به گزارش خبرنگار بازار، واردات کالا یکی از مهمترین بخش های تجارت هر کشور است و سیاست های دولتی برای تنظیم بازار و ساختار تولید و مصرف با اعمال تعرفه بر محصولات وارداتی این شرایط را مدیریت می کند.
بیشتر واردات ایران از کشورهای چین، امارات، کره، ترکیه و آلمان است و در سالهای اخیر با توجه به ممنوعیت های وارداتی کالاهای مصرفی و کالاهایی که در ایران تولید می شوند بیشتر مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی وارد می شود.
در این رهگذر، مدیرکل گمرکات فارس از رشد ۷۵ درصدی ارزش دلاری واردات در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ خبر داد و گفت: سال گذشته ۱۶۷ هزار و ۴۱۸ تن کالا به ارزش ۱۹۶ میلیون و ۴۳ هزار و ۹۱۰ دلار از طریق گمرکات استان فارس به کشور وارد شده است.
میزان واردات فارس در دو سال گذشته رقمی بیش از ۱۱۲ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۱۰۹ دلار بوده که این رقم در سال گذشته به ۱۹۶ میلیون و ۴۳ هزار و ۹۱۰ دلار افزایش یافته است.
خداداد رحیمی در گفتگو با بازار اظهار کرد: میزان واردات فارس در دو سال گذشته رقمی بیش از ۱۱۲ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۱۰۹ دلار بوده که این رقم در سال گذشته به ۱۹۶ میلیون و ۴۳ هزار و ۹۱۰ دلار افزایش یافته است.
رشد ۳۲۱ درصدی واردات کالا به فارس از نظروزنی
وی با عنوان اینکه از حیث وزنی واردات سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ ، رشد ۳۲۱ درصدی را تجربه کرده است، عنوان کرد: حجم کالاهای وارداتی از ۳۹ هزار و ۸۱۷ تن در سال ۱۳۹۹ به ۱۶۷ هزار و ۴۱۸ تن در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
مدیرکل گمرکات فارس میزان واردات در سال ۱۳۹۹ را از حیث ریالی نیز تشریح کرد و عنوان کرد: در سال ۹۹ معادل ۴ هزار و ۷۱۲ میلیارد و ۵۳۰ میلیون و ۵۸۷ هزار ریال کالا واردات به استان وارد شده است، این میزان واردات در سال ۱۴۰۰ با رشد ۷۵ درصدی به عدد ۸ هزار و ۲۳۳ میلیارد و ۸۴۴ میلیون و ۲۶۲ هزار ریال رسیده است.
رحیمی همچنین کشورهای چین، هند، آلمان، ترکیه، فیلیپین و امارات را به عنوان کشورهای مبدأ واردات کالا اعلام کرد و گفت: بیشترین کالاها و محصولات وارداتی از این کشورها شامل کِشنده به صورت CKD ، الکترود، الکترودگرافیتی، محرک دربهای اتوماتیک ، لوازم موتورسیکلت، پمپ و قطعات متعلقه بوده است.
آلومینیوم بیشترین صادرات فارس را به خود اختصاص داد
وی همچنین در خصوص وضعیت صادرات فارس نیز توضیح داد وگفت: بیشترین کالاهای صادراتی فارس شامل محصولاتی مانند آلومینیوم، اجزا و قطعات کوره، هیدرو کربن، کود اوره و بستنی بوده است.
به کفته مدیرکل گمرکات فارس از بین کالاهای مذکور آلومینیوم با ۳۰۹ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۵۳۰ دلار بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده است.
رحیمی همچنین عمده مقاصد صادراتی تولیدات فارس را کشورهای عراق، افغانستان، کویت، امارات ، ترکیه و پاکستان اعلام کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: استان فارسی ها تا ابتدای بهمن ماه ماه سال گذشته ۵۶۶ بسته کالاهای هدیه و سوغات به ارزش ۱۶ هزار و ۷۳۷ دلار از طریق گمرک امانات پستی دریافت و ۴ هزار و ۳۲۷ بسته پستی به ارزش ۵۹ هزار و ۷۰۶ دلار به خارج از کشور ارسال کرده اند.
نظر شما