۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
اگر قرنطینه سازی انجام می‌شد هزینه‌های اقتصادی ناشی از کرونا کاهش می‌یافت
علی دینی ترکمانی مطرح کرد:

اگر قرنطینه سازی انجام می‌شد هزینه‌های اقتصادی ناشی از کرونا کاهش می‌یافت

یک کارشناس اقتصادی گفت: کشورمان در موضوع شیوع بیماری کرونا در زمینه قرنطینه سازی و اختصاص بسته‌های اقتصادی با تأخیر عمل کرده است.

به گزارش بازار به نقل از صدا و سیما، آقای علی دینی ترکمانی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما تاکید کرد: باید آسیب شناسی جدی داشته باشیم تا در آینده در رویارویی با چنین پدیده‌هایی با حداقل هزینه‌ها مواجه شویم.

وی با بیان اینکه هر چه زمان بازگشت اقتصاد جهانی به دوران قبل از کرونا طولانی‌تر می‌شود، اثرات رکودی آن هم بیشتر خواهد شد، افزود: بر اساس برآورد یکی از موسسات معتبر جهانی، اقتصاد چین در فصل نخست سال ۲۰۲۱ و اقتصاد آمریکا و اروپا در فصل دوم سال ۲۰۲۳ از رکود خارج می‌شود و این سناریوها بسیار بدبینانه هست.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر خیال اقتصاد جهانی از کرونا راحت شود از جمله اینکه دارو یا واکسن این بیماری تولید و این زمان هر قدر کوتاه‌تر شود احتمال خروج زودتر اقتصادهای جهانی از رکود، بیشتر می‌شود.

آقای دینی گفت: بیماری کرونا در ابتدا در بسیاری از کشورها از جمله در انگلستان، جدی گرفته نشد، اما این کشور وقتی تلفات بالای این بیماری را دید مجبور شد قرنطینه سازی را جدی بگیرد.

وی با اشاره به اینکه قرنطینه سازی در کشور ما هم در ابتدا جدی گرفته نشد، افزود: اگر سیاست قرنطینه سازی در زمان مناسب انجام می‌شد هزینه‌های اقتصادی ناشی از آن هم کاهش می‌یافت.

این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که رشد اقتصادی جهانی در فصل اول منفی شد و احتمالاً در فصل دوم هم منفی می‌شود و زمانی که دو فصل پشت هم منفی شود می‌گوییم اقتصاد در رکود است.

وی ادامه داد: هنوز شیرازه و سازمان تولید از هم نپاشیده است و به محض شنیدن خبر خوب مانند تولید دارو و واکسن، اقتصاد، ترمیم می‌شود، اما اگر طولانی شود سرمایه گذاران به علت بی اعتمادی به آینده به راحتی دوباره وارد فعالیت اقتصادی نمی‌شوند.

آقای دینی گفت: در دوره پساکرونا تغییراتی ایجاد خواهد شد و تدارکات مرتبط با زیرساخت‌های بهداشت و درمان در اولویت قرار می‌گیرد و نقش سازمان ملل و نهادهایی مانند سازمان بهداشت جهانی و یونیسف بیشتر خواهد شد.

وی افزود: سرنوشت هر فرد و کشور به سرنوشت فرد و کشور دیگر وابسته است بنابراین انتظار می‌رود در دوره پساکرونا همبستگی جهانی افزایش یابد.

آقای دینی با اشاره به اینکه با ادامه شیوع بیماری کرونا قحطی مواد غذایی در جهان رخ نخواهد داد، اضافه کرد: در هفته‌های آینده برای درمان اساسی کرونا دارو خواهد آمد.

وی با تشکر از کارکنان بیمارستان‌ها از جمله پزشکان و پرستارها افزود: آن‌ها جان فشانی و حماسه خلق کردند و باید شأن و منزلت و قدر تخصص‌ها در جامعه به خوبی درک شود.

آقای تیرداد احمدی، دیگر کارشناس اقتصادی هم با حضور در این برنامه گفت: جهان در معرض بحران‌های مختلف اقتصادی از جمله بدهی قرار داشت و منتظر تلنگری بود تا عقب گردی در رشدهای اقتصاد جهانی داشته باشد.
وی ادامه داد: نرخ بدهی کشورها و بدهی اشخاص در جهان به ویژه در کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی به شدت بالاست و منتظر تلنگری بود و شیوع بیماری کرونا، بهانه‌ای برای این موضوع شد.

آقای احمدی افزود: امیدواریم این بیماری در اقتصاد جهانی موجب بازگشت و بازسازی اقتصاد دنیا به منظور توزیع عادلانه‌تر اقتصادی در جهان شود، زیرا در چند سال گذشته مسیر اقتصاد در جهان ناعادلانه بود و ضریب جینی به شدت افزایش داشته و فاصله طبقاتی در دنیا به شدت رو به افزایش است.

وی با بیان اینکه دنیا تصور گسترش بیماری کرونا را تا این حد در نظر نگرفته بود، اضافه کرد: هنوز گزارش سه ماه اقتصاد آمریکا اعلام نشده است، اما بر اساس پیش بینی ها، بیکاری در این کشور افزایش خواهد داشت و تصویب طرح دو تریلیون دلاری آمریکا برای جبران درآمد بیکار شده‌ها و اقتصاد، موجب می‌شود از تسری این بحران به بخش‌های دیگر جلوگیری شود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به افت شاخص‌های جهانی بورس گفت: شاخص بورس داوجونز از ۲۹ هزار تا ۱۸ هزار واحد افت کرد و دوباره تا ۲۲ هزار واحد رشد کرد که علت بخشی از این نوسانها، تغییرات و معاملات الگوریتمی و پیش بینی نشده است و این ذات بورس‌های مالی است که در شرق و اروپا هم داشتیم.

وی با بیان تفاوت جنس سیاست‌های پولی در اتحادیه اروپا و آمریکا افزود: به علت تضاد منافع کشورهای اروپایی، بسته‌های مختلفی مطرح شده است و نمی‌توانند به جمع بندی برسند.

آقای احمدی گفت: فضای پول پاشی در آمریکا شاید انتهایی نداشته باشد، چون سال انتخابات ریاست جمهوری در این کشور است و رئیس جمهور وقت می‌خواهد در این انتخابات برنده شود.

وی درباره بازارهای آسیایی هم گفت: ظرفیت اعتباری و تسهیلاتی دولت چین به سقف پیک رسیده بود و برای اقتصاد این کشور، کرونا ظرفیتی ایجاد کرد که بتواند گام اعتباری جدیدی را بردارد.

آقای احمدی تأکید کرد: پس از کرونا تغییر جدی در اقتصادهای جهان خواهیم داشت و این ظرفیت به سمت اقتصادهایی خواهد رفت که بدهی کمتر و ظرفیت تولید بیشتری را دارند.

وی با تشکر از نظام بهداشتی کشورمان گفت: نظام بهداشتی کشورمان نسبت به تراز اروپا و آمریکای شمالی به شدت خوب است، اما نظام مالی ساختار بهداشتی ما ضعف دارد که این ضعف‌ها شناسایی شده است و جبران خواهد شد.

آقای احمدی ادامه داد: درس‌هایی که ما در اقتصاد کشورمان باید از تجربه شیوع کرونا بگیریم این است که باید سریع واکنش نشان دهیم و پیش از ورود به دومینوی افت و تأثیر آن بر بازارها باید واکنش داخلی سنجیده و استاندارد و فوری نشان دهیم.

آقای مجید شاکری یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه در آمریکا اثر اقتصادی شیوع کرونا را از اثر کاهش قیمت نفت نمی‌توان جدا کرد، گفت: اگر موضوع این ائتلاف نانوشته برای حذف نفت «شِیل» از بازار ولو موقتاً وجود نداشت از جمله بسته دو تریلیون دلاری و از آن مهمتر بسته یک و نیم تریلیون دلاری که پیش از آن در مدت سه روز تزریق کرد، نتیجه، بهتر از این می‌شد.

وی با اشاره به وضع نامطمئنی که در اقتصاد آمریکا وجود دارد، افزود: مسأله نفت هم به همان اندازه مهم است و فقط بخشی از علت کاهش قیمت نفت به خاطر کاهش تقاضای ناشی از بیماری کروناست و اتفاق وسیع‌تر چند جنبه‌ای ویژه، افتاده است.

آقای شاکری اضافه کرد: آمریکا در سیاست پولی خود بسیار سریع واکنش نشان داد تا جلوی ایجاد رکود زنجیره‌ای را بگیرد و این سیاست پولی آمریکا با هدف رونق بخشی نبود.

کد خبر: ۱۳٬۲۵۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha