به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، خشنود علیزاده افزود: متاسفانه اکنون تصور میشود که زراعت دیم تابع اصول خاصی نیست و دقت در آن معنایی ندارد؛ عمق این باور و تصور ناصحیح نیز تا جایی است که در لفظ عامیانه هرچیز غیراصولی و غیرقانونمند را دیمی اطلاق میکنند.
وی اضافه کرد: بیشک مقصود از مطرح کردن این لفظ، پرداختن به چرایی استفاده از این واژه نیست، بلکه با احترام به انتخاب پیشینیان و پذیرش واژههای رایج، باید بدانیم که زراعت دیم اصلا دیمی نیست؛ هرچند که در مقاطع زمانی و مکانی قابل توجهی و غالبا به قصد تصاحب زمین، به دور از هر نظم و دقتی در مورد آن عمل شده باشد.
وی بیان کرد: زراعت دیم با استفاده از آب باران یا «آب سبز» به دنبال تولید محصول اقتصادی و تامین امنیت غذایی است که از سطح معاش یک بهرهبردار در دورافتادهترین روستاها تا سطوح گسترده در برخی مناطق جهان را شامل میشود.
به گفته رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، توزیع باران و میزان آن در مناطق مختلف جهان متغیر است ولی بیشترین تغییر بارش در مناطق خشک و نیمهخشک اتفاق میافتد که بیش از ۹۵ درصد از سطح کشور ما نیز در این شرایط قرار دارد.
علیزاده ادامه داد: این موضوع با تغییر دما و اقلیم در عصر حاضر پیچیدهتر شده و از اینرو، بیشترین دقت و مدیریت باید در زراعت دیم اعمال شود زیرا نقش مدیریت با افزایش تنوع و تغییر در محیط، مهمتر میشود.
نظر شما