محمودرضا رسولی در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص واکسیناسیون دام ها در راستای پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر دامی و قابل انتقال اظهار کرد: مجموعه دامپزشکی با هدف تامین امنیت غذایی، تأمین سلامت دام و تامین سلامت انسان و رعایت استانداردهای بهداشتی تولیدات دامی؛ وظایفی را عهده دار است.
رسولی با بیان اینکه در همین راستا اکیپ های ثابت و سیار مایه کوبی دام ها فعال است، گفت: از ابتدای سال جاری مایهکوبی ۵۱۹ هزار و ۲۴۵ نوبت سر دام در استان همدان علیه بیماریهای واگیر دامی و بیماریهای مشترک انجام گرفته است.
مدیرکل دامپزشکی همدان از جمله این بیماری ها را شاربن، تیلریوز، تب برفکی، آبله، آنتروتوکسمی، قانقرایا، آگالاکسی، لمپی اسکین، اکتیما، PPR و بروسلوز (تب مالت) ذکر کرد و گفت: فعالیتهای پیشگیری و کنترل بیماریها در حوزه دامپزشکی در دو عرصه اقتصادی و بهداشتی نقش ارزندهای در ارتقاء سطح سلامت و بهداشت جامعه دارد.
وی واکسیناسیون را یک ابزار لازم در کنار سایر ابزارهای کنترلی دانست و گفت: دامداران باید علاوه بر واکسیناسیون دام ها، شرایط بهداشتی و قرنطینه ای را نیز رعایت کنند.
رسولی به عملیات خون گیری و توبرکولیناسیون علیه دو بیماری مهم سل و بروسلوز نیز اشاره کرد و گفت: در گاو و گوساله به تعداد یک هزار و ۴۵۰ راس خونگیری انجام شده و در راستای مبارزه با سل گاوی نیز تعداد دو هزار و ۶۷۸ رأس دام تحت تست توبرکولین قرار گرفته است.
وی با یادآوری اینکه بروسلوز از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که از طریق تماس با دام های آلوده به ویژه در زمان زایمان و همچنین مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه مثل پنیر و بستنی های محلی به انسان منتقل می شود، گفت: دامپزشکی همدان خونگیری از دام را برای تشخیص سرمی بروسلوز به صورت دورهای و زمانبندی شده در دستور کار خود قرار داده است.
نظر شما