به گزارش بازار، خشنود علیزاده افزود: درست است که با افزایش بارندگی و با پراکنش مناسب در یکسال میتوان عملکرد بالایی در شرایط دیم به دست آورد، اما این تصور که اگر سالی پرباران نباشد یا خشکسالی باشد، تولید در شرایط دیم اقتصادی نخواهد بود، باور صحیحی نیست.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که با مدیریت صحیح و رعایت اصول زراعت دیم میتوان در نامناسبترین شرایط محیطی نیز عملکرد اقتصادی از کشت دیم به دست آورد تا جایی که امکان تولید اقتصادی در شرایط خشکسالی بارها از طریق مزارع الگویی و ترویجی در عرصههای بهرهبرداران تحت شرایط نامساعد سالهای کمباران و خشک نظیر سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ اثبات شده است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور بیان کرد: حداقل خاکورزی و حفظ بقایای محصول قبلی در سطح خاک و انتخاب رقم اصلاح شده با رعایت تناوب و زمان کاشت صحیح از رمز و رازهایی است که میتواند ضامن تولید اقتصادی در زراعت دیم فارغ از شرایط سال پرباران و کمباران باشد.
علیزاده ادامه داد: تامین کودهای نیتروژن و فسفر مورد نیاز گیاه در زمان کاشت (مطابق تجزیه خاک و با روش جایگذاری)، رعایت عمق و تراکم کاشت، مبارزه با علفهای هرز، آفتها و بیماریها مطابق دستورالعملهای فنی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور از دیگر مواردی است که تولید اقتصادی در زراعت دیم را فارغ از شرایط بارندگی تضمین میکند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که پژوهشهای این بخش به چه میزان در عمل به کار گرفته میشود، بیان کرد: این موسسه برای انتقال یافتههای پژوهشی به عرصهها و دیمزارها همواره پیشرو بوده و در این مسیر جهتگیریهای مختلف داشته است.
نظر شما