به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر با بیان مطلب فوق، افزود: بهمنظور کاهش نوسانات در بازار سرمایه و رفتارهای هیجانی، نخست صندوق توسعه بازار و سپس براساس قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، صندوق تثبیت بازار ایجاد شدند.
فرهنگ حسینی ادامه داد: این دو صندوق با پشتوانه مالی مناسب، این اطمینان را برای سهامداران فراهم میکنند که در شرایطی که بازار بنا به دلایل مختلفی، ازجمله مسائل روانی، از نظر نقدشوندگی دچار مشکل میشود، در جانب تقاضا یا عرضه، در چارچوب راهبردهای تدوین شده برای آن، وارد بازار شوند و در راستای تقویت نقدشوندگی بازار اقدام کنند.
به گفته وی، افزایش نقدشوندگی و تقویت ثبات در بازار سرمایه، کاهش ریسک سیستماتیک بازار، کاهش ریسک بحرانهای ناشی از خروج سرمایه، تقویت واسطههای مالی در بازار، مدیریت رفتارهای هیجانی سهامداران، توسعه بازار سرمایه و در نهایت کمک به تثبیت بخش واقعی اقتصاد از مزایای حضور و عملکرد فعال صندوقهای توسعه و تثبیت در بازار سرمایه است.
مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر با مدنظر قرار دادن عملکرد صندوق توسعه بازار، اظهار کرد: این صندوق در شرایط خاصی همچون شهادت سردار سلیمانی، از عملکرد مناسبی برخوردار بوده است. اما در مواقعی که کلیت بازار به شدت منفی یا مثبت بوده، به دلیل محدودیت منابع مالی این صندوق، کارایی مورد انتظار را نداشته و در حقیقت، توسط بازار بلعیده شده است.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه بازار بهطور عمده در نمادهای بزرگ فعال است، اذعان کرد: به دلیل سیاست صندوق توسعه بازار در خرید و فروش فعالانه که شامل خرید و حمایت در قیمتهای منفی و صف فروش و عرضه در قیمتهای بالا است، اغلب باعث میشود، معاملات در این گروهها روانتر شود.
حسینی با اشاره به عملکرد صندوق توسعه بازار تصریح کرد: اطلاعات چندانی از عملکرد این صندوق و صندوق تثبیت بازار سرمایه در دسترس نیست تا بتوان ارزیابی دقیقتری از عملکرد آن داشت. اما، بر اساس رویههایی که مشاهده میشود، به نظر میرسد این صندوقها طی ۶ ماه گذشته عملکرد معقولی داشتهاند.
نظر شما