به گزارش بازار، خشنود علیزاده اظهار کرد: این پایگاهها طی سالزراعی جاری در استانهای دیمخیز با هدف انتقال جدیدترین یافتههای تحقیقاتی، کاشت ارقام جدید در مزارع کشاورزان و انتقال بستههای زراعی ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: در هماهنگی با معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها، در این پایگاهها ارقام جدید محصولات دیم همراه با بسته زراعی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
به گفته رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، این طرح در سالهای گذشته با عنوان طرح امنیت غذایی با مشارکت «ایکاردا» اجرا میشد که از سالزراعی جاری توسط محققان موسسه دیم عملیاتی شده است.
علیزاده افزود: با وجود خشکسالی امسال، این طرح خارج از ایستگاههای تحقیقاتی و در مزارع کشاورزان با موفقیت اجرا شده و عملکرد پایگاههای نوآورانه در تمامی استانها بیشتر از متوسط ارقام شاهد و بومی است.
معاون غلات موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز در این خصوص اظهار داشت: بیشترین سطح زیر کشت مزارع فناورانه در استانهای آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و لرستان است.
مظفر روستایی افزود: ارقام جدید موسسه در مقایسه با ارقامی بومی در مقابل آفتها، بیماریها، خشکی و سرما مقاومت بالایی دارد و بهترین روش معرفی ارقام جدید و انتقال یافتههای تحقیقاتی برای کشاورزان کاشت این ارقام در مزارع خود کشاورزان است.
۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد
ایجاد ۱۵ پایگاه نوآورانه کشت دیم در کشور
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: ۱۵ پایگاه نوآورانه با هدف انتقال یافتهها و معرفی ارقام جدید این موسسه برای نخستین بار در سطح کشور ایجاد شد.
کد خبر: ۱۵۲٬۲۹۸
نظر شما