خلیل نیکشاد در گفتگو با خبرنگار بازار، اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف طرح جهش تولید دردیمزارهای کشور در سال گذشته در شش استان این طرح به صورت پایلوت اجرا شد و امسال نیز بر اساس دستور مقام معظم رهبری در سطح ۱۵ استان کشور با مشارکت ستاد اجرائی فرمان امام (ره) در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه در برش کشوری این طرح برای اردبیل ۲۹۰ هزار هکتار ابلاغ شده است، خاطرنشان کرد: افزایش تولید و ارتقای عملکرد در واحد سطح در اراضی دیم، اجرای الگوی کشت در دیمزارهای استان و راه اندازی نظام های گندم بنیان غلات با حبوبات، غلات با دانههای روغنی و غلات با علوفه، بهبود معیشت خانوارهای روستایی، ایجاد شاخص عدالت اجتماعی، استفاده بهینه از نزولات آسمانی و علمی کردن کشاورزی در دیمزارها و اقتصادی کردن تولیدات کشاورزی و کاهش هزینههای تولید با بکارگیری ایدههای نو در کاشت، داشت و برداشت محصولات از مزایای این طرح است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل افزود: به رغم اینکه استان اردبیل اولین سال اجرای این طرح را تجربه می کند لیکن با همت مثال زدنی کشاورزان منطقه جزو سه استان برتر در طرح جهش تولید در دیمزارها معرفی شد.
نیکشاد بیان کرد: در کشت محصولات جدید در تناوب با غلات اردبیل بسیار موفق عمل کرده و نزدیک به ۳۵ تن بذرمال عناصر غذایی فسفر و روی به صورت رایگان توزیع شده که هفت تن بذر غلات تیمار شده با بذرمال انجام گرفته است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی اردبیل باقدردانی ازهمکاری های شایسته رئیس و کارکنان ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) و مسئولان ذیربط ستادی سازمان، تصریح کرد: بالغ بر ۱۷۵ دستگاه ادوات کشاورزی مدرن مخصوص دیم مثل دستگاه کشت مستقیم و... با وام چهار درصد از طرح معرفی شده و ۱۳۰ هزارهکتار عملیات کاشت را اجرا کردیم.
نیکشاد ادامه داد: تاکنون شش هزار نفر کشاورز در ۹۷۰ روستا در این طرح طرح مشارکت کرده به طوری که ۱۴۰ نفر کارشناس به طور مستقیم و ۱۴۰ نفر به صورت ستادی و در مجموع نزدیک ۵۰۰ نفر مدیر، محقق و کارشناس استان از ادارات ودستگاهها و شرکتها در این طرح موثر تولیدی همکاری دارند.
نظر شما