بازار؛ گروه راه و مسکن: روزهای پاییزی بازار مسکن در حالی این روزها وارد دومین ماه خود شده که معاملات مسکن در رکودی بی سابقه قرار دارد و به گفته آگاهان و فعالان بازار مسکن این روزها سوداگران و دلالان مسکن رغبتی از خود برای خرید نشان نمی دهند و هر متقاضی که در بازار دیده می شود خریداران واقعی و مصرف کنندگان هستند.
اما برخی کارشناسان نیز بر این باور هستند که حالا که این روزها خریدار مسکن کاهش چشمگیری داشته است برخی از دلالان و سرمایه دارها با ورود به بازار و خرید این گونه ملک ها با قیمت های پایین، در آینده با فروش همان ملک با قیمت بالاتر سودهای خوبی خواهند کرد.
البته فعالان با تجربه مسکن نیز بر این باور هستند که اگر قیمت مسکن دورنمای افزایش قیمت داشته باشد مصرف کنندگان واقعی و مردم عادی نیز هر طور شده وارد بازار مسکن شده و اقدام به خرید مسکن می کنند.
خرید و فروش مسکن این روزها در بازار به شکل قابل توجهی کاهش داشته است به طوریکه خرید فروش مسکن در شهر تهران در مبایعه نامه ۴۶ درصد و در بخش اجاره ۶۰ درصد کاهش داشته است
اما مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که این روزها با توجه به آغاز ثبت نام جهش مسکن به نظر می رسد رکود بازار مسکن به دلیل کاهش تقاضا بیشتر شده باشد؟ گفت: خرید و فروش مسکن این روزها در بازار به شکل قابل توجهی کاهش داشته است به طوریکه خرید فروش مسکن در شهر تهران در مبایعه نامه ۴۶ درصد و در بخش اجاره ۶۰ درصد کاهش داشته است.
از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۴ مهر ماه، کل قراردادهای ثبت شده در تهران ۲۴۶ هزار و ۷۴۱ مورد بوده که ۴۴ هزار و ۱۵۴ مورد آن مبایعه نامه و ۲۰۲ هزار و ۱۶ مورد آن اجاره نامه بوده است. کل قراردادهای تهران در این مدت ۱۶ درصد کاهش نشان می دهد که ۴۶ درصد در بخش مبایعه نامه و ۶۰ درصد در بخش اجاره کاهش داشته است
به گفته وی، از ابتدای فروردین ماه امسال تا ۲۴ مهر ماه، کل قراردادهای ثبت شده در تهران ۲۴۶ هزار و ۷۴۱ مورد بوده که ۴۴ هزار و ۱۵۴ مورد آن مبایعه نامه و ۲۰۲ هزار و ۱۶ مورد آن اجاره نامه بوده است. کل قراردادهای تهران در این مدت ۱۶ درصد کاهش نشان می دهد که ۴۶ درصد در بخش مبایعه نامه و ۶۰ درصد در بخش اجاره کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه اصلی ترین دلیل کاهش معاملات مسکن در کنار برخی عوامل اقتصادی و سیاسی بالا بودن قیمت ها و کاهش قدرت خرید در طی چند سال گذشته است؟ ادامه داد: قیمت مسکن به قدری افزایش یافته است که متقاضیان مسکن که به دنبال واحد مسکونی سه خوابه بودند این روزها باید در پی خرید مسکن دو خوابه و حتی یک خوابه باشند.
خسروی تاکید کرد: قیمت مسکن تا پایان سال افزایش نخواهد یافت و هر متقاضی واقعی که قصد خرید دارد منتظر نماند.
متاسفانه دادن برخی آمارهای غلط و نابجا از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی برای بازار مسکن، به یکباره می بینیم قیمت مسکن دستخوش تغییر و افزایش می شود. در حقیقت ایجاد تشنج در بازار مسکن از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار عایدی جز افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت
قلی خسروی انتقادی از برخی ارگانها مثل بانک مرکزی و مرکز آمار کرد و گفت: متاسفانه دادن برخی آمارهای غلط و نابجا از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی برای بازار مسکن، به یکباره می بینیم قیمت مسکن دستخوش تغییر و افزایش می شود. در حقیقت ایجاد تشنج در بازار مسکن از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار عایدی جز افزایش قیمت مسکن نخواهد داشت. به عنوان مثال وقتی متوسط قیمت مسکن را به یکباره در تهران ۲۷ میلیون تومان اعلام می کنند برخی مناطق تهران قیمت های خود را بالا می برند. در صورتیکه اصلا لزومی به دادن قیمت و متوسط قیمت برای تهران و سایر نقاط در این شرایط نیست.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک اضافه کرد: اینکه مدام گفته می شود ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد بدون شک نه در کالاهای اساسی بلکه بر بازار مسکن هم تاثیر می گذارد. همین اقدامات تب بازار مسکن را بالا می برد.
وی با تاکید بر اینکه رشد نرخ تورم بر برخی کالاها مثل روغن، برنج و حبوبات تاثیر می گذارد اما مسکن گنجایش رشد قیمت را فعلا ندارد گفت: خرید و فروش مسکن به قدری کاهش داشته است که بنده به عنوان رئیس اتحادیه املاک در دفتر خود ماههاست که حتی یک مورد خرید و فروش مسکن نداشته ام.
بارها گفته ام و باز هم تاکید می کنم که متقاضیان واقعی مسکن منتظر نمانند و مسکن بخرند چرا که سیاست ها همواره آبستن حوادث است و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس متقاضیان واقعی منتظر نمانند و مسکن خریداری کنند
قلی خسروی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به رکود حاکم بر بازار مسکن، توصیه شما به مصرف کنندگان واقعی و مردم عادی در این وضعیت چیست؟ آیا مسکن بخرند؟ گفت: بارها گفته ام و باز هم تاکید می کنم که متقاضیان واقعی مسکن منتظر نمانند و مسکن بخرند چرا که سیاست ها همواره آبستن حوادث است و هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. پس متقاضیان واقعی منتظر نمانند و مسکن خریداری کنند.
رئیس اتحادیه املاک در خصوص خرید ملک در ترکیه نیز گفت: همانطور که سال گذشته اعلام کردم که خریداران ملک در ترکیه مراقب باشند که به سرنوشت خریداران ملک در گرجستان و دبی دچار نشوند الان هم می گویم که خرید ملک در ترکیه خطرناک است. همین الان وقتی سفرای ۱۰ کشور از ترکیه اخراج می شوند بدون شک سرمایه ها از ترکیه فرار و ارزش لیر باز هم کاهش می یابد. چرا که امنیت است که منجر به خرید ملک می شود.
نظر شما