محمد عمودی در گفتگو با خبرنگار بازار، درباره موانع تحقق شعار سال ۹۹ در سطح استان سمنان، بیان کرد: موانع زیاد هستند که ازجمله آنها فقدان تفکر مدیریت جهادی، وابستگی بسیار زیاد به بروکراسی، استعلامهای اداری، فرسودگی لوازم و وسایل تولید، نقدینگی، فقدان بازار، فقدان سرمایهگذاری و ... که البته یکی از مهمترین آنها همان نامهنگاریها و بروکراسیهای اداری طولانی است.
وی افزود: در چهار سال اخیر و در سطح استان سمنان اقدامات خوبی برای کاهش اطاله بروکراسی و نامهنگاریهای اداری بهخصوص درزمینهٔ استعلامها شده است اما همچنان شاهد کندی سیستم اداری هستیم.
این کارشناس اقتصاد، گفت :بخشی از این امر البته طبیعی است، دولت بزرگ است در همه ارگانها و نهادها و ابعاد اقتصادی زندگیمان نقش دارد و تقریباً میتوان گفت چیزی به نام بخش خصوصی به معنای کامل و واقعی در کشور و طبیعتاً استان سمنان وجود ندارد اما با همه معایب بازهم میتوان کارهایی را کرد تا در راستای تحقق شعار سال گامهای اساسی برداریم.
عمودی بیان کرد: یکی از مسائلی که باید به آن دقت داشت چابک کردن سیستم اداری، استعلامها از مراجع برای اختصاص دادن زمین، آب، گاز، برق و ... به کارخانهها و سرمایهگذاران و ... است که همچنان علیرغم تمام خدمات و زحمات کشیده شده، در این بخش مشکلات زیادی وجود دارد.
وی بابیان اینکه سرمایهگذاران هنوز در استان سمنان اذیت میشوند تا به آنها استعلامها داده شود، بیان داشت: میتوان برخی استعلامها را حذف و یا تجمیع کرد برای مثال تمام مسائل پیرامون انرژی دارای یک مهر استعلام باشند تمام مسائل مرتبط با راه، محیطزیست و منابع طبیعی دارای یک مهر تائید استعلام، تمام مسائل پیرامون بانکها، اقتصادی، مالیات و ثبت و ... یک مهر که شخص بداند بجای ۱۲ استعلام قرار است سه استعلام بگیرد.
این کارشناس گفت: موضوع اساسی اما این است که وقتی نمیتوان دولت را کوچک کرد حداقل میتوان ذهن مدیران را بزرگ کرد در استان میبایست اختیارات استعلامها برای تولید به شهرها و حتی بخشداریها تفویض شود برخی اوقات دیده میشود که درباره یک سرمایهگذاری عظیم که میتوان هزاران شغل ایجاد کند تفاوتی بین من بهعنوان یک فرد معمولی و یک فرماندار وجود ندارد و همهچیز به مرکز استان و کشور بستگی دارد درحالیکه اینها همگی در زمره موانع تولید محسوب میشوند که باید با همدلی آنها را کاهش داد تا بتوانیم شاهد رونق و جهش تولید باشیم.
نظر شما