۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۹
بهره برداری از ۱۶۹۶ پروژه کشاورزی در دهه فجر

بهره برداری از ۱۶۹۶ پروژه کشاورزی در دهه فجر

۱۶۹۶ پروژه ثبت شده کشاورزی به ارزش ۶ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان در دهه فجر انقلاب اسلامی در کشور به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رضا رضازاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه در نشست مطبوعاتی به مناسبت گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی با اعلام این خبر گفت: از این میزان، ۳۶۲ پروژه کلان است که ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به آن اختصاص یافته است.

رضازاده افزود: پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از این پروژه‌ها برای ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر به طور مستقیم و ۳۷ هزار و ۶۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شود.

وی اظهار داشت: این پروژه‌ها مربوط به زیربخش‌های کشاورزی همچون زراعت، باغبانی، آب و خاک و دام و طیور هستند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل کارگروه ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی با ریاست قائم مقام قرارگاه امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، دبیر کارگروه تنظیم بازار تخصصی محصولات کشاورزی می‌باشد.

وی با بیان این که شعار امسال وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی، "جهاد کشاورزی، پشتیبانی از تولید و اقتدار غذایی" نامگذاری شده است، تصریح کرد: با توجه به این شعار، پنج راهبرد اصلی وزارت جهاد کشاورزی با عنوان‌های مدیریت واحد تولید و تجارت محصولات کشاورزی، هوشمندسازی کشاورزی، صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی، سرمایه گذاری و دیپلماسی غذایی در دولت سیزدهم تدوین شده است.

رضازاده، راهبرد مدیریت واحد تولید و تجارت محصولات کشاورزی را یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی و دولت سیزدهم نام برد و گفت: پس از گذشت ۹ سال از تصویب قانون انتزاع در کشور، سرانجام این قانون در دولت سیزدهم و با دستور رییس جمهوری اجرایی شد.

وی ادامه داد: با اجرایی شدن قانون انتزاع، مدیریت واحد تولید و تجارت و زنجیره محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره در وزات جهاد کشاورزی کلید خورد.

رضازاده گفت: در این راستا در نخستین گام، قرارگاه امنیت غذایی با حضور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط به صورت روزانه در این وزارتخانه تشکیل و مسایل مربوط به زنجیره تولید رصد می‌شود.

وی اضافه کرد: وظیفه این قرارگاه که تاکنون ۱۲۰ جلسه آن در وزارتخانه و ۸۳۴ مورد در سطح استانی برگزار شده، ایجاد هماهنگی‌های لازم و با سرعت میان بخش‌های داخل و خارج وزارت جهاد کشاورزی است.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به راهبرد هوشمندسازی در بخش کشاورزی نیز گفت: بر اساس این راهبرد، اطلاعات و داده‌های تمام زیربخش کشاورزی، یکپارچه‌سازی می‌شود و این اطلاعات به کمک تصمیم گیری‌ها می‌آید.

وی افزود: در راستای هوشمندسازی کشاورزی، رصدخانه وزارت جهاد کشاورزی در پنج ماه گذشته تشکیل شده و اطلاعات در این رصدخانه یکپارچه می‌شود.

رضازاده با اشاره به این که اطلاعات و آمارهای بخش کشاورزی پراکنده هستند، تصریح کرد: در این رصدخانه اطلاعات و داده‌های کشاورزی مانند آمارهای مربوط به تغییرکاربری اراضی کشاورزی، ساخت و سازهای غیرمجاز با استفاده از ابزارها و تکنولوژی‌های نوین روز، دسته‌بندی و دقیق و سامانه‌های مختلف اطلاعاتی نیز یکپارچه می‌شوند.

وی درباره راهبرد صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی توضیح داد: وزیر جهاد کشاورزی مصمم است به دلیل اهمیت اراضی کشاورزی در تولید پایدار، ظرف ۴ سال برای این اراضی با کمک دستگاه های اجرایی سند مالکیت صادر شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در همین حال یادآور شد: از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور، تنها برای ۴ درصد آن سند مالکیت صادر شده که تامل برانگیز است.

وی با سنددار شدن اراضی کشاورزی مسایلی همچون تداخل اراضی و زمین‌خواری منتفی می‌شود.

رضازاده به راه‌اندازی قرارگاه صدور سند مالکیت اراضی کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: با تاکید رییس جمهوری و هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی، این قرارگاه از دو هفته گذشته در سازمان امور اراضی و با ریاست وزیر جهاد کشاورزی در روزهای سه شنبه آغاز به کار کرده است.

وی راهبرد سرمایه گذاری را از دیگر راهبردهای کلان بخش کشاورزی برشمرد و تصریح کرد: به رغم سهم ۱۱.۳ درصدی بخش کشاورزی در تولید ناخاص ملی کشور، اما سرمایه‌های لازم از سوی بخش خصوصی و دولتی به این حوزه تزریق نمی‌شود.

رضازاده برگزاری قرارگاه تامین مالی را یک کار ویژه برای افزایش سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد که نخستین جلسه این قرارگاه با حضور مجموعه هایی از خارج وزارت جهاد کشاورزی، روز گذشته برگزار شده است.

وی در مورد راهبرد دیپلماسی غذایی نیز اظهار داشت: ۱۵ کشور همسایه از راه‌های آبی و خاکی داریم، اما به رغم ظرفیت‌های تولیدی، سهم ایران در سفره کشورهای همسایه و منطقه تنها ۲ درصد است و این سهم باید افزایش یابد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: رایزنی‌ها و اقداماتی در حال انجام است تا بسیاری از مسایل میان کشورمان با همسایگان حل و فصل و صادرات محصولات کشاورزی به این کشورها افزایش یابد.

وی ادامه داد: قرارگاه دیپلماسی نیز با محوریت وزارت جهاد کشاورزی و با مشارکت دیگر دستگاه‌های مرتبط و همچنین معاون اقتصادی وزارت امور خارجه از هفته گذشته آغاز به کار کرده است.

کد خبر: ۱۳۲٬۷۴۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha