بازار؛ گروه راه و مسکن: «عادل دریس» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» افزود: در ۶ ماهه نخست امسال در مجموع ۲۲ میلیون تن کالا در بندر امام تخلیه و یا بارگیری شده است که ۶۰ درصد آن صادرات کالا به بازارهای هدف اختصاص داشت.
۶۰ درصد کالاهای تخلیه و بارگیری در بندر امام به صادرات اختصاص داشت
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) افزود: در مدت یاد شده آمارها نشان می دهد که ۶۰ درصد کالای تخلیه و بارگیری در بندر امام به صادرات و ۴۰ درصد به واردات کالا از جمله کالاهای اساسی اختصاص داشته است.
از ۲۲ میلیون تن کالای تخلیه و بارگیری در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۱۲ میلیون تن آن به صادرات کالا از بندر امام خمینی (ره) اختصاص داشت
دریس اظهار داشت: هرچند که بندر امام خمینی (ره) به عنوان بندر واردات کالا به کشور شناخته شده است، اما از ۲۲ میلیون تن کالای تخلیه و بارگیری در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۱۲ میلیون تن آن به صادرات کالا از بندر امام خمینی (ره) اختصاص داشت.
از این ۲۲ میلیون تن کالا ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن به واردات کالاهای اساسی اختصاص داشت که با توجه به ضرورت بارگیری و حمل این کالاها به اقصی نقاط کشور با ناوگان ریلی و یا کامیون اقدامات لازم به عمل آمده و همچنان ادامه خواهد داشت
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست امسال ۲۲ میلیون تن کالا در بندر امام تخلیه و یا بارگیری شده است، گفت: از این ۲۲ میلیون تن کالا ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن به واردات کالاهای اساسی اختصاص داشت که با توجه به ضرورت بارگیری و حمل این کالاها به اقصی نقاط کشور با ناوگان ریلی و یا کامیون اقدامات لازم به عمل آمده و همچنان ادامه خواهد داشت.
حمل کالاهای اساسی به مقاصد تعیین شده ۱۴ درصد رشد داشت
این مقام مسئول در بندر امام خمینی (ره) یادآورشد: در این مدت ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی برای حمل به سایر نقاط کشور از بندر خارج شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۴ درصد رشد نشان می دهد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) بیان کرد: در راستای تسهیل فرآیند خروج کالاهای اساسی از بندر امام با سایر دستگاه ها و نهادهای مستقر در بندر از جمله گمرک، استاندارد، بهداشت، راهداری، راه آهن و سازمان دامپزشکی هماهنگی های لازم به عمل آمده تا ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی بدون وقفه از کشتی با کامیون و ریل به مقاصد خود در داخل کشور حمل شود.
بندر امام خمینی (ره) در تامین امنیت غذایی مردم ایران نقش بی بدیلی دارد و با ۴۰ پست اسکله کانتینری، کالاهای اساسی، کالاهای عمومی و کالاهای نفتی در تخلیه و بارگیری کالا به کشور نقش مهمی را ایفا می کند
دریس در پاسخ به سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه اهمیت بندر امام در واردات کالای اساسی به کشور افزود: بندر امام خمینی (ره) در تامین امنیت غذایی مردم ایران نقش بی بدیلی دارد و با ۴۰ پست اسکله کانتینری، کالاهای اساسی، کالاهای عمومی و کالاهای نفتی در تخلیه و بارگیری کالا به کشور نقش مهمی را ایفا می کند.
دریس با بیان اینکه آمارها حاکی از افزایش ۲۲ درصدی عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این بندر در ۶ ماهه نخست امسال حکایت دارد، گفت: در مجموع با ۲۲ میلیون تن تخلیه و بارگیری کالا در بندر امام، شاهد رشد ۲۲ درصدی عملیات تخلیه و بارگیری در این بندر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هستیم.
کالاهای اساسی بدون وقفه به مقاصد خود حمل می شود
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) تاکید کرد: فرآیند نقل و انتقال کالاهای اساسی در بندر امام طوری برنامه ریزی شده است که هیچ گونه وقفه ای در حمل این کالاهای ضروری از بندر امام ایجاد نشود و در اسرع وقت به مقاصد خود حمل شود.
این مقام مسئول در بندر امام خمینی (ره) تاکید کرد: تسریع در پهلوگیری کشتی های تجاری، تخلیه کشتی ها، انتقال کالا به سیلو و انبارها و حمل به مقاصد تعیین شده در تمام استانها از مهم ترین اولویت های ما در بندر امام برای حمل کالاهای اساسی است.
هم اکنون متوسط ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر امام ۵۵ میلیون تن است اما با اجرای طرح جامع بندر که از امسال آغاز شده در سال ۱۴۰۴ ظرفیت این بندر به بیش از ۷۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در پاسخ به سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه هم اکنون ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر امام در سال چقدر است گفت: هم اکنون متوسط ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر امام ۵۵ میلیون تن است اما با اجرای طرح جامع بندر که از امسال آغاز شده در سال ۱۴۰۴ ظرفیت این بندر به بیش از ۷۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
توجه به افزایش بهره وری در بندر امام
دریس بر ارتقا بهره وری در بندر امام تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی ما این است که با مکانیزه شده تمام فرآیندهای تخلیه و بارگیری کالا در بندر بهره وری در بندر ارتقا دهیم تا ایستایی کشتی های بزرگ تجاری از ۸ روز به ۵ روز کاهش یابد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) بیان کرد:در ۶ ماهه نخست امسال در مجموع فرآورده های پتروشیمی، میلگرد، محصولات فولادی، مواد معدنی، گینگر، کود فسفات از مهم ترین محصولات صادراتی از این بندر بوده است و تزانزیت فرآورده های نفتی نیز از بندر امام به سایر کشور های منطقه در دست اقدام است.
نظر شما