۲۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۲
۱۷۲ هزار خودروی عمومی در کشور گازسوز شد
مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی:

۱۷۲ هزار خودروی عمومی در کشور گازسوز شد

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از توزیع روزانه ۲۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) به بیش از ۴ میلیون خودروی گازسوز و تبدیل بیش از ۱۷۲ هزار خودروی عمومی به گازسوز خبر داد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت نفت، محمدحسین باقری اعلام کرد: تاکنون و از طریق مصوبه شورای اقتصاد، بیش از ۱۷۲ هزار و ۲۵۰ خودروی عمومی در کشور تبدیل شده است که با این تعداد، شمار خودروهای گازسوز شده در کشور به بیش از ۴ میلیون خودرو می‌رسد.

وی افزود: این تعداد خودرو روزانه بیش از ۲۳ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کنند که به همین مقدار در مصرف بنزین در کشور نیز صرفه‌جویی می‌شود.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره تعداد جایگاه‌های در حال ساخت سی‌ان‌جی در کشور گفت: در مجموع در سال ۱۴۰۰، ۲۴ جایگاه سی‌ان‌جی در کشور راه‌اندازی شده است که تعداد ۱۳ باب دو منظوره و ۱۱ باب تک منظوره بوده است و ۱۲۷ جایگاه نیز در حال ساخت است که ۶۸ باب آن دومنظوره و ۵۹ باب آن تک منظوره است.

باقری افزود: هم اکنون ۲ هزار و ۶۵۳ باب جایگاه سی‌ان‌جی در کشور فعال است که از این تعداد ۱۰۶۶ باب دومنظوره و تعداد یک هزار و ۵۸۷ باب جایگاه تک‌منظوره است.

وی با تأکید بر این که جایگزینی سی‌ان‌جی با بنزین در سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک سبب افزایش صادرات بنزین و درآمدزایی برای کشور می‌شود، تاکید کرد: هم‌اکنون تعداد پیمانکاران ما در حوزه تبدیل کارگاهی به هشت پیمانکار رسیده است و ۳۳۱ کارگاه پیمانکار نیز عملیات تبدیل خودروها در سراسر کشور را انجام می‌دهند.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی بیان کرد: افزون بر خودورهای عمومی شامل وانت بار و تاکسی مسافربر عمومی، تاکسی‌های مسافربر اینترنتی نیز می‌توانند پس از معرفی از سوی نهادهای مربوطه و ثبت اطلاعات در سامانه معرفی شده، از مزایای طرح گاز سوزکردن یارانه‌ای خودرو (پرداخت ۲۰ درصد هزینه تبدیل) استفاده کنند.

باقری با اشاره به این که قرارداد ما با پیمانکاران طرح تبدیل رایگان خودروهای عمومی تا سال ۱۴۰۱ است، اما در صورت استقبال از طرح، امکان تمدید آن وجود دارد، تأکید کرد: خودروهای عمومی پرمصرف می‌توانند با مراجعه به سامانه یادشده و انجام فرآیند تبدیل ضمن صرفه‌ اقتصادی شخصی به اقتصاد ملی کشور نیز کمک کنند.

وی با تأکید بر این که طرح توسعه صنعت سی‌ان‌جی یکی از بزرگترین پروژه‌ها و یا تنها پروژه در صنعت نفت است که علاوه بر بازگشت سرمایه در حین اجرا، به سرعت به سوددهی رسیده است، گفت: این صنعت همچنین اشتغالزایی قابل ملاحظه‌ای را در حوزه ساخت جایگاه (اپراتوران شاغل و تکنسین‌های تعمیر و نگه‌داشت) و شرکت‌های سازنده تجهیزات جایگاه‌ها در کشور به همراه داشته است.

مدیر طرح سی‌ان‌جی فعالیت و کسب تجربه تعداد زیادی نیروی انسانی در کارگاه‌های نصب تا کارخانجات ساخت کیت و مخزن، حوزه بازرسی و استاندارد (جایگاهی و کارگاهی) را از دیگر دستاوردهای این صنعت در حوزه منابع انسانی خواند افزود: دامنه و تنوع شغل‌های ایجاد شده در این صنعت در طول سال‌های اخیر، بسیار گسترده شده است.

باقری درباره توانمندی‌های کشور در حوزه ساخت و بومی‌سازی قطعات موردنیاز این صنعت گفت: تجهیزات قطعات گازسوز خودروها صددرصد بومی‌سازی شده و در بخش جایگاهی نیز به جز بردهای الکترونیک و قطعات خاص، بیش از ۵۰ درصد از قطعات، بومی‌سازی شده و ساخت داخل است.

به گزارش شانا، صنعت سی‌ان‌جی در ایران در سال ۷۹ پایه‌ریزی شد و در سال‌های بعد توسعه یافت، هم‌اکنون در بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه سی‌ان‌جی در کشور به طور میانگین روزانه ۲۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده به بیش از ۴ میلیون خودروی گازسوز توزیع می‌شود.

افزایش روزافزون تعداد خودروها و رشد شتابان مصرف سوخت در کشور، نیازمند مدیریت صحیح مصرف سوخت و حمل‌ونقل در کشور است که افزایش سهم گاز طبیعی در سبد سوخت خودروها و تنوع‌بخشی به سبد سوخت در این میان نقشی موثر و راهگشا ایفا خواهد کرد.

کد خبر: ۱۳۴٬۷۶۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha