۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۳
 ۸۰ درصد شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور گازدار است
معاون فنی سازمان صنایع کوچک:

۸۰ درصد شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور گازدار است

محمدزاده، معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از برنامه ریزی برای تأمین گاز ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی دارای اولویت در ۲۵ استان کشور با همکاری شرکت ملی گاز ایران خبر داد.

به گزارش  بازار به نقل از شاتا، فتحعلی محمدزاده  معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در نشست کمیته تخصصی زیرساخت‌های تولید و شهرک‌های صنعتی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور که با دستور کار تأمین گاز پایدار در فصل سرما برگزار شد، اظهار داشت: از ۸۲۹ شهرک و ناحیه صنعتی درحال بهره برداری در کشور با بیش از ۴۸ هزار واحد تولیدی به بهره برداری رسیده، ۸۰ درصد شهرک‌ها و نواحی مذکور گازدار شده‌ ولی با ۵ میلیون مترمکعب کسری گاز در این مناطق مواجه هستیم.

وی افزود: در سال جاری با برنامه ریزی‌های صورت گرفته و همکاری مناسب شرکت ملی گاز ایران، ۶۰۰ هزار مترمکعب بر ساعت کسری گاز در ۵۷ شهرک و ناحیه صنعتی دارای اولویت در ۲۵ استان کشور تأمین و مرتفع خواهد شد.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به مفاد ماده (۸۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و ماده (۵۴) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، از عدم احداث ایستگاه TBS و اجرای خط تغذیه گاز تا ورودی شهرک‌ها و نواحی صنعتی، تأخیر در انجام مرحله تزریق گاز و عدم وجود زیرساخت گاز در بعضی مناطق کشور به‌عنوان چالش‌های پیش روی روند گازرسانی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور یاد کرد.

محمدزاده از شرکت ملی گاز ایران خواست در اجرای خطوط تغذیه، احداث ایستگاه‌های تقلیل فشار و عملیات تست، تزریق و تحویل شبکه داخلی به‌عنوان موارد اولویت دار تأمین گاز شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور تسریع شود.

همکاری شرکت گاز استان‌ها درخصوص ایجاد زیرساخت گاز در برخی مناطق که فاقد زیرساخت گاز می‌باشند (مانند استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان)، از دیگر درخواست‌های وی در این نشست بود.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین بر ضرورت ایجاد خطوط انتقال و ایستگاه‌های گازرسانی مجزا در شهرک‌ها و نواحی صنعتی با توجه به مصرف بالای گاز توسط واحدهای صنعتی و بخش صنعت نسبت به سایر مشترکان، برنامه ریزی برای تأمین گاز مولدهای مقیاس کوچک (CHP) متناسب با مجوزهایی که تا کنون از سوی وزارت نیرو صادر شده یا خواهد شد و ممنوعیت فروش انشعاب از خطوط و ایستگاه‌های گاز اختصاصی شهرک‌ها و نواحی صنعتی تأکید کرد.

محمدزاده اضافه کرد: با توجه به این‌که قسمتی از شبکه داخلی گاز شهرک‌ها، نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی تابعه توسط شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها اجرا می‌شود، درخواست داریم که حق انشعاب گاز دریافتی از واحدهای صنعتی مستقر کمتر از واحدهای خارج از مناطق مذکور محاسبه و دریافت شود.

وی در ادامه به اقدامات مورد نیاز برای تأمین گاز پایدار برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی و جلوگیری از قطع گاز واحدهای تولیدی به منظور صیانت از تولید و سرمایه گذاری انجام شده با توجه به آغاز فصل سرما اشاره کرد و از برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور جلوگیری از افت فشار گاز مصرفی و بروز خسارت به واحدهای تولیدی خبر داد.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ادامه داد: عدم قطع گاز صنایع و اختصاص اکیپ‌های امداد به منظور خدمات رسانی به تأسیسات گاز شهرک‌ها و نواحی صنعتی و واحدهای تولیدی در دستور کار مشترک این سازمان و شرکت ملی گاز ایران در فصول پاییز و زمستان امسال می‌باشد.

محمدزاده به مشکلات قطعی گسترده برق در تابستان امسال نیز اشاره کرد و گفت: خاموشی‌های ناشی از قطعی برق که به‌طور میانگین ۳.۳ ساعت و در مجموع ۴۰ هزار ساعت در ۱۳ هزار بار صورت گرفت، باعث زمین گیر شدن تولید شد و خسارت‌های زیادی را به واحدهای صنعتی تحمیل نمود.

وی در ادامه از پیگیری تأمین کسری برق با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی خبر داد و افزود: با همکاری ذینفعان و برنامه‌های حمایتی این سازمان، تولید برق پایدار در شهرک‌های صنعتی را از طریق احداث واحدهای مولد مقیاس کوچک در دست انجام داریم تا بخشی از نیاز شهرک‌های صنعتی را تأمین نمایند.

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، واگذاری اراضی برای ایجاد یا توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی با ارائه مشوق‌های ویژه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی در محل سقف سوله‌های واحدهای صنعتی را بخش دیگری از مجموعه برنامه‌های این سازمان برای تأمین برق پایدار در این مناطق عنوان کرد.

محمدزاده اظهار امیدواری کرد با برنامه ریزی دقیق صورت گرفته و همکاری خوب وزارتخانه‌های نفت و نیرو، تجربه تلخ قطعی برق تکرار نشده و در فصل سرما شاهد قطعی گاز واحدهای صنعتی نباشیم.

گفتنی است در این نشست نماینده دبیرخانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور، معاون دفتر برنامه ریزی کلان منابع و تلفیق بودجه وزارت نیرو، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر، رئیس امور گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع عمده شرکت ملی گاز ایران، رئیس کمیسیون صنایع خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تعاون ایران به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود پرداختند و در پایان نیز تصمیمات لازم اتخاذ شد.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۵ شهرک و ۳۲۴ ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۸۱ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، ۹۳ هزار و ۹۲۳ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۴۸ هزار و ۱۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۱۴۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۶۲ هزار و ۲۴۳ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

کد خبر: ۱۱۱٬۹۱۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha