۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
افزایش ۱۰۷ درصدی صادرات به آفریقا در سال ۱۴۰۰

افزایش ۱۰۷ درصدی صادرات به آفریقا در سال ۱۴۰۰

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران از رکوردشکنی صادرات کشور به آفریقا نسبت به سال‌های گذشته خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، فرزاد پیلتن گفت: صادرات ایران به آفریقا، در سال ۱۳۹۹، ۵۷۹ میلیون دلار بوده است که با افزایش ۱۰۷ درصدی به رقم ۱۱۹۵ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

پیلتن در مورد طرف‌های عمده صادراتی جمهوری اسلامی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۰گفت: کشور غنا با ۳۵۳ میلیون دلار در رتبه اول، آفریقای جنوبی با ۲۵۴ میلیون دلار در رتبه دوم، نیجریه با ۱۲۵ میلیون دلار در رتبه سوم، موزامبیک با ۹۸ میلیون دلار در رتبه چهارم، کنیا با ۷۷ میلیون دلار در رتبه پنجم، سودان با ۷۳ میلیون دلار در رتبه ششم، الجزایر با ۶۷ میلیون دلار در رتبه هفتم، تانزانیا با ۵۵ میلیون دلار، سومالی با ۲۹ میلیون دلار و اتیوپی با ۱۱ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: صادرات جمهوری اسلامی ایران به سایر کشورهای آفریقایی در سال ۱۴۰۰ زیر ۱۰ میلیون دلار بوده و به بعضی کشورها هم در سال ۱۴۰۰ صادراتی نداشتیم و می‌توان در این خصوص به برخی از کشورهای آفریقایی مانند بورکینافاسو، کامرون، نیجر، گینه، موریس، آنگولا، سیشل، سیرالئون، کنگو، زیمباوه، نامبیا و گابن اشاره کرد.

پیلتن با اشاره به اقلام صادراتی کشورمان به قاره آفریقا و کشورهای ذکر شده، گفت: این اقلام شامل شمش از آهن فولاد، مصنوعات از آهن فولاد، اوره، بوتان مایع، پروپان مایع، کفپوش‌ها، پروفیل از آهن یا فولاد و برخی مصالح ساختمانی می‌شود.

افزایش ۱۰۷ درصدی صادرات به آفریقا در سال ۱۴۰۰به گفته مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران واردات ج. ا. ایران در سال ۱۴۰۰ از قاره آفریقا، حدود ۶۰ میلیون دلار بوده، که نسبت به سال ۹۹، ۳۷ درصد کاهش داشته است. طرف‌های وارداتی ج. ا. ایران در سال ۱۴۰۰ از قاره آفریقا به ترتیب تانزانیا، غنا، اتیوپی آفریقای جنوبی و کنیا بوده است.

پیلتن افزود: با شرایط جدیدی که هم در داخل و هم در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای ایجاد شده و با تاکیدات و سیاست‌های دولت جدید در زمینه افزایش سطح همکاری با کشورهای آفریقایی و با برنامه‌ریزی و تلاش‌هایی که در چارچوب ستاد آفریقا و همچنین کمیسیون اقتصادی ستاد آفریقا در سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه تسهیل زیرساخت‌های تجاری و افزایش رویدادهای تجاری در حال انجام است، این امیدواری وجود دارد که روابط تجاری با کشورهای آفریقایی افزایش یابد.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران در پایان گفت: از جمله اقدامات مهمی که در دولت جدید و در سازمان توسعه تجارت ایران اتفاق افتاده، ایجاد یک دفتر جدید و مستقل ویژه روابط تجاری با قاره آفریقاست، که این اقدام می‌تواند در زمینه تحقق برنامه‌های کشور در قاره آفریقا بسیار موثر واقع شود.

کد خبر: ۱۴۶٬۸۲۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha