۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۵
کمبود کنتورهای هوشمند آب در بخش کشاورزی
شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرد

کمبود کنتورهای هوشمند آب در بخش کشاورزی

شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام کرد: در بخش نظارت بر چگونگی برداشت آب از چاه‌های کشاورزی کشور، با کمبود کنتورهای هوشمند آب روبرو هستیم.

به گزارش بازار، حمید رحمانی معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی این شرکت گفت: نظارت ما از طریق نصب کنتورهای هوشمند آب بر چاهها محقق می شود که از این طریق مشخص خواهد شد که بهره برداران و کشاورزان، آیا به اندازه مجاز، برداشت اب داشته اند یا خیر؟

وی افزود: یکی از معضلات ما در این بخش نبود کنتورهای مناسب با قابلیت لازم است که بتواند با دقت مناسبی حجم آب را اندازه گیری کند و قابلیت مدیریت میزان برداشت آب را داشته باشد و همچنین قیمت آن نیز برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد.

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی این شرکت گفت: تاکنون حدود ۹۲ هزار کنتور هوشمند آب را در کشور نصب کرده ایم و تا پایان سال ۱۴۰۴ کل چاههای مجاز را مجهز به ان خواهیم کرد.

وی افزود: هم اکنون تولید کنتور هوشمند آب در کشور به حدود ۵۰ هزار دستگاه در سال رسیده است که اگر همین تعداد نصب شود می توانیم تا چند سال بعد ادعای مدیریت بر چاهها را داشته باشیم.

رحمانی تصریح کرد: اما شرط اصلی برای مدیریت آبهای زیرزمینی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است و کشاورز باید به این نتیجه برسد اگر پس از مصرف، مقدار آبی باقی مانده که مجاز به استفاده از ان است آن را نگه دارد نه اینکه ان را استخراج و بیهوده در جای دیگری مصرف کند.

وی افزود: متاسفانه برخی کشاورزان و بهره برداران به این نتیجه رسیده اند اگر انها تمام اب را که مجاز به برداشت ان هستند را مصرف نکنند دیگری مصرف می کند لذا مصرف غیر هدفمند و غیر واقعی دارند که این وضع نامطلوب موجب نابودی سفره های اب زیرزمینی می شود.

معاون دفتر توسعه نظام‌های فنی بهره‌برداری و دیسپاچینگ برقابی این شرکت گفت: در مجموع حدود ۵۰۰ هزار حلقه چاه مجاز در کشور داریم که کنتور هوشمند آب حدود ۱۰۰ هزار حلقه نصب شده است و ۲۰۰ هزار حلقه چاه هم به علت دبی کم، نیاز به کنتور ندارند و یا به علت " دهانه باز" چاه، نصب ان معقول نیست اما مابقی آن یعنی حدود ۲۰۰ هزار حلقه دیگر باید مجهز به این کنتورها شود.

وی افزود: تا زمان نصب کنتور چاههای باقیمانده، قرار است با استفاده از برق مصرفی چاهها و با احتساب یک مقدار خطای اندازه گیری، حجم آب را براورد کنیم یعنی ساعت کارکرد پمپ آب را با استفاده از دیتای برق محاسبه و حجم مصرفی را هم با اندازه گیری براوردی دبی آب محاسبه خواهیم کرد که حاصل ضرب آن دو، حجم آب را در آن بازه زمانی نشان خواهد داد.

رحمانی درباره امکان طراحی کنتورهای هوشمند دوکاره محاسبه برق و آب نیز گفت: بر اساس تکالیف قانونی در بخش آب، باید خطای اندازه گیری آب کمتر از ۵ درصد باشد اما عملا تاکنون،کنتوری که بتواند همزمان هم برق و هم این میزان از خطا را در بخش آب محاسبه کند نه در ایران و نه در جهان طراحی نشده است.

کد خبر: ۱۵۳٬۵۴۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha