بازار-گروه استان ها: قیمت محصولات پروتئینی از جمله تخم مرغ در سال گذشته به دلیل چالش در تامین نهاده های طیور همواره با تلاطم همراه بود و حال با حذف ارز ترجیحی این سوال در ذهن بسیاری از مصرف کنندگان ایجاد شده است که قیمت این مصول در سال جدید به چه رقمی خواهد رسید.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار استان خراسان رضوی در گفتوگو با بازار و در پاسخ به این سوال به ما می گوید: خوشبختانه در اسفندماه سال گذشته و در حال حاضر به هیچ عنوان نگرانی برای تأمین تخممرغ شب عید وجود نداشت و تولید بهوفور در سطح استان در حال انجام است.
سید حسین موسوی نژاد بیان می کند: در حال حاضر روزانه حدود ۴۰۰ تن تولید تخممرغ داریم که ۵۰ درصد آن در استان خراسان رضوی مصرف شده و ۵۰ درصد دیگر که مازاد مصرف مردم است برای سایر استانها ارسال می شود.
وی با بازار می گوید: قیمت ها و مدیریت آن در اختیار اتحادیه است و اگر ذره ای احساس کنیم که بازار درحال متشنج شدن است قطعا قیمت را کنترل می کنیم.
وی در انی رابطه می افزاید: از هیمن رو بر اساس روال سال گذشته نیازی به خریداری و ذخیره سازی بیش از میزان مصرف نیست.
موسوی نژاد هم چنین بیان می کند: به همین منشور اتحادیه متعهد شده همچون روال گذشته تخم مرغ مورد نیاز بازار را تامین کند که درحال حاضر با نرخ مصوب ۲۰ هزارو ۳۵۰ تومان در مراکز تولیدی و ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان براساس تخصیص ذرت و سویا به مرغداران از طریق سامانه بازارگاه با نرخ مصوب انجام می شود.
داستان تکراری تامین نهاده ادامه دارد
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار استان خراسان رضوی هم چنین در پاسخ به این سوال که ایا مشکل تامین نهاده های طیور برطرف شده است یا خیر نیز پاسخ می دهد: امروز متاسفانه شاهد هستیم سامانه بازارگاه به اندازه کافی ذرت و سویا را بارگذاری نکرده و انتظارما از وزارت جهاد و کشاورزی این بود که باتوجه به محدودیت های ترافیکی که در ایام پایان سال و ابتدای سال جدید اتفاق می افتد سهمیه فروردین ماه نیز دراسفندماه دراختیار مرغداران قرار دهد اما این اتفاق نیفتاد.
وی اذعان می کند: در همین راستا نهاده اسفندماه نیز به اندازه حدود ۱۵ روز و معادل ۵۰ درصد نیاز ما بارگذاری شده است.
نگرانی از افزایش قیمت
موسوی نژاد اذعان می کند: با توجه به تصویب مجلس مبنی براینکه درسال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود این نگرانی وجود دارد که دولت نتواند این تامین نهاده را انجام دهد و التهاب چندروزه بازار نیز به همین علت بود ولی ما پای کار بوده و درخواست ما از سیستم دولتی این است که نهاده موردنیاز مرغداران را هرچه زودتر بارگذاری کنند تا مرغداران بتوانند خرید مورد نیاز خود را انجام دهند.
اگر تولید کنندگان موفق به دریافت نهاده نشده و مجبور به خرید نهاده مورد نیاز خود از بازار آزاد شوند قیمت تخم مرغ به بیش از ۴۵ هزارتومان باید به فروش برسد و مصرف کننده حداقل می بایست کیلویی ۵۰ هزارتومان خریداری کند.
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار استان خراسان رضوی در این رابطه بیان کرد: این در حالی است که اگر تولید کنندگان موفق به دریافت نهاده نشده و مجبور به خرید نهاده مورد نیاز خود از بازار آزاد شوند قیمت تخم مرغ به بیش از ۴۵ هزارتومان باید به فروش برسد و مصرف کننده حداقل می بایست کیلویی ۵۰ هزارتومان خریداری کند.
موسوی نژاد بیان کرد: خواهش ما این است که وزارت جهاد و کشاورزی بتوانند دراین مورد زودتر اقدام کنند تا مردم هم دچار مشکل نشوند.
نظر شما