۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۰
پیچش عطر زعفران در اقتصاد مازندران| طلاکاری در مزارع شیبدار
بازار گزارش می‌دهد؛

پیچش عطر زعفران در اقتصاد مازندران| طلاکاری در مزارع شیبدار

بهشهر- همپای پاییز عطر زعفران در اقتصاد مازندران پیچیده تا طلا سفره نشین خانوارهای مناطق محروم استان شود.

بازار؛ گروه استان‌ها: سال هاست که کشت و تولید زعفران در اراضی شیبدار و کم بازده مناطق کوهستانی مازندران برگ جدید از اشتغال روستاییان را رقم زده است و کسب و کارشان را سکه و طلا کرده است. کشت این محصول در اراضی شیبدار و کم بازده مناطق مختلف از مرکز تا شرق استان رواج دارد و طلاکاری در مزارع، پیشه خانوارها شده است.

حدود ۴۰ هکتار از مزارع مازندران به کشت طلای سرخ اختصاص دارد و پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۲۰۰ کیلوگرم محصول از آن برداشت شود که ارزآوری بالایی را درپی خواهد داشت.

بانوی سرپرست خانواری که چندسالی در مزرعه کم بازده و شیبدار خود به کشت زعفران می‌پردازد و این روزها مشغول درو و برداشت دسترنجش است، از زعفران کاری ابراز رضایت می‌کند و افزود: تمایل دارم دیگران نیز این کار را ادامه دهند زیرا صرفه خوبی دارد.

محمدی با اظهار اینکه تقریباً یک کیلوگرم زعفران خشک برداشت کردم، گفت: زعفران تولید شده بسیار عالی و با کیفیت است.

بازگشت مهاجران به روستاها برای زعفران کاری
وی با بیان اینکه تعدادی از اهالی به کشت و تولید زعفران روی آورده اند، کشت این محصول را سبب بازگشت جوانان به روستاها ذکر کرد و گفت: خوبی کشت زعفران در این است که یک سال پیاز آن کاشته و هفت سال برداشت می‌شود.

این بانو با اظهار اینکه در حال حاضر هر کشاورزی چندصد مترمربع تا چند هکتار از زمین خود را به کشت زعفران اختصاص داده است، گفت: برداشت زعفران چند روزی شروع شده است و برای خانوارها منفعت اقتصادی دارد.

پیچش عطر زعفران در اقتصاد مازندران| طلاکاری در مزارع شیبدار

محمد اکبری جوانی که برای برداشت زعفران و کمک به خانواده دایی خود به روستا سفر کرده است، نیز در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: با برداشت گل زعفران باید اقدام به جداسازی کلاله از سایر بخش‌های گل کنیم و این کار به رونق اقتصادی خانوارها کمک می‌کنند.

وی یادآور شد: لازم است تا صنایع تبدیلی برای فرآوری محصول در منطقه دایر شود زیرا بیشتر اراضی کشت زعفران به صورت دیم است از این رو برای ارزش افزوده آن با توسعه صنایع تکمیلی باید حمایت از کشاورزان در دستور کار قرار گیرد.

بانویی که طلا تولید می‌کند
در نور و ارتفاعات بالا و دو هزار متری از دریا نیز بانوی کارآفرینی در گلخانه اش اقدام به کشت زعفران کرده که سبب اشتغال هشت تا ۱۰ نفر شده است، مریم یزدانی بانوی کارآفرین نوری که در ۵۰۰ متر فضای گلخانه‌ای طلا استحصال می‌کند، گفت: ۶۵ هزار پیاز در ۵۰۰ متر فضای گلخانه‌ای کاشتیم و موفق به برداشت ۱۷ کیلوگرم زعفران شدیم.

وی که در زمینه گیاهان دارویی فعالیت دارد، به اشتغال هشت نفر برای تولید و کشت زعفران اشاره کرد و گفت: زعفران در گلخانه به صورت هیدروپونیک تولید می‌شود.

وی گل، پرچم، گرده و ریشه از دیگر اجزای زعفران است که در بخش‌های مختلف کاربرد و استفاده می‌شود.

چهار هزار از اراضی شیبدار و کوهستانی گلوگاه به زیر کشت زعفران رفته است، و ۲۰ کشاورز منطقه در این زمینه فعالیت می‌کنند.در شهرستان بهشهر نیز ۳۰ هکتار از مزارع طلای سرخ کشت می‌شود.

۱۰۴ زعفران کار در بهشهر فعالیت می‌کنند
غلامرضا قنبری رئیس جهاد کشاورزی بهشهر در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار اینکه پیش بینی می‌شود در هر هکتار سه تا چهار کیلوگرم گل خشک برداشت شود، گفت: این محصول درآمد اقتصادی بالایی دارد.

وی با بیان اینکه هر هکتار مزرعه زعفران بالای ۵۰ میلیون تومان درآمد اقتصادی برای اراضی دارد، گفت: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۰۰ کیلوگرم زعفران خشک در این شهرستان تولید شود.

قنبری شمار زعفران کاران شهرستان را ۱۰۴ نفر ذکر کرد و گفت: در دهستان‌های شهدا و عشرستاق کشت زعفران رواج دارد و تولید این محصول زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کرده است.

کشت زعفران از سال ۹۵ در مازندران رواج یافت و به گفته عزیزاله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از سال ۹۵ قرار شد این محصول در مناطقی که قابلیت کشت دارند، تولید و کاشت شود.

پیچش عطر زعفران در اقتصاد مازندران| طلاکاری در مزارع شیبدار

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه کشت زعفران سبب توسعه اقتصادی و تغییر چرخه اقتصادی خانوارهای منطقه شده است، گفت: تغییر الگوی کشت و کشت محصولات جیگزین نظیر زعفران باید در دستور کار قرار گیرد.

وی شناسایی ظرفیت‌های منطقه، حمایت و پرداخت تسهیلات کم بهره و کشت گلخانه‌ای را از حمله برنامه‌های برای توسعه زعفران کاری در منطقه و استان یاد کرد.

در حال حاضر در مناطقی از شرق مازندران خانوارهایی به کشت زعفران اشتغال دارند و توسعه این محصول می‌تواند از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری کند. اهالی روستاها قبل از طلوع آفتاب به مزارع می‌روند تا گل های زعفران را قبل پژمرده شدن بچینند و شرق مازندران به قطب طلای سرخ مبدل شده است.

زعفران مازندران در مناطق بالادست و در ارتفاع ۸۰۰ تا دو هزار و ۳۰۰ متری از سطح دریا در شهرستان‌های ساری، گلوگاه و نور تولید می‌شود و سطح کشت این محصول در استان حدود ۳۰ هکتار است. میانگین تولید زعفران در مازندران به ازای هر هکتار پنج کیلوگرم بوده و پیش بینی می‌شود سالانه ۲۰۰ کیلوگرم محصول در استان تولید شود.

زمان کشت زعفران هرسال اوایل مرداد تا شهریورماه و زمان برداشت آن آبان ماه است.

زعفران به عنوان گیاه دارویی برای درمان ناراحتی پوستی و تنفسی کاربرد فراوانی دارد و در روستاهای مختلف از جمله مزید، یاسل، نیکنام ده، کلاک سفلی، ناحیه و نچ این محصول تولید می‌شود.

کد خبر: ۱۱۷٬۸۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • روح الله پورشهبازی هستم ازتااش IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
      0 0
      کوههای ماهم زعفران وحشی خود رشد وجوددارد اگر دولت حمایت کندزمینهای منطقه رافنس کشی کنند وبه مردم همان منطقه اجاره صدساله دهد منبع درآمدی هم برای دولت است هم برای مردم