به گزارش بازار، سرهنگ عینالله جهانی درباره جریمه خودروهایی که پشت سر وسایل نقلیه امدادی حرکت میکنند، اظهار کرد: وقتی یک خودروی امدادی بخواهد به مأموریتی برود، نگاهها بر این است تا راه برای آن خودرو باز شود تا سریعتر به امداد برسد.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور افزود: تعداد محدودی از رانندگان از چنین شرایطی سوءاستفاده کرده، به دنبال خودروهای امدادی ادامه مسیر میدهند تا در پوشش خودروی امدادی بتوانند از ترافیک عبور کنند.
وی گفت: در جدول جرایم رانندگی کاملاً تصریح شده است که حرکت در پوشش یا تعقیب خودروی امدادی ممنوع بوده و جریمه این کار ۳۰ هزار تومان است.
سرهنگ جهانی افزود: با توجه به درخواستی که عزیزان در اورژانس نیز داشتند، قرار بر تهیه یک سامانه شده است و دوربینها پشت آمبولانسها نصب خواهد شد تا به راحتی خودروهایی که پشت آمبولانسها حرکت میکنند، شناسایی شوند.
وی به سازمانهای امدادی دیگر همچون آتشنشانی و امداد و نجات نیز پیشنهاد استفاده از سامانه مذکور را داد و گفت: با استفاده از این سامانه، پلاک خودروی متخلف رصد شده و اطلاعات و دادهها به پلیس ارسال میشود، اعمال قانون و جریمه منفی نیز صورت خواهد گرفت.
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور با تأکید بر اینکه حرکت به دنبال یک خودروی امدادی فقط یک زرنگی محسوب نمیشود و امکان تصادفات زنجیرهای و دیگر تبعات را در پی دارد، گفت: به طور مثال فردی که پشت سر آمبولانس در حال حرکت است، شاید در یک مسیر درونشهری که حداکثر سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت است، در حال حرکت باشد و آن آمبولانس با سرعت ۷۰ کیلومتر در حال حرکت بوده و در اینجا برای آن راننده متخلف نیز سرعت غیرمجاز، جریمه و نمره منفی لحاظ میشود و همچنین اگر نمره منفی فردی به عدد ۳۰ برسد، وی از رانندگی محروم خواهد شد.
وی درباره جزئیات طرح "کوچه نجات" نیز گفت: حدود یک سال پیش سردار هادیانفر؛ رئیس پلیس راهور دستوری به تمام مجموعههای راهنمایی و رانندگی از جمله معاونت اجتماعی دادند که طرحی را دنبال کنند، در این طرح برای اینکه خودروهای امدادی بخواهند در ترافیکهای سنگین به مقصد برسند، به طرح "کوچه نجات" رسیدیم.
سرهنگ جهانی متذکر شد: در این طرح مبنا بر این است که در راههای یکطرفه، به جای اینکه خودروهای امدادی از سمت چپ لاین سبقت استفاده کنند، بین خط دوم و سوم قرار گیرند و خودروهای که در خط سوم قرار دارند، به سمت چپ و خودروهایی که در خط یک و دوم قرار دارند به سمت راست بروند، در این حالت یک راه برای خودروهای امدادی باز میشود که اسم آن را کوچه نجات گذاشتیم البته این موضوع نیاز به یک مصوبه دارد که لایحه آن را نیز تقدیم خواهیم کرد.
وی ضمن استقبال ارگانهای امدادی از طرح کوچه نجات، درباره طرح "رابطان فرهنگ" نیز یادآور شد: در این طرح سراغ رؤسای وزارتخانهها و سازمانهای مرکزی رفتیم، زیرا حوزه روابط عمومی در سازمانها و نهادها، بخش گستردهای از کارکنان و خانوادهها را برای انتقال موضوعات و مفاهیم فرهنگ ترافیک در اختیار دارند و به دنبال این هستیم با اجرای این طرح از روابط عمومی سازمانها برای ارتقاء فرهنگ رانندگی در کشور کمک بگیریم.
نظر شما