به گزارش بازار به نقل از ایبنا، اباذر براری، کارشناس اقتصادی درباره درخواست وزیر اقتصاد مبنی بر قرار گرفتن لیست بدهکاران بانکی بر سایت بانکها گفت: جلوگیری از تخلفات و فسادهایی که سیستماتیک هم به نظر میرسد و در طول سالیان مختلف شکل گرفته، نیاز به درنظر گرفتن مجموعهای از راهحلها دارد.
وی در ادامه یادآور شد: انتشار لیست بدهکاران بانکی گرچه گام اولیه و اقدام نخستین محسوب میشود و خوب است، اما قاعدتا خیلی منتظر اتفاق خاصی در رابطه با آن نباید بود زیرا بسیاری از ابربدهکاران در واقع افرادی هستند که ارتباطات خوبی داشتند و ذینفوذ بودند. همین الان هم شاید خیلیها از آنان بابت قرارگرفتن نامشان در لیست بدهکاران موضوع خاصی نداشته باشند زیرا این افراد تحت تاثیر افکار عمومی بدهی خود را به بانکها پرداخت نمیکنند، بنابراین بیشتر از افشا نامشان در سایتها، درخواست رسیدگی به این پروندهها در مراجع ذیربط اهمیت دارد.
براری در ادامه اظهار داشت: بسیاری از بخشها درگیر همین ابربدهکاران بانکی هستند، بنابراین باید اعلام شود که تضامین آنها چه بوده، یعنی تنها به ذکر نامش بسنده نشود، باید فرایند اخذ وام و تضامینی که گرفته شده، روشن شود که در صورت انجام این افشاگری نشان داده خواهد شد که بسیاری از تخلفات در جای دیگری اتفاق افتاده است.
وی دراینباره تصریح کرد: وام کلان با سود ۲۰ تا ۲۵ درصد به هرکسی ارائه شود، با توجه به تورم ۴۰ درصدی که در کشور وجود دارد، کاملا به صرفه است و رقم زدن این اتفاقات را قابل پیشبینی میسازد، بنابراین باید دید آیا فرایند ارائه وام به درستی طی شده؟ آیا کسانی در این زمینه تخلف کردند؟ تضامینی که از این افراد گرفته شده تا چه اندازه قابل اتکا است؟
این کارشناس اقتصادی درادامه چنین توضیح داد: اخذ تضامین درست از طالبان وام، قاعدتا نباید آن فرد را جزء ابربدهکاران قراردهد و نام او تحت این عنوان به انتشار در آید. این موضوعات مواردی است که در کنار افشای نامشان مهمتر از آن به حساب میآید و باید مورد توجه قرار گیرد.
براری در خصوص راه اصلاحی حل مشکل ابربدهکاران ابراز کرد: فرایندها باید مورد اصلاح قرار گیرد. بسیاری از افرادی که جزء ابربدهکاران هستند، سرمایهگذاری خاصی انجام ندادند و موضوعیتی که برای آن وام دریافت کردند را به تحقق نرساندند. باید مشاهده کرد افراد جهت اخذ وام چه طرحهایی را پیشنهاد کردند و تا چه اندازه این امر قابل انجام بوده است. چالشهای اصلی در این موضوعات قرار دارد، یعنی باید جاهایی که سرمایهگذاری شده را یافت زیرا این گروه اتفاقی را رقم زدند که تمام مردم متضرر شدند، بنابراین باید دید که با این پولها چه اتفاق اقتصادی خوبی در کشور رقم خورده است؟ بدون شک این مسیرباید به اصلاح درآید و فرایندهای آن تصحیح شود تا افراد دریافت کننده وام به گردش نقدینگی، اشتغال و توسعه کشور کمک کند.
نظر شما