۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۹
منطقه ویژه اقتصادی سلماس خاک می‌خورد| زیرساختی که در هیاهوی وعده‌ها ۲۵ساله شد
بازار گزارش می‌دهد؛

منطقه ویژه اقتصادی سلماس خاک می‌خورد| زیرساختی که در هیاهوی وعده‌ها ۲۵ساله شد

ارومیه- با گذشت ۲۵ سال از تصویب، ابلاغ و اجرای منطقه ویژه اقتصادی سلماس می‌گذرد اما این طرح با خلف وعده‌های مکرر مسئولان بلاتکیف رها شده و سفر دولت سیزدهم هم نتوانست گره گشای این طرح اقتصادی شود.

بازار؛ گروه استان‌ها: نزدیک سه دهه است بروکراسی، مشکلات اداری و قانونی، بی مهری و غفلت مسئولان از این ظرفیت کم نظیر منطقه ویژه اقتصادی سلماس از مطالبات مهم آذربایجان غربی را در لیست طرح های بلاتکلیف در منطقه قرار داده است.

این منطقه علاوه بر واقع شدن در آذربایجان غربی تنها استان هم مرز با سه کشور و نیز شاهراه ارتباطی ایران به اروپا علاوه بر مزیت‌های قانونی سرمایه گذاری، از زیرساخت‌های مناسبی برخوردار چون دسترسی به راه آهن بین المللی ایران و اروپا، برخورداری از شبکه گازرسانی، و دسترسی به جاده‌های بین المللی برخوردار است.

نزدیک سه دهه است بروکراسی، مشکلات اداری و قانونی، بی مهری و غفلت مسئولان از این ظرفیت کم نظیر منطقه ویژه اقتصادی سلماس از مطالبات مهم آذربایجان غربی را در لیست طرح های بلاتکلیف در منطقه قرار داده است

شهرستان سلماس به جهت دارا بودن ۸۸ کیلومتر مرز مشترک در فاصله ۱۲۵ کیلومتری ارومیه، ۲۰۰ کیلومتری تبریز، ۳۹ کیلومتری شهر باشقا ترکیه و ۱۴۲ کیلومتری شهر وان ترکیه واقع شده است و منطقه ویژه اقتصادی سلماس از ویژگی مهم و جغرافیایی و اقتصادی برخوردار است.

این شهرستان به دلیل ظرفیت‌های زیادی که در حوزه‌های مختلف اقتصادی دارد دروازه‌ای برای ورود به اقتصاد جهانی و فرصتی جهت گذر از اقتصاد سنتی و بسته به بازارهای بین المللی است زیرا مشوق‌های خاص این مناطق قابلیت‌های ویژه ای برای رونق تولید در این منطقه فراهم می‌کند.

مسئولان اقتصادی آذربایجان غربی معتقد هستند راه‌اندازی این مناطق ویژه برای تأیید و تصویب در شورای نگهبان به تأمین زیرساخت‌ها، انجام مطالعات جامع و کامل پیش از تأسیس و آمادگی بخش خصوصی نیاز دارد تا از حالت یک وعده و مصوبه روی کاغذ به ظرفیت بالفعل تبدیل شوند و زمینه اشتغال، جذب سرمایه‌گذار خارجی و افزایش درآمد عمومی را در منطقه فراهم سازند.

منطقه ویژه اقتصادی سلماس خاک می خورد| زیرساختی که در هیاهوی وعده ها ۲۵ساله شد

زیرساختی که زیر هزاران وعده بی عمل مسئولان خاک می خورد
نه تنها سفر ماه های پایانی سال گذشته دبیرشورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز مرهمی بر این زخم کهنه نداشت بلکه در سفر اخیر رئیس جمهوری و هیئت دولت و نیز همراهی مجدد سعید محمد نیز گره گشای این بلاتکلیفی نیز نشد. هرچند تعریف منطقه ویژه اقتصادی، متفاوت از مناطق آزاد است.

نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی سلماس به فرودگاه‌های خوی و ارومیه، قرار گرفتن در جوار مرزهای جلفا، بازرگان، رازی و سرو در کنار همسایگی دو شهرستان تبریز و ارومیه موجب شده است یکی از قطب‌های مهم اقتصادی منطقه محسوب شود.

منطقه ویژه اقتصادی سلماس یکی از مناطق مستعد برای سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی است که در این جهت علاوه بر سرمایه گذاران کشور، سرمایه گذاران شرکت‌های ایرانی مقیم برخی کشورهای اروپایی همچون آلمان نیز آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در این منطقه اعلام کرده‌اند

منطقه ویژه اقتصادی سلماس یکی از مناطق مستعد برای سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی است که در این جهت علاوه بر سرمایه گذاران کشور، سرمایه گذاران شرکت‌های ایرانی مقیم برخی کشورهای اروپایی همچون آلمان نیز آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در این منطقه اعلام کرده‌اند.

سلماس به عنوان شهری دارای پتانسیل های ارتباطی و دارای مسیرهای ارتباطی گوناگون ریلی، زمینی و هوایی به سایر نقاط دنیاست و از نیروی کار فراوان و ارزان برخوردار است از این نظر در کانون توجه سرمایه گذاران و کارخانجات قرار گرفته است.

منطقه ویژه اقتصادی سلماس می‌تواند با فعالیت خود قطب‌های صنعتی تبریز و ارومیه را تغذیه کند و باعث رشد آن‌ها شود و از طرفی زمینه را برای احداث کارخانجات مختلف در صنایع وابسته فراهم کند.

منطقه ویژه اقتصادی سلماس خاک می خورد| زیرساختی که در هیاهوی وعده ها ۲۵ساله شد

منطقه ویژه اقتصادی سلماس باید به سرعت از حالت رکود خارج شود
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بازار با تاکید بر اینکه منطقه ویژه اقتصادی سلماس باید به سرعت از حالت رکود خارج شود، گفت:همچنین باید با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت دولت، هر چه سریع‌تر در خصوص احداث ساختمان منطقه ویژه اقتصادی، ساختمان گمرک، انبارها و سیلوها و بازسازی و آسفالت روکش خیابان‌ها و سوله‌ها اقدام شود.

یعقوب رضا زاده با بیان اینکه هم‌اکنون شهرداری سلماس ۸۰ درصد و سایر ادارات ۲۰ درصد در منطقه ویژه اقتصادی سلماس دارای تملک هستند، عنوان کرد: زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی سلماس هم‌اکنون از نظر برق و گاز تامین شده و در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد و سرمایه گذار نیز با پرداخت تمامی هزینه‌هایی که تاکنون شده، بقیه برنامه را انجام می‌دهد.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این سرمایه‌گذار منطقه ویژه اقتصادی سلماس داخلی است، اما در جنوب و شمال کشور و نیز در کشورهای حاشیه خلیج فارس، روسیه و عمان سرمایه‌گذاری‌های بزرگی انجام داده است.

منطقه ویژه اقتصادی سلماس خاک می خورد| زیرساختی که در هیاهوی وعده ها ۲۵ساله شد

مناطق ویژه اقتصادی آذربایجان‌غربی با مشارکت شرکت شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی در خصوص آخرین وضعیت مناطق ویژه اقتصادی استان گفت: مناطق ویژه اقتصادی ارومیه- سرو و همچنین منطقه ویژه سلماس با مشارکت شرکت شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود.

مناطق ویژه اقتصادی ارومیه- سرو و همچنین منطقه ویژه سلماس با مشارکت شرکت شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود

نادر صادقی با اشاره به موضوع مشارکت شرکت شهرک‌های صنعتی با شهرداری سلماس در رابطه با اجرای عملیات منطقه ویژه اقتصادی سلماس، افزود: با توجه به اینکه از سالیان گذشته عملیات اجرایی این منطقه آغاز نشده و سرمایه‌گذاری برای آن جذب نشده بود، بنابراین مقرر شد تا شرکت شهرک‌های صنعتی برای به عنوان سازمان‌مسئول در این پروژه به همراه شهرداری حضور داشته باشد.

وی با بیان اینکه همچنین شرکت شهرک‌های صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی ارومیه-سرو نیز حضور یافته و در آن سرمایه‌گذاری می‌کند، گفت: این موضوع باید در شورای عالی مناطق آزاد مصوب شده تا کارهای مربوط به آن آغاز شود.

منطقه ویژه اقتصادی سلماس خاک می خورد| زیرساختی که در هیاهوی وعده ها ۲۵ساله شد

زیرساخت های لازم برای استقرار واحدهای تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی سلماس در حال آماده سازی است
استاندار آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه با طی مراحل مقدماتی و استفاده از ظرفیت سرمایه گذار واحدهای تولیدی می توانند در منطقه ویژه اقتصادی سلماس مستقر شوند، گفت: دو راهکار اعطای تسهیلات بلاعوض و دعوت از شرکت های بزرگ مانند ایمیدرو برای تامین زیرساخت های لازم جهت حضور بخش خصوصی در منطقه ویژه اقتصادی سلماس را پیگیر هستیم.

محمدصادق معتمدیان ادامه داد: برای ارائه خدمات به سرمایه گذاران متقاضی نیازمند ساخت ساختمان گمرک و منطقه ویژه اقتصادی هستیم که این امر نیز به اختصاص اعتبار نیاز دارد.

استاندار آذربایجان غربی گفت: با همراهی شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این منطقه ویژه تاپایان سال راه اندازی و آماده حضور سرمایه گذاران می شود.

معتمدیان خاطرنشان کرد: این منطقه علاوه بر واقع شدن در آذربایجان غربی تنها استان هم مرز با سه کشور خارجی و نیز شاهراه ارتباطی ایران به اروپا علاوه بر مزیت های قانونی سرمایه گذاری از زیرساخت های مناسبی نظیر دسترسی به راه آهن بین المللی ایران و اروپا، برخورداری از شبکه گازرسانی و دسترسی به جاده های بین المللی نیز برخوردار است.

استاندار آذربایجان غربی در خصوص مزیت های راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی سلماس اضافه کرد: با راه اندازی این منطقه و نیز جذب سرمایه گذار خارجی به همراه فراهم کردن زمینه تولید و تسهیل صادرات از منطقه فرصت مناسبی برای توسعه و رونق اقتصادی در استان فراهم می شود.

کد خبر: ۱۵۲٬۸۸۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha