محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: قانون فعلاً برخورد جدی با متخلفان در حوزه کشاورزی نداشته زیرا قضات معتقدند کشت شالی محل ارتزاق کشاورزان است و از طرفی محصول جایگزین خوبی نداریم.
وی در رابطه با صحبت رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اجازه کشت شالی در دو استان گیلان و مازندران، گفت: سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی سه استان گیلان، مازندران و گلستان را به کشت شالی مجاز کرده و بر این اساس در استان شالی کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: کشت شالی نیاز اقتصادی مردم استان است و مادامی که کشتی جایگزین با صرفه اقتصادی برای کشاورزان تعیین نشود، نمیتوان ممنوعیت ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه قانونگذار در شرایط فعلی به دلایل اجتماعی و اقتصادی اغماض میکند، افزود: بر اساس تاکید وزارت جهاد کشاورزی باید کشت شالی در اراضی نسق، ماندابی یا از طریق آبیاری تحت فشار انجام شود.
عباسی ضمن یادآوری این مطلب که اکنون بالای ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالی طریق چاه آبیاری میشود، گفت: ۱۵ هزار هکتار از طریق نسق، هشت هزار هکتار خشکه کاری، چهار هزار هکتار از طریق زمینهای ماندآبی شالی کشت میشود.
وی در خاتمه آبیاری برخی اراضی شالی را سیستم آبیاری تحت فشار اعلام کرد و افزود: آبیاری تحت فشار موجب افزایش محصول و مدیریت منایع آبی میشود.
نظر شما