به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق کرمانشاه، تخصیص اعتبارات بیشتر به حوزه تجارت را خواستار شد و گفت: برقراری حمل یکسره در مرزهای ایران و عراق بهعنوان مطالبه مهم بخش خصوصی در سفر رئیسجمهور به کرمانشاه مطرح خواهد شد.
کیوان کاشفی در هفتاد و هشتمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه که با محوریت حوزه تجارت خارجی برگزار شد، از افق روشن صادرات به عراق حداقل برای ۱۰ سال آینده خبر داد و افزود: بر اساس اطلاعات بانک جهانی، عراق بهعنوان کشور همسایه در فاصله ۲۰۰ کیلومتری ما یکی از قطبهای در حال پیشرفت اقتصادی جهان است و سالانه نزدیک به ۱۴۰ میلیارد دلار نفت میفروشد.
وی معتقد است: مجموع این موارد نشان میدهد بازار عظیمی را برای چند سال آینده در کشور عراق داریم که باید برای استفاده حداکثری از این بازار برنامهریزی داشته باشیم.
وی سپس از چالشهای مهم پیش روی صادرات هم یاد کرد که رفع تعهدات ارزی از مهمترین آنها بود و تأکید کرد: مسائل ناشی از رفع تعهدات ارزی و برخی دیگر از سیاستهایی که علیه حوزه صادرات اعمال میشود، باعث شده برخی از بازرگانان ما از رده خارج شوند.
به گفته کاشفی، این در حالی است که بازرگانان واسطههای مهم بین تولید و بازاریابی هستند و برخی از آنها چندین واحد تولیدی بزرگ را راهبری میکنند.
کاشفی سپس سه خواسته مهم را هم در حوزه تجارت خارجی مطرح کرد که مهمترین آن لزوم برقراری حمل یکسره در مرزهای ایران با عراق بود.
وی روند کنونی تخلیه و بارگیری که در مرزها انجام میشود را باعث افزایش هزینههای صادرات، کاهش کیفیت محصول و شلوغی و نابسامانی در مرزها دانست و اظهار کرد: بهعلاوه تا زمانی که روند کنونی برقرار است نیازمند هزینههای عظیم عمرانی برای زیرساختهای مرزی هستیم.
رئیس اتاق کرمانشاه برقراری حمل یکسره را مهمترین خواسته بخش خصوصی در سفر رئیسجمهور به کرمانشاه اعلام کرد و گفت: تقاضا داریم این موضوع یکبار برای همیشه حل شود زیرا نیازمند یک عزم ملی است.
وی یکی از موانع حذف تخلیه و بارگیری را مخالفتهای منطقهای به جهت نگرانی از اشتغال نیروی کار مرزها دانست و عنوان کرد: باید برای این گروه شغل ثابت ایجاد کنیم نه آنکه نگران فعالیت کارگری آنها در مرز باشیم.
خواسته دوم کاشفی تدوین یک پلتفرم و چارچوب برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در مرزهای استان بر اساس روشی قانونمند بود و گفت: اکنون سرمایهگذاران متعددی متقاضی فعالیت در مرزها هستند اما موانعی پیش روی آنها است.
وی معتقد است: چنانچه فعالیت برای حضور بخش خصوصی تسهیل شود میتوان بسیاری از خلأهای زیرساختی مرزها ازجمله انبار، سردخانه، سکوهای بارگیری، HSE و ... را مرتفع کرد و کارهای عمرانی قابلتوجهی در مرزها صورت داد.
رئیس اتاق کرمانشاه به موضوع پایین بودن سهم حوزه تجارت از تسهیلات بانکی هم اشاره کرد و ادامه داد: هماکنون این سهم تنها نزدیک به سه درصد است.
وی با بیان اینکه تخصیص تسهیلات به حوزه تجارت میتواند به جهش صادرات استان کمک کند، یادآور شد: این در حالی است که در بخش تجارت کمترین عدم وصول تسهیلات بانکی را داریم.
کاشفی از تجارت خارجی بهعنوان یکی از پتانسیلهای بزرگ اقتصادی کرمانشاه یاد کرد و افزود: اینکه بر اساس آمار سال ۱۴۰۰ سازمان توسعه تجارت، کرمانشاه رتبه پنجم صادرات کشور و رتبه چهارم صادرات به کشورهای همسایه را کسب کرده بیانگر ظرفیتهای صادراتی استان است.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به صادرات دو میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلاری کرمانشاه در سال گذشته از روند صعودی صادرات استان طی ۲۰ سال اخیر خبر داد که از ۸۰ میلیون دلار در سال ۱۳۸۰ به رقم فعلی رسیده است و عنوان کرد: بررسی روند صادرات استان نشان میدهد طی سه، چهار سال اخیر به ثبات رسیدیم و اگر مدتی هم رشد نداشتیم ناشی از شوک تعهدات ارزی بوده است.
وی یکی از نقاط مثبت دیگر صادرات کرمانشاه را نیز سهم ۴۳ درصدی استان از مجموع صادرات ایران به عراق اعلام کرد که این سهم با احتساب گاز و میعانات نفتی به ۵۳ درصد میرسد.
نظر شما