۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴
بانک ها بدهکاران کلان را معرفی کنند| کوتاهی تسهیلات بگیران سنگین در پرداخت اقساط
معاون سابق بانک مرکزی در گفتگو با بازار:

بانک ها بدهکاران کلان را معرفی کنند| کوتاهی تسهیلات بگیران سنگین در پرداخت اقساط

ندری، معاون سابق پژوهشی بانک مرکزی می گوید؛ انتشار اطلاعات اخلال گران اقتصادی و بدهکاران کلان بانکی در مسیر شفافسازی ضروری است تا علاوه بر جلب اعتماد عمومی، دیگر کسی جرات سوء استفاده را نداشته باشد.

بازار؛ گروه بانک و بیمه: رقم مطالبات معوق و مشکوک الوصل بانکها بالاست و خیلی از آنها به درستی رقم آن را اعلام نمی کنند.

حال از آنجایی که شفاف سازی اطلاعات جزو برنامه های دولت سیزدهم  است اما همچنان خیلی از بدهکاران کلان بانکی پولهای زیادی را از بانک ها در قالب وام و تسهیلات گرفته اند ولی با توجه به فاصله عمیق بین نرخ سود بانکی و نرخ تورم طی این سالها، متاسفانه این منابع نه تنها به انحراف رفته است بلکه دریافت کنندگان چنین تسهیلات کلانی در بازپرداخت آن کوتاهی می کنند.

در چنین شرایطی کارشناسان الزام بانکها به انتشار اطلاعات تسهیلاتی بدهکاران کلان را پیشنهاد کرده و معتقدند؛ این موضوع باید در شورای پول و اعتبار مطرح شود. آنگونه که اخیرا نشستی تخصصی با حضور اساتید دانشگاه و دست اندرکاران نظام بانکی و پژوهشگران در دانشگاه امام صادق برگزار و در این نشست تاکید شد؛ با شفاف‌سازی تسهیلات بانکی و شناسایی مصادیق فساد مالی در نظام بانکی، می توان در پیشگیری از فساد بانکی گام های مثبتی برداشته شود.

متاسفانه منابع مالی زیادی توسط برخی ها در قالب تسهیلات از سیستم بانکی خارج و جذب بازارهای سودآور شده این در حالی است که آنها حتی حاضر نمی شوند اقساط و یا منابعی را که از بانک ها اخذ کرده اند را به سیستم بانکی برگردانند

تسهیلات بگیرانی که در پرداخت اقساط تعلل می کنند
کامران ندری، معاون سابق پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی در گفتگو با «بازار» درباره مزایای شفاف سازی اطلاعات در چار چوب قانونی بخصوص انتشار اسامی افرادی که از منابع بیت المال و سیستم بانکی در قالب وام تسهیلات وجوه زیادی را دریافت کرده اما در بازپرداخت آن تعلل می کنند گفت: بنده موافق هر نوع شفافیت اطلاعاتی در چارچوب قانون هستم بخصوص شفاف سازی نحوه فعالیت و عملکرد فعالان اقتصادی که به جای کمک به دولت در انجام فعالیت های اقتصادی و پرداخت مالیات در این زمینه، متاسفانه منابع بانکی را از طرق مختلف به صورت تسهیلات دریافت کرده اند و آن منابع را در بازارهای سودآور به کار گرفته و اکنون حاضر نمی شوند اقساط آن را بپردازند.  
وی با بیان اینکه شفافیت لازمه جلب اعتماد عمومی و ترس متخلفین از نیات سوء است گفت: کدر بودن اطلاعات و عدم انتشار اطلاعات متخلفین باعث بروز و گسترش خیلی از فسادها در جامعه می شود و اقتصاد کشور را بیمار می کند، بنابراین بانک ها باید با هماهنگی سایر دستگاهها اسامی افرادی که تسهیلات کلان گرفته اند اما در بازپردخت اقساط کوتاهی می کنند را منتشر و یا به دستگاه قضا معرفی کند تا دیگر کسی جرات دست درازی به منابع بیت المال یاا سیستم بانکی را نداشته باشد.

تمام گرفتاری اقتصادی ناشی از عدم شفافیت اطلاعات است به طور مثال الان خیلی از صورت های مالی شرکت ها، بانک ها و بیمه ها به درستی منتشر نمی شود یا خیلی از وام ها و تسهیلات کلان بانکی از سیستم بانکی خارج شده و هیچ وقت بازنگشته است

همه بانک ها از مطالبات معوق رنج می برند
این کارشناس اقتصادی افزود: همه بانک ها اکنون دارای مطالبات معوقات هستند، معوقاتی که در وام های ۱۰ تا ۲۰ میلیونی خلاصه نمی شود بلکه عمده این معوقات کلان و میلیاردی است. حال سئوال این است که چرا در چنین شرایطی نباید اسامی این افراد و میزان تسهیلاتی را گرفته اند درمسیر شفاف سازی به صراحت اعلام شود؟.
ندری اضافه کرد: تمام گرفتاری اقتصادی ناشی از عدم شفافیت اطلاعات است به طور مثال الان خیلی از صورت های مالی شرکت ها، بانک ها و بیمه ها به درستی منتشر نمی شود یا خیلی از وام ها و تسهیلات کلان بانکی از سیستم بانکی خارج شده و هیچ وقت بازنگشته است، ریخت پاش و ابهام در مصرف ارز ۴۲۰۰ تومانی ترجیحی، سپردهای مردمی درموسسات غیر مجاز تا خروج تسهیلات کلان و... نمونه تخلفاتی و مفسد هایی است که معلوم نیست این منابع به کجا رفته و چرا تا کنون همچنان مبهم مانده است.
این کارشناس اقتصادی افزود: چنانچه اسامی بدهکاران کلان بانکی منتشر و تسهیلات کلانی که پرداخته می شود بصورتی شفاف اعلام شود بانک ها نیز از این به بعد با مطالبات معوقات سنگین مواجه نخواهند شد.

کد خبر: ۱۱۶٬۱۸۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha