به گزارش بازار به نقل از وبدا، بهروز رحیمی به تشریح جزئیات وامهای اعطایی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت پرداخت و گفت: امسال با دقت نظر و تلاش فراوان جایگاه ویژه دانشجویان علوم پزشکی را در نظر گرفتیم و نسبت به اخذ مصوبه هیأت امنا جهت افزایش تسهیلات اعطایی اقدام کردیم. با توجه به مشکلاتی که از لحاظ شرایط اقتصادی، تحریمها و شیوع کرونا در کشور ایجاد شده است، تلاش بسیاری صورت گرفت تا صندوق رفاه دانشجویان بتواند سهم کوچکی در رفع مشکلات دانشجویان داشته باشد و به لطف خدا این تلاشها با حمایتهای دولت و مجلس محترم به ثمر نشست و امسال شاهد رشد قابل ملاخحظهای در مبالغ وام های دانشجویی نسبت به سالهای گذشته بوده ایم.
رحیمی با بیان اینکه برای وامهای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، در نیمسال تحصیلی اول سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بالغ بر سه هزار میلیارد ریال (۳۰۰ میلیارد تومان) به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ اعتبار شد، افزود: پرداخت این مبلغ در نیمسال اول تحصیلی سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ انجام خواهد شد.
رییس صندوق رفاه با اشاره به مبالغ وامهای تحصیلی «دانشجویان مجرد و متاهل» در سال تحصیلی جاری گفت: وام تحصیلی بزرگترین وام اعطایی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت است که به تمام دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تعلق میگیرد و برای تسهیل در روند تحصیل دانشجویان است.
وی گفت: سرانه وام تحصیلی برای دانشجویان مجرد در هر ماه مبلغ ۳۵۰ هزار تومان و برای دانشجویان متاهل این مبلغ ۷۰۰ هزار تومان است و دانشجویان میتوانند در طول یک سال تحصیلی (۱۰ ماه) هر ماه به صورت قرضالحسنه دریافت کنند لازم به ذکر است که این سرانه برای دانشجویان مجرد در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۱۹۰ هزار تومان و سابق بر آن ۱۳۰ هزار تومان بوده است.
وی افزود: وامهای تحصیلی در دو ترم ابلاغ میشود که بعد از دریافت مدارک و ارسال اسناد توسط دانشگاه در کمتر از ۳ روز کاری تسهیلات به حساب دانشجو پرداخت خواهد شد و ابلاغ نیمسال دوم تحصیلی انشالله در بهمن امسال صورت خواهد گرفت.
رحیمی در خصوص مبلغ وام ضروری نیز افزود: وام ضروری در سال ۹۸ حدود ۶۰۰ هزار تومان بود و دانشجو تنها یک بار در طول تحصیلی میتوانست از این وام استفاده کند، اما اکنون این وام به مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای دانشجویان در مقاطع عادی و ۳ میلیون تومان برای دانشجویان در مقاطع تکمیلی رسیده است و دانشجویان بر حسب مقاطع تحصیلی از ۳ تا ۵ نوبت میتوانند این وام را دریافت کنند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در ادامه به تشریح وام شهریه پرداخت و گفت: سقف وام قابل اعطا به تناسب شهریه در هر مقطع متفاوت است. این مبلغ برای دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته تا سقف ۵ میلیون تومان در چهارنوبت، دانشجویان کارشناسی پیوسته تا سقف ۱۰ میلیون تومان در هشت نوبت، کارشناسی ارشد ناپیوسته تا سقف ۱۶ میلیون تومان در چهار نوبت و دانشجویان دوره دکترا تا سقف ۲۰ میلیون تومان در هشت نوبت خواهد بود و دانشجویان شهریه پرداز میتوانند این وام را دریافت کنند.
رحیمی در خصوص میزان تخصیص اعتبار برای ازدواج دانشجویان و همچنین دانشجویان متاهل دارای فرزند گفت: برای دانشجویانی که تصمیم به تشکیل خانواده دارند وام ازدواج با مبلغ ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که اگر زوجین هر دو دانشجوی دانشگاههای علوم پزشکی باشند به هر دو نفر تعلق خواهد گرفت و با توجه به این که برخی از دانشجویان ما در طول تحصیل صاحب فرزند میشوند، صندوق رفاه برای اولین بار، برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی تحت عنوان “تسهیلات تولد فرزند” پرداخت میکند که این مبلغ برای هر فرزند ۳ میلیون تومان است.
وی خاطرنشان کرد: وام تحصیلی برای دانشجویان متاهل به میزان دو برابر دانشجویان مجرد خواهد بود.
رحیمی درخصوص میزان تسهیلات در حوزه وام ودیعه مسکن وزارت بهداشت، با بیان اینکه رشد قابل توجهی به لطف خدا در این خصوص داشتهایم، گفت: این وام برای شهر تهران بزرگ مبلغ ۶۰ میلیون تومان است که با مشارکت دانشگاه تا ۹۰ میلیون تومان قابل پرداخت است. در دانشگاههای مراکز استان نیز مبلغ ۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرستانها ۴۰ میلیون تومان است.
صندوق رفاه به دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی (کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی) ۵/۱ برابر دانشجویان عادی تسهیلات پرداخت خواهد کرد.
همچنین در راستای اجرای بند ج تصره ۹ قانون بودجه کشور، مازاد هزینه تحصیل دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی که در دانشگاههای تحت پوشش وزارت بهداشت مشغول به تحصیل هستند توسط صندوق رفاه پرداخت میگردد.
رییس صندوق رفاه افزود: بازپرداخت این تسهیلات پس از فراغت از تحصیل و در اقساط ۴۸ ماهه است. البته درصدد هستیم که در صورت کسب منابع لازم و موافقت هیات امنا و با توجه به افزایش مبلغ وامهای پرداختی میزان بازپرداخت اقساط را از ۴۸ ماه به ۶۰ ماه افزایش دهیم.
نظر شما