مهدی محمدی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه رویکرد اشتغال و اقتصاد در استان مبتنی بر کشاورزی، صنعت و گردشگری است، افزود: در دوره ای فقط اقتصاد استان به کشاورزی مبتنی بود و سهم اشتغال در دهه ۶۰ تا ۷۰ حدود ۶۰ درصد بوده است.
وی افزود: در آن دوره، وضعیت منابع آب بهتر و انگیزه برای فعالیت کشاورزی بیشتر بود و در آن سال ها بخش صنعت با محوریت صنایع تبدیلی نیز به آن افزوده شد.
وی ادامه داد: در دوره بعدی که تا امروز در حال انجام است، به دوره مسافرپذیری اطلاق می شود و در آن خدمات گردشگری و مسافرپذیری رشد پیدا کرده است و استان مازندران با برخورداری مواهب طبیعی و جذابیت های گردشگری مقصدی جذاب برای مسافران به شمار می رود.
محمدی یادآور شد: این درحالیست که ظرفیت ها و زیرساخت های استان هنوز به سطحی نرسیده که بتوان جاری بودن صنعت گردشگری را به آن نسبت دهیم و چیزی که در استان در حال اتفاق بوده، صرفا ورود مسافر است و کمتر به زیرساخت ها و مدیریت این بخش توجه شده است.
وی ادامه داد: زمین های کشاورزی در مازندران به مجتمع های مسکونی تبدیل شده است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر حالت مسافرپذیری و ویلاسازی ها ادامه یابد، مازندران به سکونتگاه دائم و غیردائم تبدیل و ادامه این روند سبب از بین رفتن جاذبه های جذب مسافر می شود و به نوعی توقف ورود مسافر رقم می خورد.
وی تصریح کرد: باید رویکرد توسعه یافته ای برای ترسیم نظام یافته بخش گردشگری در استان داشته باشیم و اگر این رویکرد محقق شود می توانیم جذب گردشگری را شاهد باشیم.
نظر شما