حمیدرضا بیتا در گفتگو با خبرنگار بازار ضمن اشاره به دستاوردها و نتایج راه اندازی منطقه آزااد تجاری بانه و مریوان، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ درصد از صادرات کشورمان به مقصد کشور عراق است که با راهاندازی منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان این میزان به ۴۰ درصد میرسد.
وی گفت: از تمام عزیزانی که در مسیر اجرایی شدن کمک فکری، راهبری و تشکیلاتی داشتند، اعم از نخبگان دانشگاهی، اقتصادی، رسانه ای، حوزه اقتصادی استانداری، استانداران محترم، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی تشکر میکنم و امیدوارم اجرایی شدن این مهم، بهترین اتفاق ها را برای مردم این منطقه رقم بزند.
وی درباره مهمترین ویژگی مناطق آزاد تجاری گفت: اعمال امتیازات قانونی، معافیت مالیاتی، بخشودگی گمرکی منوط به محصور شدن مناطق ، از جمله مزایای این طرح است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه و مریوان با بیان اینکه طرح جامع این مناطق باید ظرف ۱.۵ سال از آغاز به کار تهیه و ظرف ۲ ماه به تصویب شورای عالی مناطق آزاد برسد، افزود: منطقه آزاد کردستان مشتمل بر ۲ پهنه بانه به مساحت ۲ هزار هکتار مشتمل بر مزر رسمی سیرانبند و پهنه مریوان به مساحت سههزار و ۵۰۰ هکتار مشتمل بر مرز رسمی باشماق است.
بیتا با اشاره به مهمترین هدف منطقه آزاد بانه-مریوان، گفت: این منطقه یک طرح استراتژیک و پیشرانِ تمام شاخصههای توسعه استان است که به کاهش قاچاق، امنیت پایدار مرز، گسترش سرمایه گذاری، اشتغال مردم بومی بهویژه جوانان بانه و مریوان و جلوگیری از مهاجرت روستاییان مرزنشین کمک شایانی خواهد کرد.
وی به ظرفیتهای منحصر به فرد منطقه آزاد بانه و مریوان اشاره کرد و گفت: ظرفیت کشور عراق برای افزایش صادرات آن هم با حضور پررنگ بازار ترکیه، ظرفیت ترانزیت به غرب کشور، صادرات به کشور سوریه ( نزدیکترین راه زمینی به بندر لاذقیه سوریه از مسیر بینالمللی باشماق که دریچهای به دریای مدیترانه است) و وجود ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان (به علاوه قرابتهای مثال زدنی فرهنگی و اجتماعی) و ۲ پایانه مرزی رسمی باشماق و سیرانبد از جمله طرفیتهای مهم است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه و مریوان تاکید کرد: تنها در مرز باشماق تا پایان بهمن ماه سال گذشته بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار مبادلات تجاری انجام شده که در واقع یک بندر خشک صادراتی قلمداد می شود.
رشد ۷۰ درصدی ترانزیت مسافر به اقلیم کردستان عراق
بیتا ادامه داد: در همین مدت ترانزیت مسافر به اقلیم کردستان عراق بیش از ۷۰درصد رشد داشته است و انتظار می رود که این روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد.
وجود زیرساخت های برجسته مانند فرودگاه سقز، فرودگاه سنندج، کریدور شمال غرب به جنوب غرب، راه آهن همدان به سنندج و امکان ارتقاء تا سلیمانیه عراق، وجود سه سد گاران، بانه و عباس آباد در مجاورت پهنه های تعریف شده و ظرفیتهای بیبدیل گردشگری در مریوان از دیگر ظرفیتهایی بود که بیتا به آن اشاره کرد.
وی ادامه داد: بانه، نگین تجاری غرب کشور بابیش از ۱۰۰مجتمع تجاری و هزار و ۵۰۰ غرفه و وجود شهرک صنعتی بانه در کنار منطقه ویژه اقتصادی بانه و قابلیت تبدیل به هاب تولید لوازم خانگی و روشنایی در سطح کشور، فعالیت معادن مختلف طلا و آهن و از همه مهمتر نیروی جوان متعهد و خوش فکر در کردستان می تواند نویدبخش آیندهی روشن برای منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان باشد.
نظر شما