اسحاق توغدری در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: زمانی که بخواهیم کلزا یا گندم کشت کنیم انواع ارقام معرفی می شود، ولی بذره زیره کاملا سنتی به دست می آید و هر کشاورزی هر نوعی زیره ای که کشت کرده برای بذر سال دیگر نگهداری می کند.
تولید کننده گیاهان دارویی افزود: این بذرهای سنتی با توجه به اینکه اصلاح نشده هستند مقاومت و تناژ کمی دارند و زمانی که بذر نامرغوب باشد تاثیر بسیاری در میزان برداشت و کیفیت محصول دارد.
وی یکی دیگر از مشکلات تولید گیاه زیره در گلستان را کشت سنتی این محصول دانست و گفت: کشت این محصول کاملا سنتی انجام می شود و در حالی که می توان با استفاده از شرکت های دانش بنیان و تکنیسین های داخلی از تکنولوژی این حوزه بهره ببریم.
توغدری ادامه داد: در تمام دنیا زیره مکانیزه کاشت، داشت و برداشت می شود اما این کار در گلستان کاملا سنتی انجام می شود که هدر رفت آن افزایش یافته و کیفیت نیز پایین خواهد آمد.
پرورش دهنده گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر کارخانه های فرآوری این محصول را در گلستان نداریم، ۹۰ درصد خریدارهای زیره به صورت خام وارد استان های دیگر می شود و در آنجا فرآوری شده و حتی قابلیت صادرات نیز دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه زیره این استان کیفیت بسیار خوبی دارد اما این محصول در سبزوار، مشهد و کرمان فرآوری می شود و هیچ کس زیره گلستان را نمی شناسد .
توغدری در خاتمه اظهار کرد: این محصول سابقه کشت طولانی در استان دارد، اما برای اینکه با برند دیگر استان ها به بازار عرضه می شود برای کسی شناخته شده نیست.
نظر شما