ضرورت توسعه شبکه ثابت با وجود فناوری‌های جهانی
دبیر شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد

ضرورت توسعه شبکه ثابت با وجود فناوری‌های جهانی

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: برای توسعه هر چه بیشتر اقتصاد دیجیتال راهی جز توسعه شبکه ثابت و فیبر نوری نداریم و قطعا در این شورا از برنامه دولت حمایت خواهیم کرد.

به گزارش بازار، سیدابوالحسن فیروز آبادی در مراسم آغاز طرح توسعه شبکه فیبر نوری بیان کرد: توسعه شبکه پهن باند از اولویت‌ها و اهداف شبکه ملی اطلاعات است و شبکه ثابت ما باید بیش از شبکه سیار توسعه پیدا کند چرا که شبکه ثابت می‌تواند نقش زیرساختی مناسبی برای شبکه سیار داشته باشد.

وی گفت: با توجه به فناوری‌های جدید و نسل‌های جدید مخابراتی و منظومه‌های ماهواره‌ای و نسل‌های پنجم و ششم، ما باید توسعه شبکه پهن باند را مورد توجه قرار دهیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: برخی نظریه پردازان، داده را معادل نفت در اقتصاد صنعتی می‌دانند به این معنا که داده در اقتصاد دیجیتال همان نفت در اقتصاد صنعتی است و اگر انرژی و نفت را از اقتصاد صنعتی حذف کنیم این صنعت تعطیل می‌شود و اگر داده را نیز بخواهیم محدود، سرکوب و گران کنیم و سرعت تبادل آن کاهش پیدا کند، مسیر توسعه اقتصادی کشور کند می‌شود.

فیروز آبادی گفت: به دلیل مشکلات جنگ و تحریم ما دیگر نمی‌توانیم از توسعه‌های سرمایه بر استفاده کنیم و باید به سمت توسعه‌های نرم افزاری و مغز افزار برویم.

وی گفت: هم اکنون شرکت‌های بزرگ جهانی، باند پهن را ارزان در اختیار قرار می‌دهند و مسائل سلبی و ایجابی در این مسیر ما را وادار می‌کند که فکر توسعه شبکه ملی اطلاعات و اشکالات موجود در این مسیر را برطرف کنیم.

وی با اشاره به اینکه با نیروی جوان وزارت ارتباطات مقدمات توسعه در سند مقدمات توسعه در شبکه ملی اطلاعات فراهم است و ما در شورای عالی فضای مجازی پوشش‌های بالایی را مدنظر قرار دادیم که پوشش ۲۵ مگابیت در ثانیه را بعنوان پایه قرار دادیم و باید به سرعت‌های بیش از ۷۰ مگابیت در ثانیه برسد و این نه تنها در کشورهای توسعه یافته بلکه در کشورهای در حال توسعه نیز متداول است.

وی افزود: ما قطعا در مرکز ملی فضای مجازی و شورای عالی فضای مجازی کمک دولت خواهیم بود و مصوبات را فراهم می‌کنیم.
فیروز آبادی گفت: البته ما یکسری موانع شبه انحصاری در کشور داریم که باید حل شود و با نگاهی که وزیر فعلی ارتباطات در مخالفت با انحصار دارد ما با حمایت هر چه بیشتر مجلس می‌توانیم شاهد رفع انحصار باشیم.

وی افزود: در این بخش شرکت مخابرات ایران بعنوان بازیگر اصلی در توسعه شبکه فیبر نوری باید تقویت شود و حتما نظام تعرفه‌ای هم نیازمند اصلاح است به شرط این که فشاری به اقشار کم درآمد وارد نشود و شاهد مدلی پویا باشیم و در این بخش باید مدل‌های اقتصادی را فراهم کنیم که شکاف‌های موجود را برطرف کند و حتما بخش خصوصی هم فعال‌تر شود و در این زمینه باید از پیشرفت‌های کشورهای دیگر بهره بگیریم.

کد خبر: ۱۳۵٬۳۷۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha