به گزارش بازار، در برجهای خنککننده میتوان دمای آب گرم شده توسط فرایندهای صنعتی را، با انتقال گرما به اتمسفر، کاهش داد. به منظور بهبود تماس هوا و آب از شبکه ای به نام پکینگ استفاده میشود. در این صورت آب از بالای برج وارد و با استفاده از نازلهای اسپری به طور یکنواخت بر روی پکینگها توزیع میشود. لذا یک تماس بهینه بین آب و هوای اتمسفر برقرار میشود که نتیجه آن، خنک شدن آب میباشد.
هدف استفاده از پکینگ در کولینگ تاور، افزایش زمان و سطح تبادل بین آب و هوا میباشد. پس از برقراری تماس بین آب و هوا، انتقال گرما از آب به هوا صورت میگیرد. این امر به دلیل دو مکانیسم اتفاق میافتد: انتقال گرما از طریق همرفت و انتقال بخار از آب به هوا و در نتیجه سرد شدن آب به دلیل تبخیر.
در برجهای خنککننده حدود ۹۰ درصد از جریان حرارتی ناشی از پدیده سرد شدن به وسیله تبخیر انجام میشود.
به طور خلاصه، برج خنککننده (کولینگ تاور) تجهیزی است که وظیفه آن کاهش دمای آب میباشد و بطور مشترک شامل پدیدههای انتقال گرما و جرم (تبخیر کنترل شده با تماس مستقیم آب با هوا) میشود. در واقع برجهای خنککن بر اساس اصل تبخیر کار میکنند.
مهمترین کاربردهای برج خنککننده
اکثر صنایع مختلف به تولید آب خنک نیاز دارند، اما کولینگ تاورها در صنایع زیر بیشترین کاربرد را دارند:
- پتروشیمیها
- صنایع فولاد
- تولید مواد غذایی
- نیروگاههای تولید برق
- تامین آب خنک برای چیلر
شرایط کاری برج خنککننده
برج های خنککننده در شرایط کاری که در زیر بیان شده است، کار میکنند:
- دمای آب ورودی: ۳۷ درجه سانتیگراد
- دمای آب خروجی: ۳۲ درجه سانتیگراد
- دمای لامپ مرطوب: ۲۸ درجه سانتیگراد
- دمای لامپ خشک: ۳۱.۸ درجه سانتیگراد
- فشار اتمسفر: ۹.۹۴ × Pa ۱۰۰۰۰
اندازه برج خنککن
برج های خنککننده از نظر اندازه از سازههای کوچک تا سازههای بسیار بزرگ که ارتفاع آنها از ۲۲۰ متر و طول آن از ۱۰۰ متر بیشتر میشود، متغیر میباشد.
برج خنککننده هذلولی
برجهای خنککننده طبیعی که معمولاً به آنها برجهای هذلولی یا هایپربولوئید نیز گفته میشود، معمولاً در تأسیسات صنعتی استفاده میشوند که نرخ کل استخراج حرارت در آنها چند صد مگاوات میباشد.
قطعات کولینگ تاور
تجهیزات و قطعات کولینگ تاور به گونه ای طراحی و تولید شده اند که از بالاترین کیفیت و کارایی برخوردار هستند. این قطعات در شرایط مختلف به طور گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرند:
- الکتروموتور یا دینام
- فلنچ و اتصالات جانبی
- فیلتر هوای ورودی
- کویل های برودتی
- پروانه یا فن
- لولههای توزیع آب
- آبگردان یا اسپرینکلر
- نازل یا آبپاش
- بست کمربندی
- قطره گیر یا شبنم گیر
- پکینگ مدیا
- سیستم کاهنده دور یا انتقال قدرت
- سیستم آنتی فریز هوشمند
تصفیه آب برج های خنککننده
آب تصفیه شده طول عمر تجهیزات خنککننده را افزایش میدهد و از خروج پساب برج خنککننده به محیط، جلوگیری میکند. کولینگ تاور برای تصفیه آب به مواد شیمیایی نیاز دارد. با انجام این امر، هزینههای عملیاتی و تعمیر و نگهداری برج را کاهش دهید.
ظرفیت برج خنککننده
ظرفیت برج خنککننده برحسب تن تبرید محاسبه میشود. تن تبرید یک واحد اندازهگیری توان است. یک تن تبرید میزان گرمایی است که میتواند یک تن یخ صفر درجه را در ۲۴ ساعت به یک تن آب صفر درجه تبدیل کند. در تعریف تن تبرید، منظور از یک تن یخ، یک تن یخ کوچک یعنی ۹۰۷ کیلوگرم میباشد، برخلاف تصور بسیاری که آن را معادل ۱۰۰۰ کیلوگرم در نظر میگیرند.
برای تعیین ظرفیت برج های خنککننده باید به چند پارامتر مهم توجه کرد:
- دبی آب در گردش
- دمای آب گرم ورودی به برج
- دمای آب سرد خروجی از برج
- میزان رطوبت هوا در منطقه
قیمت برج خنککننده
در محاسبه قیمت برج خنککننده فاکتورهای مختلفی دخیل هستند.
فاکتورهای اصلی جهت تعیین قیمت برج خنککن:
- نوع کولینگ تاور
- نوع الکتروموتور
- جنس بدنه برج (فایبرگلاس و فلزی)
- جنس و تعداد قطعات به کار رفته
- برج از نظر شکل ظاهری (مدور و مکعبی)
- ظرفیت برج خنککننده
- افزودن آپشنها یا بکارگیری تکنولوژیهای مدرن
توجه: قیمت برج خنککن با توجه به نوسانات قیمت ارز، متغیر بوده و شما عزیزان میتوانید جهت استعلام قیمت به روز با کارشناسان مجموعه مهتاب گستر تماس حاصل فرمائید.
چیلر چیست؟
چیلر، دستگاه است که آب خروجی از برج خنککننده را از دمای نزدیک ۲۹ درجه به دمای ۷ و در برخی موارد ۴ درجه سانتیگراد می رساند. در این صورت، آب با دمای پایین را میتوان در مصارف گوناگون از جمله سرمایش هوا یا سرمایش یک دستگاه صنعتی مورد بهره برداری قرار داد.
اصل عملکرد دستگاه چیلر
چیلرها نوعی دستگاه برودتی محسوب میشوند که برای خنک کردن انواع سیالات مورد استفاده قرار میگیرند. اغلب چیلرها بیشترین کاربرد را در صنعت دارند، اما برای تهویه مطبوع در ساختمانهای مسکونی بزرگ، مراکز خرید، ادارات و... نیز مناسب هستند. همچنین چیلرها در ترکیب با واحدهای فن کویل، نقش یک تهویه مطبوع مرکزی را به خوبی ایفا میکنند. چیلر با کمک گرفتن از اواپراتور، کمپرسور و کندانسور کار میکند.
تقسیم بندی سیستمهای چیلر
این سیستمها را میتوان بر اساس پارامترهای مختلفی تقسیم بندی کرد:
- بر اساس نوع کمپرسور: کمپرسور اسکرو، کمپرسور پیستونی و سانتریفیوژ (یا گریز از مرکز)
- بر اساس نوع کندانسور: هوا خنک و آب خنک
- بر اساس نوع مصرف انرژی: فقط سرمایش، سرمایش با بازیابی گرما، سرمایش و گرمایش
- بر اساس نوع مبرد: آب، آب نمک، گلیکول
انواع مختلف چیلرها
چیلرها را میتوان به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم بندی نمود. تفاوت این دو نوع چیلر در این است که در نوع جذبی، انرژی مصرف شده در چیلر از نوع حرارت است، در حالی که در نوع تراکمی، برق مصرف میشود.
چیلر تراکمی
چیلر تراکمی دستگاهی برای سرد کردن آب میباشد تا بتوان از آن برای سرمایش هوای ساختمان و یا سرد کردن ماشین آلات و محصولات صنعتی استفاده کرد. برای استفاده در سرمایش هوا نیازمند تجهیزاتی مانند فن کویل یا هواساز هستند. این نوع تجهیزات نیازمند دستگاه کمپرسور هستند که از برق تغذیه میکند. نوع تراکمی این دستگاهها بر اساس نوع کندانسور به سه دسته هوا خنک، آب خنک و تبخیری خنک تقسیم بندی میشود.
ساختار چیلر هوا خنک و آب خنک بسیار شبیه یکدیگر میباشد. هر دو از قطعات اصلی کمپرسور، اواپراتور، کندانسور و شیر انبساط تشکیل میشوند. مهمترین تفاوت سیستمهای هوا خنک و آب خنک این است که کندانسور یا با استفاده از آب خنک میشود و یا با هوا.
کندانسور آب خنک از نوع مبدل حرارتی پوسته و لوله میباشد. کندانسور هوا خنک از لولههای فیندار تشکیل میشود که فن هوا را از میان آن دمیده و آن را خنک میکند.
چیلر جذبی
چیلر جذبی (یا ابزوربشن) تجهیزاتی هستند که به عنوان خنککنندههای قوی در صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. انواع چیلرهای جذبی از حرارت فوق العاده بالا به عنوان منبع انرژی خود بهره میگیرند. برخلاف مدل تراکمی، چیلر جذبی مصرف برق بسیار کمتری دارد، چرا که فقط قسمتهای پمپ با برق کار میکنند.
استفاده از نوع جذبی، در سامانههای سرمایشی صنایع مختلف اعم از پالایشگاهها و سردخانهها تا سامانههای تهویه مطبوع گسترش یافته است. همچنین تحقیقات زیادی بر روی چیلرهای جذبی صورت گرفته است که باعث به وجود آمدن تنوع در آنها شده است.
چیلر جذبی بهتر است یا تراکمی؟
در علوم مهندسی جواب قاطعی برای این سوال که چیلر جذبی بهتر است یا تراکمی نیست و باید بسته به نیاز آن پروژه، چیلر منحصر به آن استفاده شود.
کاربردهای چیلر
امروزه کاربرد این تجهیزات بسیار متنوع شده است. سیالی که به کمک چیلر سرد شده، در مصارف صنعتی و تهویه مطبوع به کار گرفته میشود. در صنایع مختلف از چیلرها به منظور خنککاری ماشین آلات و مواد استفاده و بهره برداری میشود. در تهویه مطبوع نیز برای خنککردن هوای عبوری از فن کویل، از این دستگاه استفاده میگردد.
محاسبه ظرفیت خنککنندگی چیلر
ظرفیت اسمی: ظرفیت مندرج بر روی کمپرسور چیلر بر حسب اسب بخار و معمولا در فرکانس ۶۰ هرتز میباشد. این نوع نامگذاری عموما در چیلرهای ساخت داخل دیده میشود ولی این بدین معنا نیست که خارجیها اصلا از این روش نامگذاری ظرفیت استفاده نمیکنند. در تعریفی دیگر، ظرفیت این تجهیزات در دمای محیط ۳۵ درجه سانتیگراد و دمای ورود آب ۱۲ درجه سانتیگراد و دمای خروج آب ۷ درجه سانتیگراد میباشد. این روش نامگذاری معمولا در کاتالوگ چیلرهای وارداتی دیده میشود.
اما ظرفیت واقعی چیلر چیست؟ ظرفیت واقعی یک تعریف بیشتر ندارد و آن قدرت تولید برودت چیلر با توجه به دو مولفه:
- دمای منطقه یا شهری که چیلر در آن واقع شده است.
- دمای آب خروجی که مورد نیاز مصرف کننده میباشد.
تمام ظرفیتهای مندرج در کاتالوگ عمومی شرکتها ظرفیت اسمی میباشند.
خرید چیلر
در زمان خرید چیلرها باید به چند نکته مهم توجه کنید:
- یک تامین کننده معتبر را انتخاب کنید.
به منظور اطمینان از اصل بودن چیلر، حتما از تامین کنندگان معتبر خریداری کنید و از مشارکت با شرکتهای نامعتبر جدا اجتناب نمایید.
- قبل از خرید، کالا را با دقت بررسی کنید.
بازرسی کامل از چیلر به شما کمک میکند تا از برخورد با دستگاه بیکیفیت جلوگیری شود.
- قیمت چیلر را بررسی کنید.
برای داشتن دقیقترین دیدگاه هنگام خرید چیلر، باید به لیست قیمت ارائه شده توسط بسیاری از شرکتها مراجعه نمائید. در این صورت انتخاب نوع دستگاه برای شما راحتتر خواهد بود.
جهت کسب اطلاعات دقیقتر با کارشناسان مجموعه مهتاب گستر با شماره تلفنهای ۶۶۷۰۶۳۷۷ و ۶۶۷۰۹۵۲۸ در تماس باشید.
نظر شما