۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۲:۰۶
رشد بنیادین ۱۲.۳ درصدی بازار سهام در فروردین ماه
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد

رشد بنیادین ۱۲.۳ درصدی بازار سهام در فروردین ماه

ارزش بازار سهام در فروردین‌ ماه ۱۴۰۱ معادل ۱۲.۳ درصد افزایش یافته و به این ترتیب بعد از گذشت ۸ ماه، ارزش این بازار به محدوده بالاتر از ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب بالا گفت: در کنار رشد قیمتی، وضعیت معاملاتی بازار سرمایه نیز در فروردین‌ ماه رونق محسوسی داشته است به شکلی که میانگین ارزش معاملات نرمال روزانه نسبت به ماه قبل تقریبا دو برابر شده و به رقم ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است که این رقم، بالاترین میزان معاملات در ۸ ماه اخیر است.

محمد مهدی مومن زاده افزود: نکته مهمی که در خصوص معاملات فروردین ماه و رشد آن باید در نظر گرفته شود، مساله اندازه معاملات است به شکلی که متوسط ارزش معاملات (ارزش معاملات تقسیم بر تعداد دفعات معاملات) در فروردین ماه به بالاترین سطح خود رسیده و رکورد جدیدی را ثبت کرده است. این موضوع به معنای آن است که سهامداران حقوقی و سهامداران عمده عملکرد فعالی در این ماه داشته‌اند و حمایت‌های خوبی برای حضور سهامداران خرد صورت گرفته است.

او در خصوص وضعیت بنیادین بازار سرمایه بیان کرد: باید توجه داشت که رشدهای اخیر در بهای جهانی انرژی و انواع کالاها، سهم زیادی در بهبود شرایط بازار داشته است و نسبت ارزش بازار سرمایه به شاخص بهای جهانی کالاها، در سطوحی کاملا جذاب و منطقی قرار دارد؛ البته مساله محدودیت‌های کرونایی در شانگهای (بزرگترین بندر جهان) و برنامه اتخاذ سیاست‌های انقباضی توسط فدرال رزرو، دو چالش مهم برای بازارهای جهانی در ماه‌های پیش رو محسوب می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند سودآوری شرکت‌های بورسی اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی بازارهای جهانی و قیمت‌ها، در یک برآورد اولیه انتظار می‌رود که تا پایان سال ۱۴۰۱ میزان سود مجمع شرکت‌ها (حاصل عملکرد سال قبل) به حدود ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان بالغ شود که این رقم معادل مجموع سودآوری ۵ سال اخیر شرکت‌هاست؛ البته با توجه به روندهای فعلی، برای سال بعد انتظار ارقامی به مراتب بالاتر وجود دارد.

مومن زاده تصریح کرد: در نهایت نکته مهم دیگری که باید درباره روندهای جهانی مورد نظر قرار گیرد، مساله رشد چشمگیر قیمت‌ جهانی کالاهای خوراکی و محصولات کشاورزی است به شکلی که در ماه مارس، رشد ماهانه این شاخص برای نخستین بار طی سی سال اخیر در محدوده بالاتر از ۱۰ درصد قرار گرفته است. مجموع رشد شاخص قیمت خوراکی‌ها در دو ماه اخیر بیش از ۱۷ درصد بوده است. با توجه به تداوم جنگ اوکراین و کاهش میزان محصولات در سال زراعی پیش رو، انتظار تداوم این روند در ماه‌های آینده وجود دارد.

او در پیش‌بینی بازار در ماه‌های آینده گفت: با توجه به این شرایط و از آنجا که هنوز رشد قیمت جهانی محصولات خوراکی در بازار داخلی تخلیه نشده و قیمت‌های داخلی افزایش کمتری داشته‌اند، انتظار می‌رود که گروه‌های مربوطه در بازار سرمایه نظیر محصولات غذایی و زراعت، در ماه‌های آینده با افزایش محسوس درآمد و البته افزایش متناسب هزینه‌ها مواجه شوند. لازم به ذکر است که رشد قیمتی سهام در دو گروه مذکور هنوز از میانگین بازار سرمایه کمتر است و انتظار می‌رود در ماه‌های آینده این گروه سهم محسوسی در رشد بازار داشته باشد.

کد خبر: ۱۴۸٬۱۰۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha