مهدی غیباللهی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: استان یزد بیش از ۱۰۰ هزار راس دام سنگین دارد که تنها ۵ هزار راس آن گوساله نر و بقیه دام سنگین شیرده هستند و با توجه به اینکه ذائقه یزدیها به سمت مصرف دام سبک از جمله گوسفند و بز است، به عنوان مازاد مصرف محسوب شده و قرار است از سوی شرکت پشتیبانی امور دام خریداری و ذخیره سازی شود و در مواقع لازم نسبت به توزیع آن در بازار اقدام لازم صورت گیرد.
وی، درباره نحیف شدن دامها و قاچاق آن نیز بیان کرد: این موضوع بیشتر مبتلا به استانهای مرزی و دارای مرتع است که در اثر خشکسالی مراتعشان خشک شده و دامهایشان نحیف شده اند و ممکن است قاچاق صورت گیرد اما برنامه هایی هم برای صادرات دام در دستور کار است.
غیب اللهی تاکید کرد: دام های استان یزد تعلیف دستی هستند از اینرو نحیف شدن آنها باز هم با توجه به اینکه خوراک دام دستی تهیه شده و گران است، امری طبیعی است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان یزد بیان کرد: خوراک دام با آزاد شدن ارز ترجیحی دیگر سهمیه ای نیست و تهیه خوراک دام در بازار آزاد ممکن اما برای دامداران مقرون به صرفه نیست از اینرو این گرانی باعث شده که دامداریها دیگر توجیه اقتصادی نداشته باشند و بسیاری از دامداران در معرض ورشکستگی هستند.
وی با اشاره به گرانی هزینههای تولید در قبال افزایش غیرقابل توجه قیمت گوشت نسبت به سایر اقلام افزود: در این سالها قیمت گوشت افزایش قابل توجهی نداشته هر چند این در حالی است که تعیین قیمت گوشت دستوری نیست و به عرضه و تقاضا بستگی دارد.
غیب اللهی درباره تعداد دامهای استان نیز بیان کرد: بیش از ۱۰۰ هزار راس دام سنگین و ۸۰۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز در استان وجود دارد که ۶۰ تا ۷۰ درصد دام سبک مصرفی از خارج از استان تامین می شود.
وی درباره سرانه مصرف گوشت استان نیز گفت: سرانه مصرف ماهانه گوشت هر شهروند یزدی که طور غالب گوشت دام سبک یعنی گوسفند و بز است، یک کیلوگرم در ماه است که نسبت به متوسط کشوری سرانه خوبی است.
نظر شما