بازار؛ گروه آب و انرژی: محمد حامل دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جیئیسیاف) امروز در آیین آغاز بکار بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گاز گفت: گاز طبیعی بهعنوان سوخت هیدروکربنی دارای سریعترین رشد فزاینده در جهان شناخته شده است که ۲۶ درصد در دهه گذشته افزایش داشته و آینده روشنتری دارد.
به گفته او، تازهترین نسخه چشمانداز جهانی گاز تهیهشده از سوی جیئیسیاف نشانگر آن است که گاز تا سال ۲۰۵۰ با سهم ۲۷ درصدی به سوخت شماره یک در ترکیب انرژی اولیه جهانی تبدیل خواهد شد و همراه با انرژیهای تجدیدپذیر، بستر تولید برق را تشکیل خواهد داد.
حامل ادامه داد: با توجه به اینکه اعلام شده است جمعیت جهانی ۱.۹ میلیارد نفر رشد خواهد داشت و افزایش بیش از دو برابری تولید ناخالص داخلی جهانی تا رسیدن به ۱۸۰ تریلیون دلار آمریکا تا سال ۲۰۵۰، تقاضای جهانی برای انرژی با وجود بهبود بهرهوری انرژی همچنان افزایش خواهد یافت.
او با تأکید بر اینکه گاز طبیعی برای کشورهای در حال توسعه، سوختی برای حرکت بهسوی توسعه پایدار است، افزود: گاز این وعده «انرژی برای همه» را محقق میکند، آلودگی هوا را کاهش میدهد و کماکان کمهزینهترین مسیر برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای باقی میماند.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز تصریح کرد: در حالی که گاز طبیعی پاکترین منبع انرژی هیدروکربنی است، میتواند حتی تمیزتر شود. فناوری اثباتشده برای کاهش فلرینگ/ سوزاندن گاز، تخلیه متان و حتی جذب، استفاده یا ذخیرهسازی دیاکسید کربن وجود دارد. سپس ظرفیت عظیم «هیدروژن آبی» با هدایت گاز طبیعی وجود دارد.
به گفته حامل، مجمع کشورهای صادرکننده گاز میخواهد همکاریها را در این زمینهها از جمله از طریق موسسه تازه تأسیس تحقیقات گاز در الجزایر افزایش دهد.
نیاز به سرمایهگذاری در صنعت گاز بسیار زیاد است و برآورد میشود تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸ تریلیون دلار سرمایهگذاری نیاز داشته باشیم
ضرورت سرمایهگذاری در صنعت گاز
او به سرمایهگذاری در صنعت گاز اشاره و با بیان اینکه سرمایهگذاری کم برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان زیانبار است، اظهار کرد: نیاز به سرمایهگذاری در این صنعت بسیار زیاد است و برآورد میشود تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸ تریلیون دلار سرمایهگذاری نیاز داشته باشیم.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با تأکید بر اینکه صنعت گاز طبیعی، سرمایهبر است، افزود: این امر مستلزم ثبات در سیاستها و مقررات است، همچنین نیازمند ارزش منصفانه برای گاز طبیعی است تا از سرمایهگذاری کافی در کل زنجیره ارزش گاز و تسهیم عادلانه ریسک در میان همه سهامداران بازار گاز برای حفظ امنیت تقاضا و امنیت عرضه اطمینان حاصل شود. امنیت عرضه و تقاضا دو روی یک سکه هستند.
حامل گفت: بدیهی است که جهان برای مدت طولانی در مقطع پیش رو به گاز نیاز دارد. کماکان مجمع کشورهای صادرکننده گاز به کار با همه ذینفعان ادامه خواهد داد و بر چالشها برای تأمین کارآمد و قابل اعتماد گاز برای ارائه به جهان فائق خواهد شد.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به اینکه ایران یکی از نخستین کشورهایی بود که حاکمیت خود را بر منابع نفتی خود پس گرفت، تصریح کرد: ایران عضو مؤسس اوپک و دارای یکی از بزرگترین ذخایر گاز طبیعی اثباتشده در جهان است و جایگاه برجستهای در دنیای انرژی دارد.
نظر شما