۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۴
محموله‌های کیوی روی دست مانده است| پوسیدن پشت دروازه‌های صادراتی
بازار گزارش می‌دهد؛

محموله‌های کیوی روی دست مانده است| پوسیدن پشت دروازه‌های صادراتی

تنکابن - بیش از ۳۰ هزار تن کیوی مازندران همچنان در انبارها می‌پوسد و روی دست تولیدکنندگان و باغداران مانده است.

بازار؛ گروه استان ها: مازندران مهد تولید کیوی در کشور است و بیش از ۱۸۰ هزار تن کیوی در آن تولید می شود و سال قبل به دلیل محدودیت و منوعیت صادرات کیوی به هندوستان، باغداران و تولیدکنندگان دچار ضرر زیادی شدند.

برگشت محموله های صادراتی کیوی بیش از همه باغداران و تجار مازندران را نقره داغ کرد و محصولاتشان هر روز در سورتینگ ها آب می رود و قبض انبار از ارزش کیوی ها فراتر رفته است. همچنین گرم شدن تدریجی هوا بروز فساد و ضایعات را در محموله های کیوی که برای صادرات ذخیره سازی شده بودند را افزایش داده و هر روز مقادر زیادی کیوی را روانه زباله سوزها می کنند.

محمدی یک باغدار و تولیدکننده کیوی با اظهار اینکه مقادیر قابل توجهی از محصولم در انبار و سردخانه باقی ماده است، افزود: هر روز درصد قابل توجهی از محصولم ضایعات می شود.

وی اظهار اینکه در سردخانه دو هزار و ۷۰۰ تن کیوی روی دست باغداران مانده است، افزود: وعده ها برای رفع ممنوعیت صادرات کیوی تاکنون نتیجه بخش نبوده است و کیوی را با نرخ ۱۴ تا ۱۷ هزار تومان از سر باغ خریدیم و امروز دو تا سه هزار تومان خریداری نمی کنند.

وعده ها برای رفع ممنوعیت صادرات کیوی تاکنون نتیجه بخش نبوده است و کیوی را با نرخ ۱۴ تا ۱۷ هزار تومان از سر باغ خریدیم و امروز دو تا سه هزار تومان خریداری نمی کنند

معصومی دیگر تاجر وصادرکننده کیوی با بیان اینکه ماه های اردیبهشت باید روزهای پایانی صادرات و عرضه کیوی باشد، اما شاهد انباشت مقدار زیادی محصول در سردخانه ها هستیم.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه دو هزار تن از محصول را در سردخانه دپو شده دارم، خواستار توجه متولیان امر برای رفع ممنوعیت های صادراتی و گمرکی شد و گفت: تاجران و تولیدکنندگان این محصول امسال ضرر کرده است.

محموله های کیوی روی دست ها مانده است| پوسیدن پشت دورازه های صادراتی

وی ادامه داد: دولت باید برای رفع موانع صادراتی برنامه ریزی و اقدام داشته باشد.

بیش از ۱۰ هزار بهره برداری کیوی در استان مازندران وجود دارد که طی سال گذشته تجربه تلخی را از تولید این محصول تکرار کرده اند و ادامه این روند منجر به قلع وقطع و قطع درختان کیوی خواهد شد.

کیوها در ۹۰ سردخانه دپو شده است
محمد عمرانی رئیس اتحادیه سردخانه داران غرب مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه مازندران قطب تولید کیوی در کشور به شمار می رود، افزود: بیش از ۹۰ سردخانه و سورتینگ در غرب استان وجود دارد و دپوی کیوی از مهمترین مشکلات باغداران به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه بازار اصلی کیوی ایران، کشورهایی نظیر هندوستان بوده است، اظهار داشت: ممنوعیت صادرات کیوی به این کشور به دلیل و بهانه وجود آفت شپشک، خسارت زیادی را روی دست باغداران و تولیدکنندگان گذاشته است.

وی ادامه داد: دولت باید برای صادرات حمایت لازم را داشته باشد تا بتوانیم محصولات را به کشورهایی غیر از هندوستان ارسال کنیم و کسب بازارهای جدید صادرات مدنظر قرار گیرد.

این تولیدکننده وجود بازارهای هدف در روسیه و اوراسیا را فرصتی برای صاردات محصولات کشاورزی برشمرد و گفت: تاکنون از این ظرفیت به خوبی بهره گیری نشده است و باید تیم اقتصادی استان و کشور بیشتر در این زمینه برنامه ریزی کند.

ضعف در برندسازی و بسته بندی
مجید فانی رئیس سازمان صمت مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه برخی از بازرگانان به صورت جزیره ای عمل می کردند، افزود: این مسئله باعث شد که برند ثابت و مشخصی نداشته باشیم.

محموله های کیوی روی دست ها مانده است| پوسیدن پشت دورازه های صادراتی

وی ضعف دربسته بندی، برداشت زودهنگام، رنگ آوری و غیره سبب کاهش کیفیت کیوی دانست و ادامه داد: امسال با راه اندازی پایانه صادرات روماک گستر بسیاری از مشکلات فراروی حل می شود.

وی افزود: ضعف مالی صادرکنندگان، مناسب نبودن نرخ و بهره تسهیلات بانکی و سرمایه درگردش و نبود ارتباطات بانکی از دیگر مشکلات فراروی صادرات کیوی بود و سبب شد تا کیوی روی دست باغداران باقی بماند.

فانی ادامه داد: با فعال شدن پایانه صادراتی روماک گستر دیگر شاهد مشکلات صادرات محصولات کشاورزی از جمله کیوی نخواهیم بود.

رئیس سازمان صمت مازندران نداشتن برند ثابت و مشخص را دلیل صادرات کیوی از دیگر کشور و با برندهای دیگران مطرح کرد.

در عین حال حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه بروز مشکلات برای صادرات کیوی به هندوستان و کشورهای حاشیه گفت: هیئت اقتصادی از هند اوایل ماه جاری از باغ ها و پایانه های منطقه بازدید کرد و خوشبختانه وضعیت کیوی برای صادرات مناسب ارزیابی شد.

وی با بیان اینکه منطقه نتیجه نهایی این هیئت هندی هستیم تا کیوی های مانده در سردخانه ها روانه بازارهای صادراتی شود، گفت: صادرات به کشورهای اوراسیا نیز از دیگر طرح ها و برنام ها است و علاوه براین کشت قراردادی کیوی و مرکبات نیز باید اجرایی شود.

مازندران قطب تولید کیوی در کشور محسوب می شود و باغداران با توجه به ضرر میلیاردی سال قبل انتظار دارند برنامه جامعی برای صادرات این محصول به کشورهای حاشیه و اوراسیا روی میز متولیان امر قرار گیرد تا رانده شدن محصول از یک بازار صادراتی، مشکلات را مضاعف نکند.

کد خبر: ۱۵۱٬۲۳۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha