محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه اکنون سطح کشاورزی حفاظتی در استان ۱۰هزار هکتار است، اظهار کرد: برای رساندن این سطح به ۵۰هزار هکتار تا سه سال آینده برنامهریزی شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان افزود: این نوع کشاورزی برای تمامی خاکها و محصولات کشاورزی قابل اجرا است و در کشت تمام محصولات کشاورزی مانند برنج، چغندر، جو و پنبه میتوان استفاده کرد و به نتیجه مطلوب رسید.
وی یادآور شد: این نوع کشاورزی برای کشت پنبه که کشت نوستالوژی برای استان محسوب میشود نیز کاربرد دارد.
عباسی ضمن تأکید بر اینکه کشاورزی حفاظتی یک بسته کامل و پایدار برای استان است، افزود: این نوع کشاورزی بر سه اصل اساسی حداقل دستکاری خاک، مدیریت و نگهداری بقایای گیاهی بعد از برداشت و رعایت تناوب زراعتی برقرار است.
به گفته وی، کشاورزی حفاظتی یکی از روشهای مناسب کشت و زرع برای مناطق خشک و گرمسیری استان با بهره وری بالاست.
عباسی با بیان اینکه درسالهای اخیر شاهد تغییر اقیلم استان هستیم، افزود: بالا بودن میزان تبخیر و کاهش نزولات آسمانی موجب شده تا به کشاورزی حفاظتی روی بیاوریم، اقدامی که منجر به ذخیره رطوبت خاک می شود.
وی در خاتمه یادآور شد: این نوع کشاورزی در اراضی شمال استان میتواند سبب تحقق اهدافی چون کاهش فرسایش خاک، کاهش مصرف آبیاری خاک، هزینههای تولید محصولات کشاورزی، کنترل ریزگردها و افزایش مواد آلی خاک در بلند مدت شود.
نظر شما