۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۶
سهم کنجد ایرانی از بازار ۱۸ میلیارد دلاری

سهم کنجد ایرانی از بازار ۱۸ میلیارد دلاری

با تلاش پژوهشگران علوم زراعی برای دستیابی به لاین‌های بومی کنجد و توسعه کشت این دانه روغنی، ایران در بازار ۱۸ میلیارد دلاری روغن کنجد دارای سهم می‌شود.

به گزارش بازار، سعدالله منصوری، مجری طرح دانه‌های روغنی با بیان اینکه پروژه تولید گونه‌های با کیفیت و متناسب با شرایط گوناگون اقلیمی ایران در مرحله خالص سازی لاین‌های ایجاد شده، قرار دارد، اظهار داشت: گونه کنجد مقاوم در برابر ریزش با تلاش محققان مجتمع کشت و صنعت شهید رجایی دزفول به مرحله تکثیر رسیده و در حال حاضر بذر مناسب برای کشت در حدود ۵ هزار هکتار از زمین‌های جنوب کشور تولید شده است.

منصوری با بیان اینکه قدم‌های اصلی در مسیر دستیابی به بهترین و مناسبترین بذر کنجد بومی برداشته شده، تصریح کرد: امید زیادی به توفیق در این عرصه وجود دارد. محمدی، مجری طرح توسعه کشت کنجد مقاوم به ریزش درباره علت تلاش برای توسعه این گونه کنجد اظهار داشت: ریزش دانه‌ها در زمان رسیدن محصول، یکی از مشکلات کشاورزانی است که اقدام به کشت کنجد می‌کنند و همین امر باعث کاهش محصول برداشتی می‌شود، اما با تولید کنجد مقاوم به ریزش و رفع این مشکل، رغبت کشاورزان به کشت این محصول نیز افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به عملکرد ۹۰۰ کیلوگرم کنجد در هر هکتار کشت سنتی، تصریح کرد: سال گذشته با وجود مشکل کم آبی و گرمای شدید در خوزستان، با کشت گونه مقاوم به ریزش به عملکرد ۱۴۵۰ کیلوگرم در هکتار رسیدیم و سال قبلتر از آن نیز ۱۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار برداشت شده بود.

محمدی افزود: تولید لاین مناسب برای مناطق شمال کشور نیز در دست اجراست.

برداشت کنجد در مزارع لبنان ۳۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار و در عربستان ۲۵۰۰ کیلوگرم است که یکی از مهمترین دلایل بیشتر بودن این عملکرد نسبت به ایران، استفاده از گونه مناسب با شرایط اقلیمی این کشورها ذکر می‌شود.
در حال حاضر حدود ۶۰ هزار هکتار از مزارع ایران تحت کشت کنجد قرار دارد و این درحالی است که سطح زیر کشت جهانی این محصول حدود ۱۰ میلیون هکتار برآورد شده است.

بر اساس جدیدترین گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، بازار جهانی روغن کنجد تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۱۸ میلیارد دلار ارزش خواهد داشت و کشورمان نیز در صورت اجرای طرح‌های حمایتی و حرکت در مسیر برنامه‌های توسعه می‌تواند ضمن بی نیازی از واردات، سهمی از بازار جهانی داشته باشد.

کد خبر: ۱۵۲٬۳۳۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha