به گزارش بازار، طرف های گفتگو بر ایجاد پلتفرم مشترک گمرکی تاکید کرده و مقرر شد تا روند ترخیص کالا و استانداردسازی روالها و انطباق روال های فعلی با محوریت اتاق بازرگانی مشترک و کمیته مشترک تجاری اصلاح شود.
همچنین مقرر شد تا زمینه برقراری ارتباط میان بانک های منتخب دو کشور فراهم شود که وزیر دارایی صربستان در حین برگزاری جلسه دستورات لازم در این خصوص را به بانک های منتخب کشورش ابلاغ کرد.
موضوع دیگری که طرفین در مورد آن به گفتگو پرداختند، برقراری سیستم کارگزار بین صندوق های بیمه ای دو کشور بود که طرف ایرانی سازوکار طراحی شده را ارائه و طرف صرب نیز با استقبال از این سازوکار صندوق بیمه ای صادرات این کشور را موظف به برقراری ارتباط کارگزاری و صدور تضامین لازم کرد.
تهاتر دیگر موضوعی بود که طرفین در مورد ان به گفتگو پرداختند و با تفاهم بر فهرست کالایی مشخص، مقرر شد این اقدام در دستور کار کارگزاری های منتخب قرار گیرد. همچنین طرفین بر سر تبادلات مالی به صورت رمز ارز توافق کردند و مقرر شد تا به صورت آزمایشی معاملات از این طریق صورت گیرد.
در حوزه سرمایه گذاری های مشترک نیز مقرر شد تا طرفین فرصت های سرمایه گذاری را در اختیار شرکت های یکدیگر قرار دهند. همچنین جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن آمادگی در خصوص صدور خدمات فنی و مهندسی به صربستان، از آمادگی خود برای صادرات در حوزه محصولات دانش بنیان، نانو، تجهیزات پزشکی و داروهای نوترکیب خبر داد که مورد استقبال ویژه طرف صرب قرار گرفت و خواستار انتقال این تکنولوژی ها به صربستان شد.
نظر شما