به گزارش بازار، علی بهادری جهرمی روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و همچنین هفته تامین اجتماعی گفت: در ماههای اخیر سازمان تامین اجتماعی موفق شد گامهای مثبت و رو به جلو بردارد و خلاف روال ماهای منتهی به سال گذشته که بخش زیادی از پرداختیهای این سازمان از محل استقراض بانکی انجام میشود و موجب تورم و خلق پول میشد از آذر ماه سازمان تامین اجتماعی بدون استقراض و با تامین از سایر منابع پرداخت های خود را انجام دهد.
وی افزود: دولت در حرکت جهادی ۸۸ هزار میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی را تسویه کرد و امسال هم در بودجه، تسویه ۹۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده و در کمیسیون اقتصادی دولت این برنامه در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: امیدواریم با همت جهادی در مجموعه دولت به ویژه وزارت نیرو برای حل بحران آبی شاهد اخبار خوش در این حوزه باشیم که یکی از این برنامهها طرح آبرسانی غدیر است و دولت سعی کرد مدت ۳۰ ماهه اجرای این طرح را به یک سوم زمان کاهش دهد تا این طرح کمک حال مردم در خوزستان برای حل مشکلات آبی این استان باشد.
مردم باید استانداردها در مقابله با کرونا جدی بگیرند
وی با اشاره به شیوع کرونا در کشور اظهار داشت: از مردم می خواهم استانداردها را جدی بگیرند، واکسن یادآور را کسانی که ۶ ماه از تزریق دز قبلی واکسن شان گذشته است را حتما تزریق کنیم. مراکز سلامت هم نمونه گیری و واکسن را با سرعت انجام میدهند.
سخنگوی دولت درباره وضعیت تیم ملی فوتبال و تغییر سرمربی گفت: موفقیت تیم ملی خواسته همگانی و پیروزی تیم ملی افتخار همه مردم و دولت است. فدراسیون فوتبال متولی موضوع، درخواستهایی از دولت داشت که دولت حمایت از تیم ملی را وظیفه خود دانست و جلساتی با وزارت ورزش برگزار کرد. و وزیر ورزش در اردوی تیم ملی حاضر شد و گزارش را به دولت و خواسته های آنان را مطرح کرد. ملاقاتی با معاون اول انجام نشد اما ملاقاتهایی با برخی افراد نهاد بود که خودم نشست هایی داشتم و دغدغه آنها را شنیدم.
بهادری جهرمی مردمی بودن را از ویژگیهای این دولت دانست و خاطرنشان کرد: قبلا هم گروههای مختلف مسائل خود را مطرح کردند، دولت در بحث فنی و تخصصی ورود نکرده و نخواهد کرد جز حمایت لذا تصمیم گیری بر عهده تیم و فدراسیون است و همه آرزوی موفقیت برای تیم ملی در جام جهانی را داریم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به دستور رییس جمهور بر افزایش یک قلم کالا، شاهد افزایش قیمت دیگر کالاها هستیم، گفت: سیاست دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانه ها از پرداخت به دلالان که با آفتهای فراوانی مواجه بود، به سمت خود مردم رفت که به عادلانه سازی یارانه ها منتهی میشد که در نتیجه آن موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی شد. لذا برخی کالاها هم به تاثیر از این کالاهای اساسی دچار افزایش قیمت میشوند و دولت مکلف به اجرای آن بود که در کوتاه مدت آثار گرانی برای مردم خواهد داشت اما در بلند مدت آثار خوبی دارد.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: تورم جاری موجود در کشور که سالهاست با تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی در سال برای هر کالا مواجه هستیم و تا موفق نشویم این ریشه ها را از بین ببریم این افزایش قیمت را خواهیم داشت. همزمان برخی مصوبات، خود موجب افزایش قیمت در کالاها میشود.
وی اضافه کرد: اصناف با توجه به افزایش قیمت و تورم درخواست افزایش قیمت در صنف خود دارند و اتحادیه ها ملزم شدند قیمتها را مستند و مستدل در سامانه ۱۲۴ بارگذاری کنند و با ارائه هر قیمت خلاف، برخورد و مکلف میشوند تا قیمتها را به قبل برگردانند.
سخنگوی دولت گفت: محکومیتهای متعددی از یک شرکت فروش اینترنتی معروف در فروش روغن موتور، پوشک و شکر به برگشت قیمت و ۱۴۰ میلیارد جزای نقدی را شاهد بودیم. همچنین دولت برای اصلاح آثار تورمی برخی قوانین، لوایحی تقدیم مجلس کرد که از مجلس درخواست همکاری دارد. متاسفانه از صحبتهای رییس جمهور سوبرداشت شد که تورم جدید در راه است در حالیکه با این لوایح انتظار می رود شاهد آثار تورمی مقررات و قوانین نباشیم.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت درباره اینکه وزیر رفاه چه زمانی به مجلس معرفی می شود و آیا همزمان وزرای بازرگانی و صنعت معدن هم معرفی خواهند شد، گفت: قانون موعد سه ماهه را مشخص کرد که در همان مهلت قانونی وزیر رفاه به مجلس معرفی میشود.
وی افزود: طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس قبل مطرح و با اشکالاتی در شورای نگهبان مواجه شد و به کمیسیون اجتماعی مجلس برگشت. در چند قسمت نظر دولت را خواستند که دولت موافقت کرد.
بهادری جهرمی با بیان اینکه این طرح در مجلس گذشته بود، اضافه کرد: باید دید مجلس چه تصمیمی در این باره اتخاذ می کند و نظر شورای نگهبان چیست و این که چگونه باید عمل شود و دولت طبق قانون عمل خواهد کرد.
بهادری جهرمی در مورد فعالیت کریدور شمال به جنوب، گفت: ۳۰۰ ترانزیت فعال شد هم در حوزه زمان ترانزیت و هم در حوزه حمل بار با توجه به آن به صرفه بودن مسیر پیشبینی میشود، جایگزینی بسیاری از مسیرهای حمل و نقل های ترانزیتی موجود از سایر مسیرها باشد.
وی افزود: این خبر خوش و مسرت بخش کمک می کند تا کشور ما به آن جایگاه تاریخی خود که بهره برداری مناسب از موقعیت جغرافیایی در حوزه حمل و نقل می باشد، بازگردد. جاده ابریشم به عنوان نماد هویت بخشی و منابع اقتصاد و پایدار و درآمدزایی در کشور ما به شمار میرفت ولی متاسفانه به خاطر شرایط ظرفیت جغرافیای نادیده گرفته شد یا کمتر به آن توجه شد.
سخنگوی دولت یکی از اولویتهای سیاستهای جدید دولت هم در حوزه اقتصاد و هم در سیاست خارجی را توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و فعال سازی ظرفیت ها و از جمله ظرفیتها همین ظرفیت مسیر شمال به جنوب دانست و خاطرنشان کرد: سایر مسیرهای فعال شده هم تاکنون خبرهای خوشی را به همراه داشته است، دو برابر مشابه در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۸ ترانزیت صورت گرفته است و در سال ۱۴۰۰ هم هزار ترانزیت کالا صورت گرفته که امیدواریم امسال بتوانیم رکورد میزان حمل و نقل و ترانزیت کالا را بشکنیم.
نظر شما