بازار؛ گروه آب و انرژی: محسن طرز طلب مدیرعامل شرکت برق حرارت در گفتگو با بازار درباره آخرین وضعیت ساخت نیروگاه سیریک گفت: در بازدیدی که نماینده ایران از روند ساخت تجهیزات در روس داشته، مشخص شده که تنش های اخیر روسیه و اوکراین مشکلی در روند اجرای این پروژه نداشته و همه کارها طبق برنامه زمان بندی شده در حال انجام است.
به گفته این مقام مسئول در صنعت برق، بخشی از ژنراتورها، توربین ها و ترانس های برق ساخته شده در روسیه امسال وارد کشور خواهد شد.
هنوز هیچ بخشی از منابع ساخت نیروگاه سیریک که برای سال ۲۰۲۲ در نظر گرفته شده بود جذب نشده است
طرزطلب با بیان اینکه کارهای ساختمانی ساخت نیروگاه سیریک هم توسط پیمانکاران ایرانی در حال انجام است، افزود: به زودی مناقصه انتخاب پیمانکار ایرانی برای ساخت تجهیزات در داخل کشور هم برگزار خواهد شد.
او افزود: بر اساس آنچه توافق شده ۳۰ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه سیریک در داخل کشور ساخته خواهد شد.
او همچنین در پاسخ به این سوال که چند درصد منابع در نظر گرفته شده برای سال ۲۰۲۲ جذب شده است، افزود: هنوز هیچ بخشی از منابع امسال جذب نشده است.
برای به روز کردن نیروگاه ها ۵ هزار میلیارد تومان هزینه شده که تنها ۶۵ درصد آن اختصاص یافته است
اتمام به روز رسانی نیروگاه ها تا پایان اردیبهشت
وی با بیان اینکه اورهال کردن حدود ۸۵ درصد نیروگاه های برق حرارتی به پایان رسیده است، گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته به روز کردن تمامی نیروگاه تا پایان اردیبهشت امسال به پایان خواهد رسید.
به گفته او، برای به روز کردن نیروگاه ها ۵ هزار میلیارد تومان هزینه شده که تنها ۶۵ درصد آن اختصاص یافته است.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی ضریب آمادگی نیروگاهها در پیک تابستان سال گذشته را ۹۸ درصد اعلام کرد و گفت: امسال در تلاشیم تا خروجهای اضطراری واحدها را به حداقل رسانده و ضریب آمادگی نیروگاهها را به ۹۹.۵ درصد افزایش دهیم.
این مقام مسئول در صنعت برق همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از افزایش قیمت تمام شده تولید برق متناسب با نرخ تورم خبر داد و گفت: قیمت برق تابعی از بهای ارز، نرخ تورم و حقوق دستمزد است. با این اوصاف قیمت برق در یک سال گذشته دست کم ۴۰ درصد بیشتر شده است.
تا حالا تنها حدود نیمی از پول فروش برق در سال ۱۴۰۰ یعنی چیزی حدود ۵.۵ هزار میلیارد تومان را دریافت کردیم
۵.۵ هزار میلیارد تومان از پول برق را دریافت کردیم
طرزطلب ادامه داد: سال گذشته قیمت تمام شده تولید برق در نیروگاه های حرارتی بدون احتساب هزینه های سوخت به ازای هر کیلو وات ۲۵۳ تومان بوده است. البته با احتساب هزینه های سوخت این رقم به بالای ۵۰۰ تومان می رسد.
مدیر عامل شرکت برق حرارتی همچنین در پاسخ به این سوال که چند درصد منابع بودجه ای سال گذشته محقق شده است، ادامه داد : سال گذشته حدود نیمی از پول فروش برق یعنی چیزی حدود ۵.۵ هزار میلیارد تومان را دریافت کردیم.
او همچنین ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی را حدود ۴۴ هزار مگاوات اعلام کرد و گفت: بر اساس هدف گذاری صورت صورت تا قبل از شروع پیک تابستان ۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در این بخش اضافه خواهد شد.
نیروگاه های جدیدی که وارد مدار می شوند در بهترین حالت رشد مصرف را پاسخگو خواهد بود و کسری ۱۵ هزار مگاواتی سال گذشته همچنان ادامه خواهد داشت
خاموشی ها دوباره تکرار می شود
طرزطلب از احتمال کسری در تامین برق و بروز خاموشی ها در تابستان امسال خبر داد و گفت: مصرف در سال جاری حدود ۵ درصد افزایش یافته است. با این اوصاف نیروگاه های جدیدی که وارد مدار می شوند در بهترین حالت رشد مصرف را پاسخگو خواهد بود و کسری ۱۵ هزار مگاواتی سال گذشته همچنان ادامه خواهد داشت. بر همین اساس احتمال می رود که امسال هم شاهد بروز خاموشی ها در کشور باشیم.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی همچنین گفت :در حال حاضر ۱۲۹ نیروگاه در قالب ۵۹۰ واحد تولید برق حرارتی در حال فعالیت هستند که ۶۷.۵ درصد از این ظرفیت در اختیار بخش خصوصی است.
او همچنین میزان تولید برق همه نیروگاههای کشور (حرارتی، تجدیدپذیر، اتمی و برقآبی) در سال گذشته را ۳۵۹ میلیارد کیلووات ساعت اعلام کرد و افزود: حدود ۹۵ درصد از این رقم توسط نیروگاههای حرارتی تولید شده است.
نظر شما