را داریم، باید جهادی عمل کرده و مجوزهای تولید را حداقل در سال جهش تولید یک هفته ای صادر کنیم، وقتی برای تولید ماسک و مواد بهداشتی می شود، یک هفته ای مجوز داد، پس برای تولید دیگر کالاها نیز می توان، یک هفته ای مجوز را صادر کرد و این حداقل مطالبه بخش تولید کشور از مسئولان است.

کد خبر: ۱۶٬۲۸۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha