به گزارش بازار، احمد قاسمی عضو هیات علمی پژوهشکده علوم انسانی جهاد دانشگاهی و اقتصاددان تورم را به مفهوم عدم توازن هزینه و درآمد در دولت معناکرد و گفت: هزینه بالای دولت و نبود استراتژیک باعث شده که چه در زمان درآمد نفتی بالا و چه در زمان محدودیتها با کسری بودجه مواجه باشیم.
وی با بیان اینکه نمی توان کسری بودجه را تنها دلیل تورم دانست افزود: عناصر مختلفی در افزایش تورم تأثیر گذارند که اتفاقاً قابل برنامه ریزی و مدیریت هم می باشند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم انسانی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: خیلی کشورها با وجود کسری بودجه اما تورم ندارند و در مقابل کشورهایی مانند ایران و ترکیه و رومانی به محض مواجه شدن با کسری بودجه، دچار تورم شدید می شوند و البته برخی کشورها هم کسری بودجه ندارند اما دچار تورم شدید هستند.
قاسمی با بیان اینکه هزینه های جاری دولت در کشورهای پیشرفته به ۷ درصد هم نمی رسد گفت: این درحالیست که هزینه های جاری دولت در ایران بیش از ۶۰ درصد است و این به یک برنامه ریزی لازم دارد.
وی افزود: علت اینکه برخی کشورها کسری بودجه بالا و در عین حال تورم بسیار اندکی دارند، توسعه سرمایه گذاری و مدیریت درست و هوشمندانه نقدینگی است.
قاسمی با اشاره به اینکه نرخ بالای بهره بانکی منجر به افزایش نقدینگی و تورم می شود گفت: وقتی نرخ بهره بانکی ۲۷ درصد و ۱۸ درصد است نباید انتظار داشت که تورم کاهش پیدا کند.
نظر شما