مجید بهادری در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به رتبه اول استان در تولید برنج و مرکبات برنامه ریزی برای گذر از فصل گرما را با توجه به کم آبی ضروری دانست و افزود: وضعیت منابع و ذخیره آب در بخش زیرزمینی و پشت سدهای استان با محدودیت روبرو است و باید در این زمینه برنامه ریزی کرد.
وی با تاکید بر این که از قطره های آب برای مدیریت بخش کشاورزی بهره گیری کرد، تغییر اقلیم و افزایش درجه حرارت را سبب تاثیر گذاشتن در فرآیند رشد و نمو محصولات کشاورزی دانست و گفت: شالی یکی از گیاهان آبزی و رطوبت دوست است ولی الزاما نباید غرقاب باشد.
بهادری متوسط مصرف آب در هر هکتار شالیزار را ۱۰ هزار مترمکعب در هکتار ذکر کرد و گفت: با اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه آبیاری تناوبی به شش هزار مترمکعب نیز کاهش یافته است.
کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران گفت: کشاورز نمونه ملی استان با نصب کنتور موفق به کاهش مصرف آب تا شش هزار مکعب و کشت رقم شیرودی برنج و موفق به تولید بیش از ۱۱ تن محصول برنج شده است.
وی افزود: با تولید این میزان محصول با بهره گیری از روش دانش بنیان و صرفه جویی در مصرف آب، رکورد تولید برنج در استان شکسته شد.
مازندران ۴۰ درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
نظر شما